احساس درد، یک اتفاق طبیعی است و همه موجودات زنده، بارها و بارها این احساس را در طول عمر خود تجربه میکنند. با این وجود، به عنوان سرپرست یک سگ خانگی، کاملا طبیعی است که از درد کشیدن توله خود ناراحت شوید و به دنبال بهترین و سریعترین راه جهت کاهش درد او باشید. این موضوع، زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانید برخی از تولهها به طور غریزی سعی میکنند احساس درد خود را مخفی کنند و همین موضوع، تشخیص این که توله آسیب دیده و یا در اثر آسیب، احساس درد میکند را بسیار دشوار میکند.
به علاوه، توله شما، توانایی بیان احساس درد یا ناراحتی خود را ندارد و به همین دلیل، تنها راه تشخیص درد سگ توسط شما، این است که تک تک رفتارهای او را زیر نظر داشته باشید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در رفتار و حرکات توله خود، اقدامات لازم را جهت تسکین درد او انجام دهید. با توجه به این که احساس درد در سگها میتواند با علائم رفتاری و تغییرات فیزیکی هر چند جزئی همراه باشد، شما به عنوان صاحب یک توله، باید با این تغییرات رفتاری و فیزیکی آشنا باشید تا در مواقع ضرور بتوانید متوجه درد کشیدن توله خود شوید.
لذا، در این مقاله از پتولیکا، قصد داریم شما را با چگونگی تشخیص درد سگ، علائم کلی، دلایل عمده احساس درد سگ و اقداماتی که در چنین مواقعی به عنوان سرپرست توله باید انجام دهید، آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما در پتولیکا همراه باشید تا بیشتر با نحوه تشخیص درد سگ و علائم آن آشنا شوید.
تشخیص درد سگ، علائم و نشانههای کلی
احساس درد، یکی از مکانیسمهای دفاعی بدن و از جمله مهمترین واکنشهای مرتبط با بقا است که سریعترین نشانه جهت تشخیص وجود مشکل در قسمتی از بدن حیوانات زنده نیز به شمار میرود. سگها نیز از این احساس مستثنی نیستند و اگر قسمتی از بدن آنها دچار مشکل شده یا آسیب ببیند، این آسیب با احساس درد همراه خواهد بود. با این وجود، احساس درد در همه سگها به یک شکل بروز نمیکند و بسته به دلیل و نوع آسیب وارد شده، ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد.
با توجه به این که تشخیص درد سگ، مستلزم آشنایی با علائمی است که معمولا ممکن است مشاهده شود، لذا در این بخش قصد داریم شما را با برخی از علائم رایج جهت تشخیص درد سگ آشنا کنیم. البته باید به خاطر داشته باشید که برخی سگها به دلیل ترس از دامپزشک و یا دلایل دیگر، معمولا احساس درد خود را بروز نمیدهند و از همین رو، شما باید کوچکترین جزئیات مرتبط با رفتارهای توله خود را زیر نظر داشته باشید تا در صورت مشاهده هر گونه تغییر غیر طبیعی، بتوانید در اولین فرصت، توله خود را نزد دامپزشک ببرید.
حال بیایید نگاهی به علائم رایج احساس درد در سگها که میتواند به تشخیص درد سگ شما کمک کند، بیاندازیم. این علائم عبارتند از:
علائم فیزیکی
یکی از اولین علائم احساس درد در سگها، علائم فیزیکی است که با تغییرات جزئی در زبان بدن توله و یا نحوه راه رفتن و حرکت کردن او مشخص میشود. توجه به این علائم میتواند تا حد قابل توجهی به تشخیص درد سگ در مراحل اولیه کمک کند.
از جمله علائم فیزیکی که معمولا در تولههایی که احساس درد میکنند، مشاهده می شود، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- منقبض یا سفت شدن عضلات توله جهت کاهش درد
- لرزش بدن توله به دلیل انقباضات شدید ماهیچهها
- قوس دادن کمر به سمت بالا جهت کاهش حس درد (به ویژه اگر منشا درد در ناحیه کمر و ستون فقرات باشد)
- پایین نگه داشتن سر (به طوری که سر توله پایینتر از شانهها قرار بگیرد)
- نفس نفس زدن توله (به ویژه اگر منشا درد توله در ناحیه شکم باشد)
این علائم، جزو نشانههای اولیه و مهم احساس درد در سگ ها به شمار میروند و نقش مهمی در تشخیص درد سگ در همان مراحل اولیه آسیب یا مشکل سلامتی دارند. لذا، در اولین اقدام، شما باید به کوچکترین جزئیات نیز توجه داشته باشید.
