به عنوان صاحب یک سگ خانگی، یکی از وظایف مهمی که خواهید داشت، بررسی هر چند وقت یکبار مدفوع سگتان است. بررسی مدفوع سگ میتواند اطلاعات بسیاری را در مورد سلامت کلی توله به شما بدهد. به بیان بهتر، هر گونه تغییر در رنگ، شکل ظاهری و تعداد دفعات مدفوع کردن سگ، میتواند نشانهای از وجود مشکل یا بیماری باشد.
یکی از نگران کنندهترین و مهمترین تغییراتی که ممکن است در مدفوع توله خود مشاهده کنید، وجود خون در مدفوع و یا اصطلاحا مدفوع خونی سگ است. اگر متوجه وجود خون در مدفوع سگتان شدید، باید هر چه سریعتر توله خود را نزد دامپزشک ببرید چرا که اگر مدفوع خونی سگ ادامهدار باشد، میتواند مشکلات بسیاری را برای سلامت سگ شما به وجود بیاورد.
با توجه به این که همواره احتمال این که سگ شما نیز دچار چنین مشکلاتی شود، وجود دارد لذا در این مقاله از پتولیکا قصد داریم شما را با دلایل مختلف وجود خون در مدفوع، انواع خونی که ممکن است در مدفوع سگ مشاهده کنید و نحوه تشخیص دلیل و مراقبت از توله در خانه آشنا کنیم. پس اگر به تازگی متوجه لکههای خون در مدفوع توله خود شدهاید و یا قصد دارید خودتان را برای چنین موقعیتی آماده کنید، تا انتهای این مقاله با ما در پتولیکا همراه باشید.
دلایل وجود خون در مدفوع سگ
وجود خون در مدفوع سگ میتواند دلایل متعددی داشته باشد که در این بخش از مقاله، قصد داریم به طور مفصل به شرح و بیان مهمترین آنها بپردازیم. از جمله مهمترین دلایل مدفوع خونی سگ میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
بلعیدن اشیا غیر خوراکی و یا تغییر در رژیم غذایی
مدفوع خونی سگ میتواند نتیجه وجود یک مشکل یا عامل مشکلساز در دستگاه گوارش توله باشد. خونریزی یا آسیب در هر مرحله از گوارش غذا از معده و روده کوچک تا روده بزرگ و مقعد میتواند دلیل وجود خون در مدفوع سگ باشد. یکی از رایجترین عواملی که موجب مدفوع خونی در سگها می شود، التهاب دستگاه گوارش است که با عنوان گاستروانتریت یا سندرم اسهال هموراژیک حاد (AHDS) نیز شناخته میشود و یکی از شایعترین دلایل شروع اسهال خونی در سگها به شمار میرود.
آسیب و تحریک دستگاه گوارش معمولا زمانی رخ میدهد که توله، یک چیز غیرمعمول را ببلعد. در این حالت، شی بلعیده شده ممکن است با آسیب به دیواره دستگاه گوارش و یا تحریک آن، موجب خونریزی شود که در اغلب موارد، این خون میتواند موجب بروز عارضه مدفوع خونی سگ شود. از جمله مواد و اشیائی که بلعیدن آنها توسط سگ میتواند موجب تحریک دستگاه گوارش او شود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- استخوان و قسمتهای سخت غذا (عبور تکههای استخوان و بخشهای سخت غذا از لوله گوارش سگ میتواند موجب آسیب و خونریزی دیواره لوله گوارش توله و در نتیجه، دفع مدفوع خونی توسط سگ شود.)
- قطعات اسباب بازی
- انواع سموم جانوری و گیاهی
- انواع زبالهها (قطعات شیشه و فلز)
علاوه بر این، تغییر در رژیم غذایی سگ نیز در برخی موارد میتواند موجب خونریزی دستگاه گوارش و در نتیجه مشاهده خون در مدفوع سگ شود. اگر دستگاه گوارش توله شما حساس باشد ممکن است با تغییر نوع غذایی که به او میدهید، متوجه شوید که پس از این تغییر، در مدفوع توله شما خون وجود دارد. علاوه بر این گاه تولهها به دلیل خوردن غذای دیگر حیوانات خانگی و یا مصرف گوشت و غذای خام نیز دچار خونریزی در دستگاه گوارش و دفع مدفوع خونی میشوند.
