ارسال رایگان + گیفت رایگان + تخفیف درصدی!

چرا گربه‌تان غذا نمی‌خورد؟ 6 دلیل و راه‌حل فوری!

بازدید: 342 بازدید
بی‌اشتهایی گربه

عادات غذایی گربه‌ها، می‌تواند اطلاعات بسیاری در مورد سلامت روحی و جسمی آن‌ها به شما بدهد از همین رو، توجه به تغذیه این موجودات، یکی از مهم‌ترین وظایف شما به عنوان صاحب این حیوانات دوست داشتنی است. شما باید همواره گربه خود را تحت نظر داشته باشید و ببینید آیا به اندازه کافی غذا می‌خورد یا تغییری در میزان و تعداد دفعات غذا خوردن او ایجاد شده است.

هر گونه تغییر در عادات غذایی و بی‌اشتهایی گربه، روی سلامت توله اثر می‌گذارد و از طرفی، می‌تواند نشان دهنده وجود یک مشکل جدی در سلامت گربه‌تان باشد. از همین رو، در صورتی که به موقع متوجه بی‌اشتهایی گربه خود و دلیل بروز این اتفاق نشوید، ممکن است علائم توله‌تان تشدید یافته و آسیب‌های جدی به سلامت گربه‌تان وارد شود.

با توجه به این که شناخت دلایل بی‌اشتهایی گربه، اولین گام در جهت درمان و حتی پیشگیری از بروز آسیب‌های جدی‌تر محسوب می‌شود، لذا در این مقاله از پتولیکا قصد داریم ضمن معرفی مهم‌ترین دلایل غذا نخوردن و بی‌اشتهایی گربه، راهکارهایی جهت افزایش میل توله به غذا و زمان مراجعه به دامپزشک در صورت نیاز را نیز برای شما شرح دهیم. پس مانند همیشه، تا انتهای این مقاله نیز با ما در پتولیکا همراه باشید.

دلایل غذا نخوردن و بی‌اشتهایی گربه

دلایل غذا نخوردن و بی‌اشتهایی گربه
دلایل غذا نخوردن و بی‌اشتهایی گربه

غذا نخوردن و بی‌اشتهایی گربه‌ها، می‌تواند ناشی از عوامل و دلایل متعددی باشد که برخی از آن‌ها جدی و نیازمند مراقبت‌های دامپزشکی خواهند بود. به طور کلی، توصیه می‌شود که در صورت مشاهده هر گونه تغییر در روند طبیعی غذا خوردن توله و یا عدم تمایل گربه به خوردن غذا برای بیش از 24 الی 48 ساعت، توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا در سریع‌ترین زمان، علت بی‌اشتهایی او مشخص شود.

برخی از دلایل غذا نخوردن گربه‌ها، با معاینات فیزیکی و اولیه قابل تشخیص خواهند بود ولی برای تشخیص برخی دیگر از دلایل بی‌اشتهایی گربه‌ها، دامپزشک ممکن است از یک سری روش‌های تشخیصی تخصصی‌تر از قبیل آزمایش خون یا تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس و امواج اولتراسوند، کمک بگیرد. از جمله مهم‌ترین دلایل غذا نخوردن گربه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

ابتلای گربه به بیماری‌های تنفسی ویروسی و باکتریایی

عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، یکی از اصلی‌ترین عوامل از دست رفتن اشتهای گربه‌ها به غذا محسوب می‌شوند. عفونت‌هایی با منشا باکتریایی و یا ویروسی گاه می‌توانند با مسدود کردن مجاری تنفسی، بویایی گربه‌ها را مختل کرده و در نتیجه میل توله به غذا را کاهش دهند. در چنین مواقعی، استفاده از کنسرو و پوچ گربه، به ویژه مواردی که عطر و بوی قوی‌تری دارند، می‌تواند کمک بسیاری به رفع بی‌اشتهایی گربه‌تان کند.