سگها معمولا در هنگام احساس درد، تمایل چندانی به حرکت ندارند و از همین رو، مراجعه به دامپزشک میتواند یک اتفاق دردناک برای آنها باشد. در چنین مواقعی، استفاده از تجهیزات کمکی نظیر باکس حمل و نقل سگ، میتواند مناسبترین گزینه باشد. به منظور خرید باکس حمل و نقل سگ، آغوشی سگ و همچنین کوله پشتی سگ با قیمت مناسب و بهترین کیفیت، میتوانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.
علائم و تغییرات رفتاری
دومین عامل تشخیص درد سگها، توجه به علائم و تغییرات رفتاری توله است. درست مانند انسانها، سگها نیز به هنگام احساس درد معمولا پرخاشگرتر از حالت عادی رفتار میکنند و تغییرات جدی و قابل توجهی در رفتارهای آنها مشاهده میشود. توجه به این علائم نیز میتواند به تشخیص درد سگ در همان مراحل ابتدایی کمک کند.
برخی از رایجترین علائم و تغییرات رفتاری که معمولا در هنگام احساس درد در تولهها مشاهده میشود، عبارتند از:
- حساسیت نسبت به لمس شدن (معمولا به هنگام احساس درد، توله تمایل چندانی به لمس شدن توسط صاحب خود ندارد و ممکن است رفتارهای تهاجمی نیز از خود بروز دهد)
- لیس زدن بیش از حد قسمت خاصی از بدن (سگها به هنگام احساس درد، به طور غریزی شروع به لیس زدن ناحیه آسیب دیده میکنند و لیس زدن بیش از حد یک قسمت خاص از بدن، میتواند نشانه وجود درد یا آسیب در آن ناحیه باشد)
- ایجاد صداهای غیرمعمول (ناله کردن، زوزه کشیدن و در برخی موارد، پارس کردن بیش از حد توله میتواند نشان دهنده احساس درد توله باشد)
- بیقراری توله
- بروز رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی نسبت به صاحب خود و دیگر افراد و حیوانات خانگی
- تغییر در ساعات خواب و بیداری توله
علائم رفتاری معمولا مشهودتر از علائم فیزیکی هستند و همین موضوع، تشخیص درد سگ از این طریق را بسیار راحتتر میکند. تنها کافی است شناخت کافی از رفتارهای توله خود داشته باشید تا در صورت بروز هر تغییر غیر معمول در رفتارهای او، بتوانید دلیل آن را تشخیص دهید.
علائم و مسائل مرتبط با حرکت سگ
سومین عامل جهت تشخیص درد سگها، توجه به علائم و مسائل مرتبط با حرکت توله است. برای مثال، تولههایی که به مشکلات و بیماریهای مربوط به مفاصل و استخوانها دچار میشوند، مثل آرتریت یا شکستگی استخوان دست و پا، معمولا تلاش میکنند با ایجاد یک سری تغییرات در نحوه حرکت خود (مثل بالانگه داشتن دست یا پای آسیب دیده) میزان درد ناشی از حرکت را کاهش دهند. این تغییر در نحوه حرکت، میتواند به شما در تشخیص درد سگتان کمک کند.
از جمله علائم رایج مرتبط با مسائل حرکتی که میتواند نشانهای از وجود درد باشد، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- لنگ زدن توله
- بالا نگه داشتن دست یا پای آسیب دیده و پریدن به هنگام راه رفتن
- عدم تمایل توله به حرکت کردن
- راه رفتن با سرعتی بسیار پایینتر از حالت عادی
- عدم تمایل توله با بازی کردن و یا بالا و پایین رفتن از پلهها
- مشکل در دراز کشیدن یا بلند شدن توله
علائم و مشکلات حرکتی ناشی از درد در سگها میتوانند به تشخیص درد سگ شما کمک کنند ولی در صورتی که توله شما جزو آن دسته از حیوانات خانگی باشد که به هر دلیلی، تلاش میکنند حس درد خود را پنهان کنند، ممکن است تغییر چندان واضحی در الگوی حرکتی او مشاهده نکنید و همین موضوع، تشخیص درد سگ را دشوار خواهد کرد.