وجود عفونت، انگل و یا تودههای سرطانی در دستگاه گوارش سگ
یکی دیگر از دلایل وجود خون در مدفوع سگها، میکروارگانیسمها و مشکلات سلامتی خطرناکی هستند که میتوانند سلامت دستگاه گوارش توله را تحت تاثیر قرار دهند. این عوامل عبارتند از:
- وجود عفونتهای باکتریایی و ویروسی نظیر سالمونلا و پاروویروس
- وجود عفونتهای انگلی نظیر کرم روده، کوکسیدیا و ژیاردیا (این انگلها بین حیوان و انسان مشترک و قابل انتقال هستند!)
- ابتلا به انواع سرطان (به ویژه سرطانهای مرتبط با دستگاه گوارش نظیر سرطان معده و سرطان روده بزرگ)
- التهاب پانکراس یا پانکراتیت حاد
مشکلات سلامتی که روی انعقاد طبیعی خون تاثیر میگذارد
مدفوع خونی سگ میتواند تحت تاثیر عواملی خارج از دستگاه گوارش نیز رخ بدهد. برخی مسائل و مشکلات سلامتی که روی لخته شدن خون تاثیر میگذارند، میتوانند از عوامل اصلی وجود خون در مدفوع سگها باشند. از جمله این موارد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- اختلال خونریزی یا اختلال انعقاد خون (این بیماری که با عنوان هموفیلی نیز شناخته میشود، یک اختلال ژنتیکی است که در اثر کمبود یا عدم تولید فاکتورهای انعقاد خون به وجود میآید.)
- مسمومیت با سموم خطرناک نظیر مرگ موش (برودیفاکوم، یکی از رایجترین سموم جهت کنترل جوندگان است که از فعالیت آنزیم ردوکتاز (عامل تبدیل ویتامین K1 اکسپوکساید به ویتامین K1) جلوگیری کرده و موجب کاهش ذخایر ویتامین K1 در بدن جوندگان میشود. کاهش ویتامین K1 به عنوان یکی از پیش فاکتورهای انعقاد خون، میتواند موجب خونریزی داخلی و در نهایت مرگ جونده شود.)
- ابتلا به بیماریهای کبدی (کبد به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن موجودات زنده، نقش مهمی در تولید فاکتورهای انعقاد خون دارد و هر گونه بیماری یا آسیب به کبد، میتواند موجب اختلال در فرآیند انعقاد خون شود.)
- مشکلات کلیوی
- بیماریهای خودایمنی نظیر ترومبوسیتوپنی ایمونولوژیک (ITP) (نوعی بیماری خودایمنی که در آن سیستم ایمنی بدن توله، پلاکتهای خون را به عنوان مهاجم شناسایی و اقدام به نابود کردن آنها میکند. پلاکتها، مهمترین نقش را در انعقاد خون و کاهش خونریزی به عهده دارند.)
- اختلالات هورمونی
- سرطان
سایر عوامل و بیماریها که موجب مدفوع خونی سگ میشوند.
عوامل و مشکلات دیگری نیز وجود دارد که میتواند موجب دفع مدفوع خونی توسط سگها شود که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- استرس و اضطراب
- بیماری آدیسون یا نارسایی غدد فوق کلیه
- بیماری التهاب روده (IBD)
- خونریزی دستگاه گوارش (GI)
- حساسیت غذایی
- تروما یا آسیب روانی
- انواژیناسیون یا درهم روی روده
- مشکلات غده مقعدی
یکی از مهمترین دلایل ابتلای سگها به انواع بیماریها به ویژه بیماریهای خودایمنی، کمبود ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن تولهها است. با وجود این که معمولا غذای سگ، با انواع ویتامینها و مواد مغذی غنی میشود ولی همچنان در برخی موارد لازم است از انواع مکمل و ویتامین سگ به منظور تامین نیاز بدن سگها، به ویژه در سن رشد، استفاده کرد. شما میتوانید جهت خرید مکمل و ویتامین سگ، به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.