البته اگر شما به طور معمول از غذای مرطوب و کنسرو شده برای تغذیه توله خود استفاده می‌کنید و اکنون، به دلیل مشکلات تنفسی، توله‌تان تمایلی به خوردن این غذا‌ها ندارد، می‌توانید راهکارهایی نظیر تغییر طعم یا بافت غذا را نیز مورد امتحان قرار دهید تا ببینید که در کدام حالت، گربه‌تان تمایل بیشتری به خوردن غذا از خود نشان می‌دهد. علاوه بر این، گرم کردن غذاهای کنسروی نیز می‌تواند برای گربه‌هایی که دچار بی‌اشتهایی شده‌اند، راهکار مناسبی باشد چرا که این کار، طعم و بوی غذای گربه را تقویت می‌کند.

همانطور که اشاره کردیم، عفونت دستگاه تنفس فوقانی در گربه‌ها، می‌تواند ناشی از عوامل ویروسی و یا باکتریایی باشد که برخی از آن‌ها، نیاز به درمان دارویی ندارند و در مقابل، برخی از آن‌ها تنها با مراجعه به دامپزشک و مصرف داروهای ضدویروس و آنتی بیوتیک‌ها قابل درمان خواهند بود. از جمله مهم‌ترین علائم بیماری‌های تنفسی مرتبط با بی‌اشتهایی گربه‌ها، می‌توان به عطسه مکرر، آبریزش چشم و همچنین آبریزش بینی اشاره کرد که نشان‌دهنده شدت بیماری توله هستند و در صورت مشاهده چنین علائمی، باید توله خود را در اسرع وقت نزد دامپزشک ببرید.

البته، مشکلات مرتبط به دستگاه تنفس فوقانی که می‌تواند موجب اختلال در حس بویایی و در نتیجه بی‌اشتهایی گربه شود، تنها توسط میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به وجود نمی‌آیند بلکه مواردی نظیر پولیپ بینی و یا وجود تومورهای سرطانی و یا غیرسرطانی در مجاری تنفسی و به ویژه بینی توله نیز، جزو عوامل تاثیرگذار روی عملکرد دستگاه تنفس فوقانی به شمار می‌آیند.

وجود تومور در بینی گربه‌ها، علاوه بر دردناک بودن، می‌تواند موجب بی‌میلی و کاهش اشتهای گربه شما نیز بشود. از همین رو، بهترین راه تشخیص علت بی اشتهایی در گربه‌ها، مراجعه به دامپزشک است.

گربه‌ها، به ویژه نژادهایی با خز نسبتا بلندتر، برای این که خز و پوست سالم و تمیزی داشته باشند، باید به طو مرتب شانه شوند. لذا، یکی از مهم‌ترین لوازم نگه داری گربه‌ها، برس، پرزگیر و ماساژور گربه است. برای خرید برس گربه و همچنین خرید پرزگیر گربه با بهترین کیفیت و قیمت، می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

مشکلات و بیماری‌های مرتبط با سلامت دهان و دندان گربه‌ها

یکی دیگر از دلایل بی‌اشتهایی گربه‌ها، مشکلات و بیماری‌های مرتبط با سلامت دهان و دندان این موجودات است. سلامت دهان به عنوان اولین مرحله هضم غذا، نقش مهمی در میل موجودات زنده به خوردن غذا دارد. از همین رو، معمولا بسیاری از گربه‌هایی که درگیر بیماری‌های لثه و دندان هستند، به تدریج میل و اشتهای خود به غذا خوردن را از دست می‌دهند.

از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های دهان و دندان در بین گربه‌ها، می‌توان به بیماری تارتار، التهاب لثه و یا سایر بافت‌های دهان و همچنین وجود تومورهای سرطانی در داخل حفره دهان و یا گلوی توله اشاره نمود که غذا خوردن را به یک عمل دردناک برای گربه‌ها تبدیل می‌کنند و بدین ترتیب، موجب کاهش میل گربه به خوردن غذا می‌شوند.

علائم اولیه ابتلای توله به بیماری‌های دهان و دندان شامل بوی بد دهان، افزایش میزان بزاق ترشح شده و همچنین خونریزی دهانی است و در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است توله خود را برای انجام بررسی‌ها و معاینات تخصصی‌تر، نزد دامپزشک ببرید.

مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش

از دیگر دلایل مهم و اصلی بی‌اشتهایی گربه‌ها، می‌توان به وجود مشکلات و یا بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش اشاره نمود که شامل مواردی از قبیل زیر است:

  • انسداد دستگاه گوارشی در اثر بلع اجسام خارجی
  • وجود غده‌های سرطانی در بافت دستگاه گوارش و یا دیگر اندام‌های داخلی
  • پانکراتیت و یا التهاب پانکراس
  • بیماری التهابی روده
  • یبوست

علاوه بر این موارد، داشتن حالت تهوع مداوم نیز، می‌تواند از دلایل بی‌اشتهایی گربه‌ها و نشانه وجود مشکل سلامتی جدی باشد. به طور معمول، مشکلاتی نظیر دیابت، بیماری‌های کلیوی و یا مصرف برخی داروهای آنتی بیوتیک یا حتی داروهای مربوط به شیمی درمانی، می‌تواند موجب حالت تهوع، استفراغ و تغییر در میزان میل توله به خوردن غذا و نوشیدن آب و در نتیجه، دفعات ادرار کردن گربه شود.

گربه‌هایی که درگیر حالت تهوع مداوم هستند، معمولا در ابتدا نسبت به غذا بی‌میل نیستند ولی به تدریج، اشتهای آن‌ها کاهش می‌یابد. از علائم اولیه حالت تهوع مداوم در گربه‌ها می‌توان به افزایش ترشح بزاق، امتناع از خوردن غذا با وجود گرسنگی و همچنین لیس زدن مداوم لب‌ها و اطراف دهان اشاره نمود که در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهترین کار، مراجعه به دامپزشک جهت تشخیص علت اصلی این عارضه، خواهد بود.

نارسایی احتقانی قلب

نارسایی احتقانی قلب، یکی از شایع‌ترین مشکلات قلبی عروقی در بین گربه‌های خانگی است که بیشتر با علائمی نظیر سرفه‌های شدید و مکرر، خستگی و ضعف و همچنین مشکلات تنفسی به ویژه هنگام بازی و فعالیت فیزیکی همراه است و می‌تواند تاثیر منفی روی میل و اشتهای توله شما به غذا و آب نیز داشته باشد.

علاوه بر این، داروهایی که به منظور درمان یا کنترل علائم نارسایی احتقانی قلب تجویز می‌شوند نیز خود دارای عوارض جانبی هستند و می‌توانند موجب بی‌اشتهایی گربه شما شوند. در برخی موارد، دامپزشک، یک سری غذای درمانی برای گربه‌های مبتلا به نارسایی احتقانی قلب تجویز می‌کند که این تغییر در نوع غذا نیز می‌تواند بی‌اشتهایی گربه شما را تشدید نماید؛ به ویژه اگر غذای تجویزی، بافت و طعمی متفاوت از آنچه گربه‌تان معمولا می‌خورد، داشته باشد.

گربه‌هایی که به تازگی از بیمارستان مرخص شده‌اند.

گربه‌هایی که به تازگی از یک بیماری سخت بهبود یافته‌اند و یا مدتی در بیمارستان بستری بوده‌اند نیز معمولا ممکن است تا مدتی دچار بی‌اشتهایی شوند. بی‌اشتهایی گربه‌ها در چنین حالتی، بیشتر به دلیل تجربه ناخوشایندی است که در دوران بیماری خود با آن مواجه شده‌اند؛ به بیان بهتر، توله طعم یا بوی یک غذای خاص را با احساس بیماری یا استرس ناشی از بستری شدن در بیمارستان، مرتبط کرده و از خوردن آن غذا، حتی پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان، سر باز می‌زند.

در چنین حالتی، شما باید با آزمون و خطا و امتحان کردن خوراکی‌ها و غذاهای مختلف، دریابید که گربه‌تان تمایل به خوردن چه نوع غذایی دارد. علاوه بر این، دامپزشک شما نیز می‌تواند به شما در انتخاب بهترین رژیم غذایی برای دوره ریکاوری بعد از درمان کمک کند. در چنین مواقعی، معمولا از وعده‌های غذایی با حجم کم و میزان کالری بالا استفاده می شود تا علاوه بر تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز توله، به تدریج، میل و اشتهای توله به خوردن و آشامیدن نیز، به حالت عادی بازگردد.