به بیان بهتر، برخی تولهها، حتی با وجود درد زیاد، سعی میکنند مثل حالت عادی خود راه بروند و این موضوع به ویژه در هنگام مراجعه به دامپزشک، بیشتر اتفاق میافتد. لذا، شما باید تمام نشانههای موجود را تحت نظر داشته باشید و به محض مشاهده یک تغییر غیر طبیعی در حالات و زبان بدن سگ، رفتار توله و همچنین الگوی حرکتی او، جهت انجام معاینات بیشتر او را نزد دامپزشک ببرید.
دلایل عمده احساس درد در سگها
یکی از مهمترین بحثها در تشخیص درد سگ، تعیین علت درد سگ است. به بیان بهتر، مشاهده علائم تنها به شما کمک میکند تا متوجه احساس درد توله خود شوید ولی مهمترین نکته در تشخیص درد سگ این است که به علت این احساس و ناراحتی پی ببرید. پیش از این که دلایل عمده بروز حس درد و ناراحتی در بدن توله را مورد بررسی قرار دهیم، ابتدا بهتر است نگاهی به انواع درد سگ بیاندازیم.
به طور کلی، درد سگها به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود. اگر علت بروز احساس درد در توله، یک اتفاق ناگهانی مانند آسیب به اعضای بدن یا بیماری باشد، با عنوان درد حاد شناخته میشود. ولی چنانچه درد توله برای مدت طولانی ادامه داشته و حاصل یک اتفاق یا بیماری زمینهای نظیر آرتریت باشد، با عنوان درد مزمن شناخته میشود.
حال بیایید به دلایل عمده بروز احساس درد در سگها بپردازیم. در تشخیص درد سگها، هر عاملی که به اعضا یا سلولهای بدن توله آسیب رسانده و موجب بروز التهاب شود، به عنوان عامل ایجاد درد در نظر گرفته میشود. از جمله مهمترین عوامل بروز احساس درد در سگها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- آسیب به استخوان یا مفاصل (شکستکی، دررفتگی، پیچخوردگی یا ابتلا به بیماریهایی نظیر آرتریت)
- آسیب به بافتهای نرم بدن نظیر گرفتگی عضلات، کشیدگی یا پارگی تاندونها و رباطها
- مشکلات کمر و ستون فقرات
- پوسیدگی یا شکستگی دندان
- عفونتهای گوش میانی
- عفونتهای پوستی با منشا قارچی، باکتریایی و ویروسی
- عفونت دستگاه ادراری
- ناراحتی شدید معده و مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش
- ابتلا به برخی از انواع سرطانها
- سابقه جراحی
شکستگی استخوان و مشکلات مفاصل و ماهیچهها، از جمله رایجترین دلایل بروز احساس درد در سگها هستند که بیشتر به دلیل کمبود مواد مغذی نظیر کلسیم و ویتامین دی اتفاق میافتد. یکی از بهترین منابع تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن سگها، غذای سگ باکیفیت و مناسب است. با این حال، استفاده از مکمل و ویتامین سگ نیز میتواند به عنوان یک منبع اضافی جهت تامین مواد مغذی در نظر گرفته شود. شما میتوانید برای خرید غذای سگ، خرید ویتامین سگ و همچنین خرید مکمل سگ به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.
روشهای تسکین درد پس از تشخیص درد سگ
گام بعدی پس از تشخیص درد سگ، این است که با انجام یک سری اقدامات، احساس درد و ناراحتی توله خود را تسکین ببخشید. روشهای مختلفی برای تسکین درد و بهبود علائم توله وجود دارد که در این قسمت، به طور مفصل به بررسی آنها خواهیم پرداخت. این روشها عبارتند از:
توله خود را نزد دامپزشک ببرید.