اگر علاوه بر مدفوع خونی سگ، علائم دیگری چون استفراغ نیز وجود داشت، چه باید کرد؟
اگر متوجه شدید که علاوه بر مدفوع خونی سگ، علائم دیگری نظیر حالت تهوع و استفراغ را نیز مشاهده کردید باید سریعا توله خود را نزد دامپزشک ببرید. چرا که این علائم در کنار یکدیگر میتوانند نشان دهنده یک مشکل جدیتر باشند که نیاز به تشخیص و درمان سریع دارد. یکی از اولین عوارضی که استفراغ و اسهال خونی در کنار یکدیگر میتواند برای توله شما به همراه داشته باشد، کم آبی و اثرات ناشی از آن است. از دست رفتن مایعات بدن از طریق استفراغ و مدفوع به همراه از دست دادن خون، میتواند آسیب جدی به سلامت توله وارد کند.
انواع خونی که ممکن است روی مدفوع سگ مشاهده کنید
مدفوع خونی سگ میتواند به دلایل بسیاری به وجود بیاید و طبقه بندی و تشخیص علت این عارضه، معمولا براساس رنگ خونی که روی مدفوع است، انجام میشود. با توجه به این که تشخیص دلیل ایجاد مدفوع خونی سگ، اولین گام در راستای درمان این عارضه است، لذا در این بخش از مقاله، کارشناسان ما در پتولیکا، شما را با انواع خونی که ممکن است روی مدفوع سگ خود مشاهده کنید، آشنا خواهند کرد. انواع خون موجود روی مدفوع سگ عبارتند از:
هماتوشزیا (خون قرمز روشن)
هماتوشزیا، اصطلاحی است که برای توصیف مدفوع خونی سگ زمانی که خون قرمز روشن روی آن باشد، استفاده میشود. در این حالت، خونی که روی مدفوع سگ مشاهده میشود به رنگ قرمز روشن است که نشان میدهد از قسمت پایینی دستگاه گوارش، یعنی کولون یا مقعد و رکتوم سگ خارج شده است. به علاوه، دلیل دیگر قرمز روشن بودن رنگ این خون این است که از قسمت پایانی دستگاه گوارش خارج شده است و فرآیند هضم را به طور کاهل طی نکرده است. به همین دلیل، به عنوان خون تازه نیز در نظر گرفته میشود.
هماتوشزیا اغلب با اسهال همراه است و معمولا تعداد دفعات دستشویی رفتن توله و حجم مدفوعی که هر بار دفع میشود نیز در این حالت افزایش مییابد. به علاوه، قوام و شکل مدفوع خونی سگ در این حالت معمولا از بافت نرم تا کاملا روان، متغیر خواهد بود. در برخی موارد، ممکن است مدفوع سگ با لایهای از مخاط احاطه شده باشد و لکههای خونی در اطراف آن مشاهده شود. هماتوشزیا همچنین میتواند نشان دهنده آسیب یا مشکل جدی در روده بزرگ سگ نیز باشد.
ملنا (مدفوع خونی سگ به رنگ سیاه)
ملنا یا خون سیاه رنگ، به حالتی گفته میشود که در آن منشا خون روی مدفوع سگ در قسمتهای فوقانی دستگاه گوارش مثل معده یا روده کوچک باشد. در این حالت، به دلیل این که خون بخش قابل توجهی از فرآیند هضم را پشت سر گذاشته است، کهنهتر به نظر میرسد و مشخصه اصلی آن هم رنگ تیره و قیرمانند آن است. البته بسیاری از سرپرستان سگ نمیدانند که مدفوع تیره رنگ سگ نیز میتواند نشانه وجود خون یا به نوعی مدفوع خونی سگ باشد.
هر گونه آسیب یا مشکل حاد در قسمتهای فوقانی دستگاه گوارش همچون معده و روده کوچک، میتواند دلیل بروز ملنا در سگها باشد که از جمله رایجترین دلایل آن میتوان به التهاب، زخم و انواع تودههای سرطانی اشاره نمود. وجود ملنا در مدفوع سگ موجب سفتتر و تیرهتر به نظر رسیدن آن نسبت به حالت عادی میشود.
خروج خون به جای مدفوع
در برخی موارد، ممکن است سگ شما به جای مدفوع، مستقیما خون دفع کند. این حالت، معمولا زمانی رخ میدهد که آسیب به دستگاه گوارش و در نتیجه خونریزی شدید باشد و روده سگ نیز به دلیل اسهال مکرر، خالی باشد. در این حالت، معمولا سگ به جای مدفوع، خون دفع میکند. بروز این اتفاق میتواند بسیار ناراحت کننده و در عین حال خطرناک باشد. لذا بهتر است هر از گاهی مدفوع سگ خود را مورد بررسی قرار دهید تا در مراحل اولیه متوجه این عارضه شوید و زمانی که علائم توله شدیدتر نشده است او را نزد دامپزشک ببرید.