یکی از عمده‌ترین دلایل کاهش اشتها و گاها بیماری گربه‌ها، فشار روحی ناشی از استرس و اضطراب است که می‌تواند تاثیر منفی روی سلامت توله بگذارد. به منظور کنترل احساسات و همچنین آرام کردن گربه‌ها در مواقع ضرور، معمولا از وسیله‌ای موسوم به اسپری گربه استفاده می‌شود که با رایحه خاص خود، می‌تواند به کاهش تنش و اضطراب گربه‌ها کمک کند. برای خرید اسپری گربه با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت، می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

استرس، اضطراب و افسردگی شدید گربه

از دیگر دلایل بی‌اشتهایی گربه‌ها، مشکلات و آسیب‌های روحی و روانی است که مستقیما روی سلامت جسمانی گربه‌ها نیز اثر می‌گذارد. برخلاف تصور بسیاری از افراد، گربه‌ها موجوداتی به شدت احساسی هستند و معمولا، وابستگی و ارتباط عمیقی با صاحب یا صاحبان خود و حتی دیگر حیوانات خانگی ایجاد می‌کنند. از همین رو، بیماری یا فوت یکی از اعضای خانواده یا حیوانات خانگی شما، می‌تواند تاثیر شدیدی روی روحیه توله گذاشته و او را دچار اضطراب و افسردگی کند.

در چنین حالتی، معمولا گربه اشتها و میل خود به خوردن غذا را از دست داده و دچار مشکلات سلامتی جدی می‌شود. البته عواملی که می‌توانند موجب مشکلات روحی و اضطراب گربه‌ها شوند، تنها به فوت اعضای خانواده محدود نمی‌شوند بلکه عوامل موثر دیگری نیز وجود دارند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ساخت و ساز در داخل یا خارج از خانه
  • اضافه شدن عضو جدید به خانواده (به دنیا آمدن یک نوزاد و یا ورود حیوان خانگی جدید)
  • تغییر مکان ظرف آب و غذای گربه و یا ظرف دستشویی گربه
  • بروز مشکل بین گربه و دیگر حیوانات خانگی
  • تغییر بو یا طعم غذا
  • تغییر ناگهانی در رژیم غذایی گربه

دلیل غذا نخوردن بچه گربه‌ها

دلیل غذا نخوردن بچه گربه‌ها
دلیل غذا نخوردن بچه گربه‌ها

بچه گربه‌ها معمولا تا سن 6 تا 8 هفتگی باید با شیر خشک تغذیه شوند و پس از آن، می‌توان رژیم غذای گربه جامد را جایگزین شیر کرد. از همین رو بی‌اشتهایی گربه‌ها در این سنین ممکن است ناشی از دلایل متفاوتی باشد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

ممکن است بچه گربه شما هنوز غذای مورد علاقه خودش را پیدا نکرده باشد.

هنگامی که رژیم غذای جامد را برای تغذیه بچه گربه خود آغاز می‌کنید، باید او را در معرض همه انواع غذای گربه از نظر بافت و طعم قرار دهید تا گربه شما در مورد این که کدام نوع غذا را ترجیح می‌دهد، تصمیم بگیرد. اگر بچه گربه شما، به تازگی از شیر گرفته شده است و اکنون، میلی به خوردن غذا ندارد، بهتر است نوع یا طعم غذایی که به او می‌دهید را عوض کنید تا توله به خوردن غذا ترغیب شود.