بهترین راه جهت تشخیص درد سگ و اقدام به تسکین علائم او، بردن توله نزد دامپزشک است. چنانچه متوجه شدید که تولهتان احساس ناراحتی یا درد میکند و یا هر یک از علائمی که در بخش تشخیص درد سگ بدان اشاره شد، برای توله شما صادق است، بهتر است در اولین فرصت او را نزد دامپزشک ببرید تا اقدامات تخصصی لازم جهت تشخیص و درمان او انجام شود.
دامپزشک به منظور تشخیص درد سگ شما، یک سری معاینات اولیه و در صورت نیاز آزمایشات تخصصیتر انجام میدهد تا متوجه منشا و دلیل احساس درد توله شما شود. از جمله معاینات تخصصی که ممکن است توسط دامپزشک جهت تشخیص علت درد توله شما انجام شود میتوان به عکس برداری با اشعه ایکس یا سونوگرافی و آزمایش خون اشاره نمود.
فعالیت فیزیکی توله خود را کاهش دهید.
اگر توله شما حین فعالیت و بازی احساس ناراحتی میکند، بهتر است تا زمانی که نزد دامپزشک نرفتهاید، فعالیتهای فیزیکی سگ خود را محدود کنید تا به این روش، از احساس درد او بکاهید. همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، دامپزشک با انجام یک سری معاینات، ابتدا تلاش میکند علت درد توله را مشخص کند.
در ادامه، پس از تشخیص درد سگ و دلیل آن، دامپزشک بهترین راه حل جهت بهبود شرایط و کمک به تسکین درد توله را به شما پیشنهاد میکند. این راه حل میتواند متوقف کردن کامل فعالیتهای فیزیکی توله تا زمان بهبود کامل یا اعمال یک سری تغییرات در فعالیتهای توله جهت تسکین درد باشد. برخی از تغییراتی که معمولا توسط دامپزشکان توصیه میشود عبارتند از:
- کاهش زمان و مسافت پیاده روی توله
- استفاده از سطوح شیبدار یا پلههایی با ارتفاع کم جهت سوار شدن توله به اتومبیل یا رفتن روی مبل
- تنظیم ارتفاع محل قرارگیری ظرف آب و غذای سگ جهت کاهش میزان فشار اعمال شده روی گردن و ستون فقرات توله
- اجتناب از فعالیت فیزیکی شدید نظیر دویدن یا پریدن
- افزایش زمان استراحت توله و استفاده از تشک سگ نرم و راحت
اگر توله دچار درد حاد شده باشد، معمولا این تغییرات به صورت موقت اعمال میشود و پس از بهبود علائم نیز فعالیتهای توله به حالت عادی بازمیگردد. در مقابل، اگر توله درگیر دردهای مزمن باشد، ممکن است تغییرات به صورت طولانی مدت اعمال شوند تا دیگر روشهای درمانی مورد استفاده بتوانند تاثیر خود را روی شرایط توله بگذارند.
از رفتارها و حرکات توله خود فیلم بگیرید.
یکی از مشکلاتی که معمولا دامپزشک در تشخیص درد سگ با آن مواجه میشود، عدم همکاری توله است. یعنی توله با وجود این که درد زیادی را تحمل میکند و سرپرست او با مشاهده علائم کاملا واضح، او را نزد دامپزشک آورده است، باز هم در هنگام مواجه با دامپزشک سعی میکند علائم خود را پنهان کرده و هیچ نشانهای از احساس درد و ناراحتی را از خود بروز ندهد.
این موضوع، اغلب به دلیل احساس ترس و استرس توله در فضایی غیر از خانه اتفاق میافتد و کاملا طبیعی است. به همین دلیل، اغلب دامپزشکان و متخصصان سلامت سگ، توصیه میکنند که پیش از مراجعه به دامپزشک، از رفتارها و حرکات توله خود فیلم بگیرید. یادداشت کردن علائم توله و همچنین ثبت موقعیتهایی که توله در آنها، علائم خود را بروز میدهد نیز میتواند بسیار کمک کننده باشد.
مشاهده این ویدیوها و مطالعه این اطلاعات، نه تنها در تشخیص درد سگ به دامپزشک کمک میکند بلکه میتواند درک درستی از علائم و دلیل ایجاد این احساس را نیز به دامپزشک شما بدهد. به علاوه، بررسی این ویدیوها، به دامپزشک کمک میکند تا بهترین راهکار درمانی و تغییراتی که لازم است در برنامه روزانه و فعالیتهای توله شما اعمال شود را، تشخیص دهد.
تمام گزینههای درمانی موجود را مورد ارزیابی قرار دهید.
تشخیص درد سگ، گام اول در جهت اقدام برای تسکین و بهبود علائم درد توله محسوب میشود و پس از آن، شما باید با کمک دامپزشک خود، بهترین روش درمانی برای توله خود را بیابید. گزینههای درمانی بسیاری جهت تسکین درد و درمان علت بروز احساس درد در سگها وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- درمانهای مبتنی بر مصرف دارو از جمله داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نظیر Galliprant
- انجام عمل جراحی
- شرکت در جلسات فیزیوتراپی و توانبخشی فیزیکی
- لیزر درمانی
- استفاده از طب سوزنی
- استفاده از روش درمان کایروپرکتیک
- استفاده از روشهای نوین درمانی مبتنی بر احیای بافت سلولی نظیر درمان با استفاده از سلولهای بنیادی
- ماساژ درمانی
- استفاده از مکملها و روشهای درمانی گیاهی
- استفاده از کیسه آب گرم یا آب یخ (بسته به دلیل و محل آسیب)
نکته مهمی که در رابطه با درمان و تشخیص درد سگ وجود دارد این است که هرگز نباید از تسکین دهندههای درد و داروهای ضد درد مخصوص انسان برای تسکین درد توله خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که همه داروهای ضد درد انسانی برای سگها بیخطر نیستند و ممکن است آسیبهای جدی به سلامت توله شما وارد کنند.
از دامپزشک در مورد شرایط درمانی توله خود سوال کنید.
پس از تشخیص درد سگ و تعیین روش درمانی توسط دامپزشک، شما میتوانید با پرسیدن یک سری سوالات، یک دید کلی در مورد شرایط درمانی توله خود به دست آورید. برخی از سوالاتی که میتوانید از دامپزشک خود بپرسید به شرح زیر میباشد:
- چگونه قرار است درد سگ من را قبل، حین و بعد از عمل جراحی مدیریت کنید؟
- چگونه یک روش درمانی خاص قرار است به تسکین درد سگ من کمک کند؟
- آیا استفاده از مکملهای دارویی و غذایی میتواند به کاهش درد سگ من کمک کند؟
- برای کاهش احتمال تشدید علائم توله خود، چه تغییراتی را لازم است در محیط خانه خود ایجاد کنم؟
- چه روش درمانی اضافی برای بهبود شرایط و تسکین درد سگ من وجود دارد؟
علاوه بر این موارد، شما میتوانید برای تشخیص درد سگ خود و اطمینان از روش درمانی انتخابی، نظرات یک دامپزشک دیگر، متخصص سلامت حیوانات خانگی، رفتارشناس حیوانات، جراح، انکولوژیست و یا متخصص مغز و اعصاب را نیز در مورد علائم و نشانههای توله خود جویا شوید.
کمردرد و مشکلات ستون فقرات، یکی از رایجترین مشکلات سلامتی در سگها است که میتواند روی حرکت و فعالیتهای روزمره توله شما تاثیرگذار باشد. یکی از راههای موجود برای کاهش دردهای مرتبط با ستون فقرات و کمر توله، استفاده از چندین تشک سگ نرم و راحت در تخت سگ یا محل خواب توله است. این کار، کمک شایانی به اصلاح شکل ستون فقرات و کاهش درد توله میکند. برای خرید تشک سگ با بهترین کیفیت و مواد اولیه، میتوانید سری به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا بزنید.
وظیفه خود را در قبال سلامت سگ خود انجام دهید.
نکته مهمی که در مورد تشخیص درد سگ و اقدام برای درمان توله وجود دارد این است که بدانید توله شما توانایی بیان احساسات و یا ناراحتی و درد خود را ندارد و به عنوان سرپرست او، این وظیفه شما است که رفتارها و حرکات توله را زیر نظر داشته باشید و در صورت مشاهده هر گونه تغییر غیر طبیعی، سریعا او را نزد دامپزشک ببرید.
به علاوه، حتی اگر طی چند جلسه اول، علائم توله رو به بهبود رفت، باز هم باید به طور مداوم توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا زمانی که از بهبود کامل او مطمئن شوید. به طور کلی باید به خاطر داشته باشید که در صورت مشاهده هر گونه علامت درد یا بیماری در توله خود، باید در سریعترین زمان ممکن، او را نزد دامپزشک ببرید تا تحت مراقبتهای لازم قرار گیرد چرا که شما بهترین و تنها مدافع سلامت سگ خود هستید و باید این وظیفه را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
جمع بندی
درد یک مکانیسم دفاعی در برابر تهدیداتی است که توانایی بقای حیوانات را به خطر میاندازند و جزو مهمترین عوامل تشخیص بیماری و آسیب به شمار میرود. سگها نیز معمولا در اثر آسیب به بافتهای بدن و یا ابتلا به بیماریهای مختلف، احساس درد را تجربه میکنند و به روشهای مختلف، این احساس را بروز میدهند. تشخیص درد سگ، یکی از مهمترین اقداماتی است که میتواند به درمان سریعتر بیماری یا آسیب دیدگی توله کمک کند.
علائم متعددی وجود دارد که تشخیص سریعتر وجود احساس درد در سگها و اقدام برای درمان عامل آن توسط دامپزشک را بسیار راحتتر میکند. با این حال، تشخیص این علائم در بسیاری موارد، نیازمند توجه و دقت بالایی است و از همین رو، به عنوان سرپرست توله باید همواره حرکات و رفتارهای توله خود را تحت نظر داشته باشید تا در سریعترین زمان بتوانید او را نزد دامپزشک برده و از پیشرفت علائم بیماری جلوگیری کنید.
با توجه به اهمیت این مسئله، در این مقاله از پتولیکا، تلاش کردیم تا شما را با روشهای تشخیص درد سگ، اقدامات کمک کننده و راههای درمان آن آشنا کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حفظ و بهبود سلامت سگ و نکات مهمی که در رابطه با نگهداری از حیوانات خانگی وجود دارد، میتوانید با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید. در نهایت، از این که پتولیکا را انتخاب کردید، متشکریم.
سوالات متداول
برای تشخیص درد سگ به چه علائمی باید توجه کرد؟
به منظور تشخیص درد سگ باید علائم فیزیکی نظیر انقباض شدید عضلات بدن و قوس دادن کمر، تغییرات رفتاری نظیر پرخاشگری و حساسیت نسبت به لمس شدن و همچنین مشکلات حرکتی نظیر لنگیدن و عدم تمایل توله به راه رفتن را مورد ارزیابی و توجه قرار دهید.
چه عواملی میتواند موجب احساس درد در سگها شود؟
آسیب به استخوان یا مفاصل، آسیب به بافتهای نرم بدن، مشکلات کمر و ستون فقرات، پوسیدگی یا شکستگی دندان، عفونتهای گوش میانی، عفونتهای پوستی، عفونت دستگاه ادراری، ناراحتی شدید معده و مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش، ابتلا به برخی از انواع سرطانها و همچنین سابقه جراحی از جمله عوامل ایجاد درد در بدن سگها به شمار میروند.
به منظور درمان درد سگ معمولا از چه راهکارهایی استفاده میشود؟
دامپزشکان برای درمان درد سگها معمولا از روشهایی نظیر درمانهای دارویی، عمل جراحی، جلسات فیزیوتراپی و توانبخشی فیزیکی، لیزر درمانی، طب سوزنی، درمان کایروپرکتیک، سلولهای بنیادی، ماساژ درمانی، استفاده از مکملها و روشهای درمانی گیاهی و همچنین قرار دادن کیسه آب گرم یا آب یخ روی موضع درد استفاده میکنند.