یکی از رایجترین علل بیماری سگها، ابتلا به انواع عفونتهای باکتریایی و انگلی است که معمولا دستگاه گوارش این موجودات را مورد آسیب و حمله قرار میدهند. استفاده از پد زیرانداز بهداشتی سگ، به ویژه در مکانهای عمومی، تا حد زیادی میتواند از انتقال بیماری و ابتلای توله شما به این نوع عفونتها جلوگیری کند. برای خرید پد زیرانداز بهداشتی سگ با بهترین کیفیت و قیمت، میتوانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ پتولیکا مراجعه کنید.
آیا مدفوع قرمز رنگ همواره دلیل بر وجود خونریزی در دستگاه گوارش سگ است؟
با وجود این که مدفوع خونی سگ میتواند نشانه وجود مشکلی جدی و خطرناک در دستگاه گوارش یا دیگر قسمتهای بدن توله باشد، گاهی اوقات نیز ممکن است دلیل آن چندان نگران کننده نباشد. به بیان بهتر، مدفوع قرمز رنگ همواره دلیل بر وجود خون روی مدفوع نیست و گاه مصرف خوراکیهای قرمز رنگ نظیر چغندر یا خوراکیهایی که دارای رنگ قرمز خوراکی هستند، میتواند ظاهری قرمز رنگ و خون مانند به مدفوع بدهد.
برای این که از دلیل قرمزی مدفوع توله خود مطمئن شوید، بهتر است ابتدا به خوراکیها و اشیائی که طی چند روز گذشته در اختیار توله خود قرار دادهاید فکر کنید. این موضوع در هنگام مراجعه به دامپزشک نیز میتواند به تشخیص سریعتر و بهتر دلیل مدفوع خونی سگ کمک کند.
زمان مراجعه به دامپزشک بعد از مشاهده مدفوع خونی سگ
اگر علاوه بر مدفوعی خونی سگ، متوجه علائم دیگری که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، شدید باید سریعا توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا اقدامات تشخیصی و درمانی لازم را انجام دهند. این علائم عبارتند از:
- بیحالی و ضعف شدید توله
- تغییر رنگ لثهها به سفید یا صورتی کمرنگ (در حالت عادی، لثههای سگ باید به رنگ صورتی براق باشد)
- حالت تهوع و استفراغ
- تنسموس یا تمایل مداوم توله برای مراجعه مکرر به محل دستشویی جهت دفع مدفوع با وجود خالی بودن روده
- عدم تمایل به خوردن آب و غذا
- عدم واکنش توله به محرکهای محیطی
نحوه تشخیص علت مدفوع خونی
برای این که بتوانید علت مدفوع خونی سگتان را تشخیص دهید، باید به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک ابتدا برای این که به علت وجود خون روی مدفوع توله شما پی ببرد، یک سری بررسیهای فیزیکی انجام میدهد. در این معاینات معمولا دامپزشک با لمس شکم سگ، به دنبال وجود هر گونه توده یا برآمدگی در ناحیه شکمی سگ میگردد. بررسی غدد لنفاوی توله و همچنین معاینه مقعدی نیز از جمله بررسیهای فیزیکی به شمار میروند.
معاینه مقعدی یا رکتوم به دامپزشک این امکان را میدهد که احتمال وجود هر گونه تومور، شی خارجی و یا مشکلات مرتبط با غده مقعدی را مورد بررسی قرار دهد. پس از بررسی و معاینه فیزیکی، ممکن است دامپزشک برای تشخیص دقیقتر و اطمینان از تشخیص صحیح، یک سری آزمایشات و تستهای اضافی را نیز تجویز کند که از جمله رایجترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- آزمایش نمونه مدفوع سگ جهت بررسی وجود آلودگیها و عفونتهای باکتریایی یا انگلی در روده سگ. این آزمایش همچنین به منظور تایید وجود خون روی مدفوع سگ نیز میتواند کاربرد داشته باشد.
- تست آنتی ژن ژیاردیا: تست آنتی ژن زیاردیا به منظور بررسی وجود این انگل در روده سگ انجام میشود.
- تست آنتی ژن پارو اسنپ: این تست، نوعی سنجش ایمنی کروماتوگرافی است که به منظور بررسی وجود پاروویروس در بدن سگ انجام میشود.
- آزمایش پانکراتیت یا cPL به منظور تشخیص التهاب پانکراس
- آزمایش خون به منظور بررسی میزان خون از دست رفته، میزان مایعات بدن توله و نارسایی اندامهای داخلی
- عکس برداری اشعه ایکس یا اولتراسوند از ناحیه شکم توله جهت بررسی وجود توده، التهاب و یا اشیا خارجی در داخل لوله گوارش توله
- آزمایش کشت مدفوع جهت بررسی وجود عفونتهای ویروسی و قارچی
- آزمایشات مربوط به غدد درون ریز بدن سگ در شرایطی که دامپزشک مشکوک به ابتلای توله به بیماریهایی نظیر آدیسون یا اختلالات هورمونی است.
- انجام اندوسکوپی یا کولونوسکوپی جهت بررسی دقیقتر محیط داخل لوله گوارش
تغذیه مناسب توله، نقش مهمی در حفظ سلامت و تقویت دستگاه گوارش این موجودات دارد. استفاده از غذای تر سگ یا غذای خشک سگ باکیفیت در مواقع عادی و همچنین استفاده از غذای درمانی سگ باکیفیت در دوره درمان، میتواند به بهبود وضعیت دستگاه گوارش توله کمک کند. پت شاپ آنلاین پتولیکا میتواند بهترین گزینه برای شما جهت خرید غذای سگ با بهترین کیفیت و قیمت باشد.
روشهای درمان مدفوع خونی سگ
با توجه به این که مدفوع خونی سگ به دلایل مختلفی ممکن است به وجود بیاید لذا متناسب با هر دلیل نیز، یک روش درمانی برای این عارضه وجود دارد. به بیان بهتر، روش درمان مدفوع خونی سگ به طور کامل به دلیل بروز این عارضه بستگی دارد. بر همین اساس در ادامه این بخش، به طور مفصل به بررسی روشهای درمان مدفوع خونی سگ خواهیم پرداخت.
درمان ناراحتیهای گوارشی
در مواقعی که دامپزشک تشخیص میدهد که علت مدفوع خونی سگ، ناراحتیهای دستگاه گوارش ناشی از التهاب یا تغییر رژیم غذایی است، معمولا داروهایی را جهت تقویت روده تجویز میکند. این داروها ممکن است شامل انواع پروبیوتیکها، پری بیوتیکها، آنتی بیوتیکها و آنتی اسیدها باشد. به علاوه، تجویز یک رژیم غذایی با هضم آسان نیز در چنین مواردی رایج است و میتواند به بهبود وضعیت توله کمک کند.
درمان کم آبی بدن توله
در مواقعی که علاوه بر مدفوع خونی سگ، مشکلات دیگری نظیر استفراغ یا تکرر ادرار نیز وجود داشته باشد، دامپزشک سعی میکند علاوه بر درمان دلیل مدفوع خونی سگ، با تجویز یک سری داروهای تزریقی و رژیم غذایی پرآب، کم آبی بدن توله را نیز رفع کند. تزریق مایعات وریدی و ارائه یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی آبدار، میتواند به تجدید ذخیره آب طبیعی بدن سگ کمک کند. در مواقع شدیدتر ممکن است دامپزشک چند روز بستری شدن در بیمارستان حیوانات و دریافت مراقبتهای تخصصیتر را توصیه و تجویز کند.
چنانچه علت مدفوع خونی سگ، سایر مواردی باشد که در مطالب فوق بدان اشاره شد، ممکن است دامپزشک از روشهای دیگری نظیر شیمی درمانی، تجویز دارو جهت تنظیم عملکرد غدد درون ریز، جراحی، تزریق ویتامین به ویژه ویتامین K1 و موارد مشابه استفاده کند.
ریکاوری و بهبود پس از تشخیص و شروع درمان مدفوع خونی سگ
دوره بهبود و ریکاوری پس از شروع درمان مدفوع خونی سگ، کاملا به علت این عارضه بستگی دارد و نمیتوان انتظار داشت که همه تولهها در مدت زمان یکسانی، مجددا سلامتی خود را به دست آورند. برای مثال، برخی تولهها در عرض 24 الی 48 ساعت پس از شروع روند درمان بهبود مییابند و در مقابل، برخی از تولهها نیز ممکن است تا مدتها هیچ علامتی از بهبودی نشان ندهند و حتی لازم باشد در بیمارستان حیوانات بستری شوند.
به هر صورت، اگر روش درمانی مورد استفاده مناسب بوده باشد، باید هر بار که پس از شروع دوره درمان، مدفوع توله خود را بررسی میکنید، شاهد کمتر شدن میزان خون موجود روی آن باشید. در غیر این صورت، روش درمانی انتخاب شده، تاثیر مورد انتظار را روی بهبود شرایط توله نداشته است و باید برای معاینه مجدد و تغییر روش درمانی، توله خود را نزد دامپزشک ببرید.
برخی از دلایل مدفوع خونی سگ، نیازمند مصرف مادام العمر دارو و معاینات مداوم جهت اطمینان از نتیجه بخش بودن درمان دارویی هستند و در برخی موارد نیز ممکن است دامپزشک تشخیص دهد که تنها راه درمان، استفاده از شیمی درمانی یا جراحی است.
به هر حال، در اغلب موارد، علت وجود خون در مدفوع قابل درمان است و با روشهای درمانی مختلف میتوان سلامت توله را به او بازگرداند. با این حال، در برخی موارد نیز، شدت بیماری و پیشروی آن به حدی است که درمان دارویی یا روشهای درمانی دیگر تاثیر چندانی روی وضعیت توله نخواهد داشت. در چنین مواردی معمولا دامپزشک به صاحب توله پیشنهاد انجام اتانازی را میدهد.
آیا وجود خون در مدفوع سگ میتواند باعث مرگ توله شود؟
یکی از سوالات رایجی که معمولا توسط سرپرستان تولهها پرسیده میشود این است که آیا مدفوع خونی سگ میتواند موجب مرگ توله شود؟ در پاسخ باید بگوییم که بله. در مواقع جدیتر که توله خونریزی شدیدی را تجربه میکند، ممکن است این موضوع موجب مرگ توله شود. به ویژه اگر خونریزی همراه با اسهال و استفراغ باشد. چرا که در این حالت، از دست دادن همزمان مقدار زیادی خون و آب، میتواند توله را در شوک فرو ببرد.
در نتیجه کاهش آب بدن و کم خونی ناشی از خونریزی، تنفس و اکسیژن رسانی به اندامهای حیاتی توله دچار مشکل میشود و همین موضوع میتواند به اندامهای مهم بدن سگ نظیر قلب و مغز آسیب رسانده و در نهایت موجب مرگ توله شود. به همین دلیل است که به صاحبان سگها توصیه میشود که هرازگاهی مدفوع توله خود را بررسی کنند و در صورت دیدن هر تغییر مشکوک در رنگ، شکل و قوام آن، سریعا توله را نزد دامپزشک ببرند. چرا که بالطبع، تشخیص و درمان بیماری در مراحل اولیه، بسیار راحتتر و امکان پذیرتر از مراحل پیشرفتهتر آن خواهد بود.
سوالات متداول در مورد مدفوع خونی سگ
سوال اول: اگر در مدفع سگ خون وجود داشته باشد ولی علائم دیگری وجود نداشته باشد، باید چه کرد؟
پاسخ: دلایل مختلفی از استرس گرفته تا تغییر در رژیم غذایی، عفونتهای ویروسی و سرطان وجود دارد که میتواند باعث وجود خون در مدفوع توله شما شود. ولی به طور کلی، مدفوع خونی سگ، یک اتفاق طبیعی نیست و حتی اگر توله شما علائم خاص دیگری نیز نداشته باشد بهتر است در اولین فرصت او را نزد دامپزشک ببرید تا بتوانید در همان مراحل اولیه متوجه دلیل واقعی این عارضه شده و اقدامات لازم را جهت بهبود توله خود انجام دهید.
سوال دوم: دلیل وجود خون و مخاط در مدفوع سگ چیست؟
پاسخ: خون قرمز روشن و مخاط معمولا با اسهال همراه هستند و نشان میدهد که توله دچار یک مشکل جدیتر در دستگاه گوارش و به ویژه روده بزرگ خود شده است. دلیل این موضوع میتواند عفونتهای ویروسی و انگلی، تودههای سرطانی و یا تغییر در رژیم غذایی توله باشد.
سوال سوم: دلیل خونریزی مقعدی توله من چیست؟
پاسخ: اگر توله شما به طور مداوم از ناحیه مقعد یا رکتوم خونریزی میکند، باید سریعا او را نزد دامپزشک ببرید تا معاینه شود. در چنین حالتی، معمولا علت خونریزی میتواند تغییر ناگهانی در رژیم غذایی، بلعیدن یک چیز غیر عادی توسط توله و یا قرار گرفتن در معرض یک شرایط استرسزا و یا ضربه روحی باشد. به هر حال، معاینات دامپزشک میتواند علت اصلی خونریزی را مشخص کند. البته، ممکن است برای تشخیص دقیقتر نیاز به نمونه برداری و آزمایشات اضافی نیز باشد که در صورت نیاز، توسط دامپزشک تجویز میشود.
جمع بندی
مدفوع خونی سگ ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که برخی از آنها به سرعت قابل درمان هستند و برخی دیگر ممکن است به دوره درمان طولانیتری نیاز داشته باشند. روش درمان این عارضه نیز مستقیما به علت بروز آن بستگی دارد و در نتیجه، تا زمانی که دلیل مدفوع خونی سگ مشخص نشده است، نمیتوان روش درمان خاصی را به کار برد.
علاوه بر این، تشخیص و درمان این عارضه در مراحل اولیه آن بسیار راحتتر و امکان پذیرتر از مراحل پیشرفتهتر آن است؛ لذا، به عنوان صاحب یک توله سگ، وظیفه شما این است که هر چند وقت یکبار، مدفوع توله خود را بررسی کنید تا ببینید آیا هیچ لکه خونی روی آن وجود دارد یا نه. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه نیز میتواند به شما جهت تشخیص زودهنگام و مراجعه به موقع به دامپزشک کمک کند.
در همین راستا، در این مقاله از پتولیکا، سعی کردیم اطلاعات اولیه در مورد مدفوع خونی سگ، انواع مدفوع خونی سگ، نحوه تشخیص و درمان آن و همچنین دلایلی که میتواند موجب خونریزی دستگاه گوارش سگ و در نتیجه مشاهده لکههای خون روی مدفوع توله شود را در اختیار شما قرار دهیم. در ضمن، شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید و راهنماییهای لازم را از آنها دریافت نمایید. در نهایت، از شما بابت انتخاب پتولیکا و این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید متشکریم.
سوالات متداول نهایی
مهمترین دلیل مدفوع خونی سگ چیست؟
از مهمترین دلایل مدفوع خونی سگها میتوان به بلعیدن یک شی سخت یا یک تکه استخوان، وجود عفونتهای باکتریایی، انگلی و ویروسی، ابتلا به انواع سرطان، التهاب پانکراس، اختلال انعقاد خون، بیماریهای کبد، اختلالات هورمونی، استرس، التهاب روده، حساسیت غذایی و مشکلات غده مقعدی اشاره نمود.
دامپزشک چگونه دلیل وجود خون در مدفوع سگ را تشخیص میدهد؟
برای تشخیص علت وجود خون در مدفوع سگ، دامپزشک میتواند از روشهای تشخیصی نظیر معاینه مقعدی، لمس حفره شکمی توله، آزمایش مدفوع، آزمایش خون، عکس برداری با اشعه ایکس یا اولتراسوند، آزمایش کشت مدفوع، آزمایش سنجش هورمونی، اندوسکوپی و یا کولونوسکوپی استفاده کند.
مشاهده همزمان مدفوع خونی سگ با چه علائمی نشانه خطر است؟
اگر مدفوع خونی سگ با علائمی همچون بیحالی و ضعف شدید، تغییر رنگ لثهها، استفراغ، تمایل مداوم برای مراجعه مکرر به محل دستشویی با وجود خالی بودن روده، عدم تمایل به خوردن آب و غذا و عدم واکنش به محرکهای محیطی همراه باشد، نشانه وجود یک مشکل سلامتی جدی است و باید هر چه زودتر توله خود را نزد دامپزشک ببرید.