انواع غذاها را امتحان کنید و سعی کنید غذاهای ارائه شده، اشتهاآور باشند؛ این موضوع تا حد زیادی به بو و عطر غذایی که در نظر گرفته‌اید بستگی دارد بدین معنی که هر چه غذا عطر بهتر و قوی‌تری داشته باشد، به همان نسبت، میل توله به خوردن آن نیز بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این، با توجه به این که توله‌هایی که به تازگی از شیر گرفته شده‌اند، به دلیل عادت کردن به شیشه شیر بچه گربه، هنوز با نحوه خوردن غذاهای جامد آشنا نیستند، لذا اگر از غذاهای کنسروی و مرطوب استفاده می‌کنید، کمی آب به آن اضافه کنید تا خوردن آن برای توله‌تان راحت‌تر باشد. در مورد غذاهای مرطوب، همچنین گرم کردن آ‌ن‌ها می‌تواند جذابیت غذا برای توله را افزایش دهد؛ لذا بهتر است غذاهای کنسروی را قبل از سرو، گرم کرده و یا حداقل آن‌ها را در دمای آتاق سرو کنید.

ممکن است بچه گربه شما به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دچار شده باشد.

همانطور که پیش از این نیز بدان اشاره کردیم، یکی از دلایل عمده بی‌اشتهایی گربه‌ها، ابتلا به عفونت دستگاه تنفس فوقانی است و همین موضوع، برای بچه گربه‌ها نیز صادق است. به دلیل این که سیستم ایمنی بدن بچه گربه‌ها به مراتب از گربه‌های بالغ ضعیف‌تر است، لذا ابتلا به انواع عفونت‌های باکتریایی و ویروسی دستگاه تنفس فوقانی در بچه گربه‌ها چندان غیرمعمول نخواهد بود.

شایع‌ترین علائم عفونت دستگاه تنفس فوقانی در بچه گربه‌ها که می تواند موجب بی‌اشتهایی گربه شما شود، احتقان بینی، تب، ضعف و خستگی، آبریزش چشم و بینی، سرفه و عطسه‌های مکرر است که در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است توله خود را در سریع‌ترین زمان ممکن نزد دامپزشک ببرید.

ممکن است بچه گربه شما یک جسم غیرخوراکی را قورت داده باشد.

گربه‌ها در هر سنی، یک کنجکاوی غیرقابل کنترل دارند که گاه موجب می‌شود دست به کارهای خطرناکی از قبیل بلعیدن اشیای غیرخوراکی بزنند که یکی از اصلی‌ترین دلایل بی‌اشتهایی گربه‌ها و به ویژه بچه گربه‌ها به شمار می‌آید. بچه گربه شما ممکن است هر چیزی که به نظرش جالب برسد را ببلعد؛ از تکه‌های نخ و کاموا گرفته تا صدف حلزون، کش مو، قطعات اسباب بازی گربه و دیگر اشیایی که در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد، همه و همه ممکن است در معده یا روده آن‌ها گیر کرده و مشکل‌ساز شود.

از همین رو، باید تا حد امکان اشیایی که ممکن است توسط گربه‌تان بلعیده شوند را از دسترس او خارج کنید چرا که در برخی موارد، برای خارج کردن جسم خارجی گیر کرده در لوله گوارش توله نیاز به انجام عمل جراحی خواهد بود. با این حال، اگر احتمال می‌دهید که علت بی‌اشتهایی گربه‌تان بلعیدن یک جسم خارجی است و بچه گربه‌تان علاوه بر بی‌اشتهایی، علائمی نظیر حالت تهوع و استفراغ نیز دارد، بهتر است او را در سریع‌ترین زمان نزد دامپزشک ببرید تا به علت اصلی این موضوع پی ببرید.

ممکن است دلیل بی‌اشتهایی بچه گربه شما، ترس از دیگر حیوانات خانگی باشد.

با وجود این که بسیاری از بچه گربه‌ها، روحیه‌ای اجتماعی و انعطاف پذیر دارند ولی با این حال، برخی از بچه گربه‌ها نیز تا حدودی خجالتی هستند و ممکن است حضور دیگر حیوانات خانگی، موجب ترس آن‌ها شود و آن‌ها را از خوردن غذا بازدارد. از همین رو، بهتر است ظرف غذای بچه گربه خود را در مکانی دورتر از دیگر حیوانات خانگی خود قرار دهید تا بچه گربه‌تان در هنگام غذا خوردن، احساس امنیت و اطمینان خاطر بیشتری داشته باشد.

اگر با وجود این که جای ظرف آب و غذای گربه خود را عوض کرده‌اید، باز هم بچه گربه تان میل چندانی به خوردن غذا از خود نشان نمی‌دهد، بهتر است با دامپزشک خود تماس بگیرید و یک وقت معاینه برای توله خود بگیرید چرا که هر چه سریع‌تر نسبت به تشخیص علت بی‌اشتهایی گربه خود اقدام کنید، بچه گربه‌تان نیز سریع تر تحت درمان قرار خواهد گرفت و زودتر سلامتی خود را باز خواهد یافت.

مشکلات مرتبط با دهان و دندان، جزو اصلی‌ترین دلایل بی‌اشتهایی در گربه‌ها هستند و از همین رو، رعایت بهداشت دهان و دندان گربه‌ها، یکی از اولویت‌های اصلی در حفظ سلامت گربه‌ها محسوب می‌شود. به همین دلیل، هنگام خرید لوازم سلامت گربه، حتما باید خرید مسواک و خمیردندان گربه را نیز در نظر داشته باشید. برای اطلاع از قیمت مسواک و خمیردندان گربه و همچنین مشاهده انواع مسواک گربه و خمیردندان گربه، می‌توانید به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

روش‌های درمان بی‌اشتهایی گربه

روش‌های درمان بی‌اشتهایی گربه
روش‌های درمان بی‌اشتهایی گربه

با توجه به این که درمان بی‌اشتهایی گربه کاملا به دلیل آن بستگی دارد، بهترین راه این است که به محض این که متوجه تغییر غیرقابل توجیهی در عادات غذایی گربه خود شدید، او را نزد دامپزشک ببرید تا با انجام معاینات و آزمایش‌های مربوطه، علت اصلی بی‌اشتهایی گربه شما را تشخیص دهد. البته، باید توجه داشته باشید که گربه‌ها اغلب در مواقعی که احساس ناراحتی و درد می‌کنند، معمولا ترجیح می‌دهند علائمی از خود نشان ندهند.

از همین رو باید به طور کامل رفتارهای گربه خود را زیر نظر داشته باشید تا در سریع‌ترین زمان ممکن، متوجه تغییرات به وجود آمده در عادات غذایی توله خود شوید. پس از تشخیص علت بی‌اشتهایی گربه، انتخاب روش درمانی توسط دامپزشک، دو حالت خواهد داشت.

در حالت اول، اگر دامپزشک تشخیص دهد که علت بی‌اشتهایی گربه شما، وجود یک بیماری یا مشکل سلامتی جدی است، ممکن است یک سری داروها و اقدامات پزشکی را برای توله شما، بسته به شدت عارضه، تجویز نماید که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تجویز و مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها
  • انجام عمل جراحی
  • تغییر در رژیم غذایی توله
  • بستری شدن در بیمارستان حیوانات و تزریق مایعات وریدی
  • تجویز داروی اشتهاآور و یا دارو‌های ضدتهوع

در حالت دوم، اگر دامپزشک تشخیص دهد که علت بی‌اشتهایی گربه شما وجود نوعی مشکل سلامتی یا بیماری خاص نیست، به جای تجویز دارو، یک سری نکات مراقبتی جهت افزایش میل توله به غذا را ذکر می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بهتر است برای تغذیه گربه خود، از انواع غذای گربه با بافت و طعم‌های مختلف استفاده کنید تا به ترجیحات توله خود پی ببرید.
  • بهتر است غذاهای مرطوب و کنسروی را که در یخچال نگهداری می‌کنید، هنگام سرو گرم کنید تا علاوه بر تقویت عطر و بوی غذا، طعم آن‌ها نیز بهتر شود.
  • اگر از غذای خشک گربه برای تغذیه توله خود استفاده می‌کنید، حداکثر به اندازه مصرف یک ماه توله خود غذا تهیه کنید چرا که اگر بیش از یک ماه از باز شدن بسته بندی این نوع غذاها بگذرد، امکان فاسد شدن و یا تغییر طعم و بوی آن‌ها و در نتیجه بی‌اشتهایی گربه‌تان وجود خواهد داشت.
  • اغلب انواع غذای خشک گربه، عطر و بوی چندان مطبوعی ندارند و به همین دلیل اکثر گربه‌ها از خوردن آن‌ها امتناع کرده و یا به تدریج اشتهای آن‌ها کاهش می‌یابد. در چنین حالتی، افزودن مقداری آب مرغ کم نمک به غذای خشک گربه، علاوه بر رفع بوی نامطبوع غذا، به خوش طعم‌تر شدن آن نیز کمک می‌کند.

بی‌اشتهایی گربه؛ زمان مراجعه به دامپزشک

بی‌اشتهایی گربه، یک عارضه نسبتا جدی در نظر گرفته می‌شود که علاوه بر عوارض جانبی که خود به همراه دارد، می‌تواند نشانه یک بیماری یا مشکل سلامتی جدی‌تر نیز باشد. از همین رو، به طور معمول، توصیه می‌شود که در صورتی که بی‌اشتهایی گربه بالغ شما بیش از دو روز ادامه داشت، او را نزد دامپزشک ببرید تا علت اصلی این عارضه مشخص شود. برای بچه گربه‌هایی که هنوز بالغ نشده‌اند نیز، بی‌اشتهایی به مدت 24 الی 48 ساعت می‌تواند نگران کننده و نشان دهنده وجود یک مشکل سلامتی جدی باشد که نیاز به مراجعه هر چه سریع‌تر به دامپزشک خواهد داشت.

علاوه بر این، بی‌اشتهایی گربه‌ها و به ویژه گربه‌هایی که دارای اضافه وزن هستند، می‌تواند به مراتب نگران کننده‌تر و خطرناک‌تر باشد چرا که می‌تواند موجب بروز بیماری نسبتا خطرناکی موسوم به لیپیدوز کبدی در این گربه‌ها شود. این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که رژیم غذایی گربه، انرژی و کالری مورد نیاز بدن او را تامین نکند. در چنین حالتی، مغز به کبد دستور می‌دهد که انرژی مورد نیاز بدن جهت بقا را از طریق سوزاندن چربی تامین نماید.

سوزاندن چربی توسط کبد در گربه‌ها، یک فرآیند نسبتا دشوار است و در صورتی که این اتفاق به طور مداوم بی‌افتد می‌تواند موجب تجمع چربی در کبد گربه شده و اصطلاحا توله را دچار بیماری کبد چرب کند. این بیماری، در صورتی که در همان مراحل اولیه تشخیص داده و درمان نشود، می‌تواند جان توله را نیز تهدید نماید. علاوه بر این، اگر بی‌اشتهایی گربه با علائمی که در ادامه ذکر خواهیم کرد همراه باشد، نیاز به مراجعه فوری به دامپزشک خواهد بود. این علائم عبارتند از:

  • کاهش وزن سریع
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال یا یبوست
  • تیره شدن رنگ ادرار
  • ضعف و بی‌حالی
  • تنگی نفس و دشواری در تنفس
  • زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌های گربه
  • خون ریزی یا کبود شدن غیر طبیعی نقاط مختلف بدن گربه

به طور کلی، این که بدانید، کدام حالات و علائم مرتبط با بی‌اشتهایی گربه‌ها طبیعی و کدام حالات نشان دهنده وجود مشکل در سلامت آن‌ها است، می‌تواند به شما در تشخیص سریع‌تر موقعیت‌های مشکوک و مراجعه به موقع به دامپزشک کمک کند.

امروزه ثابت شده است که گربه‌هایی که کمتر از خانه خارج می‌شوند، سه تا چهار برابر گربه‌های خیابانی عمر می‌کنند. از همین رو، شما باید بتوانید با خرید اسباب بازی گربه، خرید عروسک گربه و همچنین خرید درخت و اسکرچر گربه، تا حد ممکن گربه خود را در داخل خانه سرگرم کنید تا علاقه‌ای به بیرون رفتن از خانه نداشته باشد. برای اطلاع از قیمت اسباب بازی گربه، عروسک گربه و همچنین اطلاع از قیمت درخت و اسکرچر گربه، می‌توانید به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

جمع بندی

بی‌اشتهایی گربه، یکی از عارضه‌های نسبتا شایع و خطرناک در بین گربه‌های خانگی است که در صورت عدم درمان به موقع، می‌تواند جان توله را نیز تهدید نماید. بی‌اشتهایی در گربه‌ها، از دو جهت حائز اهمیت است؛ اول این که در صورت تداوم بی‌میلی گربه به غذا، توله به تدریج انرژی خود را از دست می‌دهد و حتی در انجام فعالیت‌های روزمره خود نیز دچار مشکل می‌شود.

از سوی دیگر، علت بی‌اشتهایی گربه باید مشخص شود چرا که در اغلب موارد، ابتلای گربه به یک بیماری مزمن و خطرناک، موجب کاهش میل و اشتهای توله به غذا می‌شود. در هر صورت، بهترین راه برای تشخیص علت بی‌اشتهایی گربه و درمان آن، این است که توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا با انجام معاینات و بررسی‌های تخصصی، مشخص شود که چرا گربه‌تان تمایل خود به خوردن غذا را از دست داده است.

پس از تشخیص علت این عارضه، دامپزشک تلاش می‌کند تا با تجویز داروهای لازم و یا اشتهاآورهای مخصوص حیوانات، اشتهای گربه را به حالت عادی بازگرداند. با توجه به این که همه گربه‌ها، از هر نژاد و سنی، ممکن است دچار بی‌اشتهایی و عوارض ناشی از آن شوند، لذا آشنایی با علائم و دلایل این عارضه و اقداماتی که می‌توان در چنین مواقعی انجام داد، یکی از ضروریاتی است که به عنوان صاحب یک گربه خانگی، باید بدانید.

بر همین اساس، در این مقاله از پتولیکا، تلاش کردیم تا ضمن بیان دلایل عمده بی‌اشتهایی گربه‌ها و بچه گربه‌ها، روش‌های رایجی که برای درمان این عارضه وجود دارد و همچنین بهترین زمان مراجعه به دامپزشک را نیز برای شما شرح دهیم.

البته، علاوه بر اطلاعات ذکر شده در این مقاله، شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و به طور کلی، در زمینه سلامت گربه‌ها و همچنین دریافت مشاوره خرید لوازم نگه داری گربه و دیگر حیوانات خانگی، با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید. در نهایت از شما برای انتخاب پتولیکا متشکریم.

سوالات متداول

عمده‌ترین دلایل بی‌اشتهایی گربه ها چیست؟

از جمله مهم‌ترین دلایل کاهش اشتها و بی‌میلی گربه‌ها به غذا می‌توان به ابتلای گربه به بیماری‌های تنفسی ویروسی و باکتریایی، بیماری‌های مرتبط با سلامت دهان و دندان، مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش، استرس، اضطراب و افسردگی شدید گربه، نارسایی احتقانی قلب و یا اثرات بستری طولانی مدت در بیمارستان اشاره نمود.

دامپزشک معمولا برای درمان بی‌اشتهایی گربه‌ها از چه راهکارهایی استفاده می‌کند؟

پس از این که دامپزشک به علت اصلی کاهش اشتهای گربه شما پی برد، تلاش می‌کند با تجویز و مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها، ایجاد تغییر در رژیم غذایی توله، بستری کردن توله در بیمارستان حیوانات و تزریق مایعات وریدی، تجویز داروی اشتهاآور و یا دارو‌های ضدتهوع و یا در صورت لزوم انجام عمل جراحی توله را درمان کند.

بی‌اشتهایی گربه چه زمان نیاز به مراجعه به دامپزشک خواهد داشت؟

اگر گربه شما علاوه بر بی‌اشتهایی، علائم دیگری از قبیل کاهش وزن سریع، حالت تهوع و استفراغ، اسهال یا یبوست، ضعف و بی‌حالی، تیره شدن رنگ ادرار، تنگی نفس و دشواری در تنفس، زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و همچنین خون‌ریزی یا کبودی غیرطبیعی نقاط مختلف بدن نیز داشته باشد، باید در اولین اقدام او را نزد دامپزشک ببرید.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
دسته‌بندی سلامت و پزشکی گربه
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت