گیفت رایگان + تحویل رایگان + تخفیف درصدی

دلایل لنگیدن سگ شما (آنچه باید بدانید)

بازدید: 520 بازدید
لنگیدن سگ

وقتی به هر دلیل پای سگ شما آسیب می‌بیند، درد ناشی از آسیب وارده، موجب می شود تا توله نتواند وزن خودش را روی پای آسیب دیده خود بیاندازد و همین موضوع، موجب لنگیدن سگ می‌شود. در برخی موارد، لنگیدن توله ممکن است تنها برای یک مدت کوتاه باشد و سپس خود به خود بهبود یابد.

گاه نیز لنگ زدن توله ممکن است روزها یا هفته‌ها ادامه داشته باشد و به تدریج بر شدت آن افزوده شود. در چنین مواردی ممکن است لنگ زدن توله ناشی از یک مشکل نگران کننده باشد و از همین رو باید سریعا نسبت به تشخیص علت و درمان آن اقدام نمود. به طور کلی، لنگیدن سگ‌ها یک امر غیرطبیعی و ناشی از درد است که در برخی موارد، علت آن کاملا مشخص است ولی در برخی موارد، برای تشخیص علت لنگ زدن توله، لازم است به دامپزشک یا متخصص ارتوپدی حیوانات مراجعه کرد.

با توجه به این که گاه ممکن است لنگیدن توله ناشی از یک سری مشکلات سلامتی جدی‌تر باشد، لذا به عنوان صاحب یک توله سگ، شما باید در مورد علائم کلی، دلایل و نحوه درمان لنگیدن توله، اطلاعات کافی داشته باشد. از همین رو در این مقاله از پتولیکا قصد داریم شما را با دلایل لنگیدن سگ‌ها، نحوه درمان و علائم کلی آن آشنا کنیم. پس اگر نگران توله خود هستید و دوست ندارید درد کشیدن او را ببینید، تا انتهای این مقاله با پتولیکا همراه باشید.

مهم‌ترین دلایل لنگیدن سگ‌ها

دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند موجب درد و لنگیدن سگ شما شود که از جمله مهم ترین و رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • شکستگی یا دررفتگی استخوان پا یا لگن توله
  • آسیب به تاندون‌ها یا رباط‌ها (برای مثال پارگی یا کشیدگی رباط صلیبی قدامی)
  • آسیب یا کشیدگی ماهیچه‌های پا
  • وجود زخم یا کوفتگی روی پا یا پنجه توله
  • آسیب به مفاصل
  • نیش حشرات
  • بلند شدن بیش از حد ناخن‌های پای توله
  • فرورفتن خار یا اجسام خارجی داخل پنجه سگ
  • عفونت‌های باکتریایی یا قارچی که می‌تواند بافت‌های نرم، مفاصل و حتی استخوان سگ را درگیر کند.
  • دیسپلازی آرنج
  • دیسپلازی لگن
  • لوکس شدن یا دررفتگی کشکک زانو
  • استئوکندریت دیسکانس مفصل شانه
  • اختلالات خودایمنی نظیر پلی آرتریت خودایمنی یا پلی آرتریت با واسطه ایمنی (IMPA)
  • دژنراتیو مفاصل و استخوان‌ها (عامل آرتروز، استئوآرتریت، پوکی استخوان و بسیاری از بیماری‌های استخوان و مفاصل)
  • عفونت‌های باکتریایی منتقله از کنه‌ها
  • تومور یا سرطان که بافت‌های نرم یا بافت استخوانی توله درگیر کند.
  • بیماری یا آسیبی که بر عملکرد سیستم عصبی سگ اثر بگذارد مثل آسیب نخاعی یا ضربه مغزی

این موارد، برخی از رایج‌ترین و مهم‌ترین دلایل لنگیدن سگ‌ها به شما می‌رود. با این حال، بهترین راه برای این که مطمئن شوید که دلیل لنگیدن توله‌تان چیست، این است که در اولین فرصت به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک می‌تواند با انجام معاینات و بررسی‌های لازم، به دلیل اصلی لنگ زدن سگ شما پی برده و سپس بهترین روش درمان جهت بهبود هر چه سریع‌تر توله را تجویز نماید.

وقتی توله شما به هر دلیلی آسیب می‌بیند، بهترین راهکار برای بردن او نزد دامپزشک این است که او را داخل باکس حمل و نقل سگ مخصوص قرار دهید. این نوع باکس‌ها به طور اختصاصی برای جابه‌جایی توله سگ‌ها طراحی می‌شوند و می‌توانند حین رفتن نزد دامپزشک، حس راحتی بیشتری به توله بدهند. اگر به دنبال خرید باکس حمل و نقل سگ برای توله خود هستید، پت شاپ آنلاین پتویکا با عرضه انواع باکس سگ، آغوشی سگ و همچنین کوله پشتی سگ در اندازه‌ها و طرح‌های متنوع، می‌تواند بهترین گزینه باشد.

انواع لنگیدن سگ از نظر شدت و علائم

انواع لنگیدن سگ از نظر شدت و علائم
انواع لنگیدن سگ از نظر شدت و علائم

لنگیدن سگ بسته به علائم و شدت آن، می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که از جمله مهم‌ترین و رایج‌ترین انواع آن، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

لنگیدن حاد سگ

اگر لنگیدن سگ به طور ناگهانی شروع شود، به عنوان لنگیدن حاد در نظر گرفته می‌شود. لنگیدن حاد سگ، خود شامل دو نوع لنگیدن خفیف و شدید است که هر یک از آن‌ها نیز علائم و روش درمان خاص خود را دارند.

لنگیدن سگ به طور خفیف

لنگیدن سگ به طور خفیف یعنی به دلیل یک آسیب جزئی به دست یا پا، سگتان نمی‌تواند وزن خودش را به طور کامل روی پای خودش بیاندازد ولی این آسیب به حدی نیست که مانع از راه رفتن او شود. به بیان بهتر، توله شما همچنان می‌تواند از پای خودش استفاده کند ولی برای کاهش درد، سعی می‌کند وزن کمتری را روی پای آسیب دیده خود بیاندازد.

در این حالت، بهتر است مدت چند روز به توله خود استراحت دهید و وضعیت او را به طور مرتب چک کنید تا ببینید آیا بهبودی در وضعیت راه رفتن او اتفاق می‌افتد یا نه. اگر طی چند روز، بهبودی در وضعیت راه رفتن توله خود مشاهده نکردید و حتی متوجه شدید که لنگیدن سگتان بدتر از قبل شده است، بهتر است در سریع‌ترین زمان او را نزد دامپزشک ببرید.

لنگیدن سگ به طور شدید

لنگیدن سگ به طور شدید یعنی به دلیل یک آسیب جدی به استخوان، ماهیچه یا مفصل، توله نمی‌تواند وزن خود را به طور کامل روی پایش بیاندازد. به بیان بهتر، توله سعی می‌کند برای امتناع از اعمال وزن روی پای آسیب دیده، آن را بالاتر نگه دارد و یا تنها انگشتان پایش را هنگام راه رفتن روی زمین بگذارد. در این حالت، باید به محض این که متوجه لنگیدن سگ خود شدید، او را نزد دامپزشک ببرید تا اقدامات لازم را انجام دهند.

البته، در برخی موارد نیز ممکن است توله شما وانمود کند که درد زیادی را تحمل می‌کند. برخی توله‌ها شخصیت حساسی دارند و ممکن است یک لنگیدن ساده را طوری جلوه دهند که شما تصور کنید به شدت آسیب دیده‌اند. در مقابل نیز، برخی توله‌ها با وجود این که درد زیادی را تحمل می‌کنند، مانند حالت عادی راه می‌روند. این به خود شما و شناختی که از رفتارهای توله خود دارید بستگی دارد که صحت رفتار آن‌ها را تشخیص دهید و ببینید آیا مراجعه اورژانسی به دامپزشک لازم است یا نه.

لنگیدن مزمن سگ

اگر لنگیدن سگ شما به مدت دو هفته و یا بیشتر ادامه داشته باشد، با عنوان لنگیدن مزمن شناخته می‌شود. این نوع لنگیدن، معمولا در ابتدا چندان قابل توجه نیست و پس از چند روز، به تدریج بر شدت آن افزوده می‌شود. به علاوه، علائم آن با چند روز استراحت از بین نمی‌رود. در این حالت، بهتر است توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا با انجام بررسی‌های لازم، علت لنگیدن سگ شما را مشخص کند. البته، لنگیدن مزمن سگ‌ها معمولا در اکثر موارد علت خطرناکی ندارد ولی بهتر است با مراجعه به دامپزشک و شروع روند درمان، نسبت به بهبود سریع‌تر توله خود اقدام نمایید.

لنگیدن سگ همراه با دیگر علائم خطرناک

اگر لنگیدن سگ شما با علائم دیگری نیز همراه باشد، باید در اولین فرصت او را نزد دامپزشک ببرید چرا که در چنین مواقعی، ممکن است علت لنگیدن توله شما با یک سری بیماری‌های زمینه‌ای مرتبط باشد. از جمله علائمی که ممکن است همراه با لنگیدن توله مشاهده نمایید می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ناله کردن سگ به هنگام راه رفتن
  • لرزش، بی‌حالی و گیجی توله
  • تغییرات رفتاری نظیر افزایش حساسیت نسبت به لمس شدن و عدم تمایل به حرکت کردن
  • وجود شکستگی، دررفتگی یا زخم آشکار روی اندام مورد نظر
  • خونریزی
  • کشیدن پا روی زمین در حین راه رفتن
  • التهاب یا تورم اندام‌های توله
  • حالت تهوع و استفراغ
  • مشکل در تنفس

وقتی توله شروع به لنگیدن می‌کند باید چه کرد؟

اولین اقدامی که باید بعد از این که متوجه لنگیدن سگ خود شدید انجام دهید، این است که دلیل و شدت لنگیدن او را مشخص کنید. اگر توله شما به تازگی و به صورت خفیف دچار لنگش شده است و هیچ علامت خطرناک دیگری ندارد، می‌توانید چند روز به او استراحت دهید تا ببینید که آیا علائم توله بهبود می‌یابد یا نه. طی این چند روز، توله شما نباید فعالیت‌هایی نظیر دویدن یا پریدن را انجام دهد.

به منظور جلوگیری از بروز رفتارهای هیجانی توسط توله، استفاده از قلاده سگ، به ویژه زمانی که او را برای پیاده روی به بیرون از خانه می‌برید، می‌تواند بسیار موثر باشد. در خانه نیز تا حد امکان، موانع را از سر راه توله خود بردارید و تا زمانی که بهبودی در شرایط او به وجود نیامده است، اجازه ندهید زیاد در داخل خانه بازیگوشی کند. همچنین، تا جای ممکن سعی کنید از دادن هر گونه مسکن اعم از مسکن‌های مخصوص حیوانات و حتی انسان‌ها و همچنین انواع شل کننده‌های عضلانی به توله خود، اجتناب کنید.

چنانچه طی چند روز بهبودی در شرایط توله خود مشاهده نکردید و یا لنگیدن سگ شما با دیگر علائم خطرناکی که در فوق بدان اشاره شد، همراه بود، بهتر است حتما توله خود را نزد دامپزشک ببرید. اما اگر هیچ نشانه خطرناکی وجود نداشت ولی همچنان توله شما به لنگیدن ادامه میداد، حتما پنجه‌های او را بررسی کنید. فرورفتن سنگ و خار و یا بلند شدن بیش از حد ناخن های توله، می‌تواند از جمله عواملی باشد که راه رفتن را برای توله شما دشوار می‌کند.

نکته مهمی که همواره باید به خاطر داشته باشید این است که لنگیدن سگ به طور کلی بدین معنی است که سگتان درد دارد. مهم نیست که میزان این درد چقدر باشد به هر حال، بهترین راه این است که توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا حال او تسکین یابد. به خاطر داشته باشید که برخی سگ‌ها به دلیل ترسی که از دامپزشک و محیط بیمارستان دارند، ممکن است هنگام مراجعه به دامپزشک، لنگیدن خود را پنهان کنند. پس حتما پیش از مراجعه به دامپزشک، از لنگیدن سگ خود فیلم بگیرید تا بتوانید به دامپزشک خود نشان دهید.

وقتی دست یا پای توله سگ شما آسیب می‌بیند، هیچ چیز مثل یک تشک سگ نرم که بتواند روی آن استراحت کند، او را خوشحال نخواهد کرد. شما می‌توانید جهت خرید تشک سگ در انواع اندازه‌ها و طرح‌ها، با بهترین کیفیت پارچه و مواد اولیه به کار رفته، به صفحه رسمی فروشگاه پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

نحوه تشخیص علت لنگیدن سگ توسط دامپزشک

نحوه تشخیص علت لنگیدن سگ توسط دامپزشک
نحوه تشخیص علت لنگیدن سگ توسط دامپزشک

وقتی توله خود را به دلیل لنگیدن نزد دامپزشک می‌برید، دامپزشک ابتدا یک سری سوالات در مورد شرایط توله از شما می‌پرسد. برخی از سوالاتی که معمولا دامپزشکان در این شرایط می‌پرسند عبارتند از:

  • لنگیدن سگ شما از چه زمانی شروع شده است؟
  • آیا اتفاقی را به خاطر دارید که باعث لنگیدن توله شما شده باشد؟
  • آیا لنگیدن توله شما مقطعی است یا برای مدت طولانی ادامه داشته است؟
  • کدام درمان‌های خانگی را امتحان کرده‌اید؟ آیا موثر بوده‌اند؟
  • آیا علاوه بر لنگیدن، متوجه تغییرات دیگری در وضعیت سلامتی یا خلق و خوی سگ خود شده‌اید؟
  • آیا سگتان بیماری زمینه‌ای نظیر آرتریت، دیسپلازی مفاصل یا لوکساسیون کشکک زانو دارد که موجب تشدید علائم لنگیدن سگ شما شود؟

پس از پاسخ به این سوالات، دامپزشک معاینات فیزیکی جهت تشخیص علت اصلی لنگیدن توله را آغاز می‌کند. این معاینات عبارتند از:

  • بررسی نحوه راه رفتن توله جهت تشخیص وجود ناهنجاری حرکتی
  • بررسی حرکت مفاصل در محدوده طبیعی آن‌ها
  • لمس کمر، اندام‌ها، مفاصل و پنجه‌های توله جهت بررسی وجود ناهنجاری یا احساس درد
  • بررسی رفلکس‌ها و واکنش‌های غیرارادی توله

پس از بررسی‌ها و معاینات فیزیکی ممکن است دامپزشک به منظور تشخیص دقیق‌تر، آزمایشاتی نظیر آزمایش خون، بررسی مایعات مفصلی، عکس برداری سی تی اسکن، MRI و دیگر آزمایشات معمول را تجویز کند.

روش‌های درمان لنگیدن سگ

پس از این که دامپزشک بر اساس نتایج معاینات و آزمایشاتی که انجام داد به دلیل اصلی لنگیدن سگ شما پی برد، بهترین روش درمان را برای توله شما تجویز می‌کند. در بسیاری موارد که علت لنگیدن توله، یک آسیب جزئی است، معمولا دامپزشک چند روز استراحت و مصرف یک سری کاهنده‌های درد را تجویز می‌کند. برخی داروهای غیر استروئیدی (NSAIDs) نیز می‌توانند به منظور کاهش التهاب و درد توسط دامپزشک تجویز شوند. این داروها عبارتند از:

  • گالیپرانت (Galliprant): ماده فعال grapiprant؛ نوعی داروی ضد التهاب غیر استروئیدی که به تسکین و مدیریت التهاب و درد مرتبط با استئوآرتریت در سگ‌ها کمک می‌کند.
  • کارپروفن: نوعی داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که به منظور مدیریت و کاهش درد در سگ‌های مبتلا به آرتروز و سگ‌هایی که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارپروفن، نام عمومی و یا ژنریک این ترکیب است و به طور معمول، این دارو با نام‌های تجاری Rimadyl و Carprieve عرضه می‌شود.
  • درامکس (Deramaxx): ماده فعال deracoxib؛ نوعی داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که اغلب به منظور کاهش التهاب و درد ناشی از جراحی‌های ارتوپدی و یا حتی جراحی‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه این دارو نقش موثری در بهبود و کاهش درد و التهابات مفصلی ناشی از آرتریت نیز ایفا می‌کند.

علاوه بر داروهای شیمیایی، ممکن است دامپزشک، مصرف یک سری مکمل‌های غذایی را نیز تجویز کند که از آن جمله می‌توان به گلوکوزامین، کندرویتین سولفات، اسیدهای چرب از خانواده امگا 3، صدف لبه سبز نیوزیلندی، متیل سولفونیل متان (MSM) و مکمل آووکادو و عصاره غیرصابونی سویا (ASU) اشاره نمود. به طور معمول، مکمل‌های Nutramax® Dasuquin و Nutramax® Cosequin، دو مورد از رایج‌ترین مکمل‌هایی هستند که توسط دامپزشکان تجویز می‌شوند.

اگر لنگیدن سگ شما دلیلی به غیر از موارد رایج داشته باشد، ممکن است دامپزشک داروها و توصیه‌های درمانی دیگری را به شما پیشنهاد دهد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از داروهای اضافی جهت کاهش درد و التهاب، درمان عفونت و یا سرکوب سیستم ایمنی بدن توله
  • محدود کردن حرکات عضو آسیب دیده با استفاده از بانداژ، آتل یا گچ
  • انجام عمل جراحی
  • شیمی درمانی یا رادیوتراپی در موارد مبتلا به سرطان
  • استفاده از طب سوزنی
  • شرکت در جلسات فیزیوتراپی یا توانبخشی حرکتی
  • استفاده از سلول‌های بنیادی
  • استفاده از لیزر سرد
  • تحریک عضلات با استفاده از شوک الکتریکی
  • تحریک عصب‌های ناحیه آسیب دیده از طریق پوست
  • انجام سونوگرافی درمانی
  • شاک ویو تراپی یا درمان از طریق اعمال شوک موجی
  • اکسیژن درمانی هایپرباریک
  • استفاده از تجهیزات کمکی نظیر اندام‌های مصنوعی و ویلچر
  • مدیریت و کنترل وزن توله

به طور کلی، پس از تشخیص علت لنگیدن سگ توسط دامپزشک، با استفاده از ترکیبی از روش‌های درمانی گفته شده در کنار یکدیگر، می‌توان به توله شما کمک کرد تا در کمترین زمان ممکن به زندگی عادی خود برگردد.

یکی از اتفاقاتی که می‌تواند به توانایی حرکتی توله شما لطمه بزند، تصادفات رانندگی است که در اثر دویدن ناگهانی توله به سمت خیابان رخ می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، بهترین راه این است که هنگام بیرون رفتن، از قلاده سگ استفاده کنید و هرگز آن را رها نکنید. برای خرید قلاده سگ در انواع اندازه‌ها و با کیفیت و طرح‌های متنوع، می‌توانید به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا سر بزنید.

نحوه پیشگیری از اتفاقاتی که می‌تواند دلیل لنگیدن سگ شما باشد

همانطور که می‌دانید، در رابطه با هر مشکل سلامتی، همواره پیشگیری بر درمان مقدم است و این موضوع، در مورد لنگیدن سگ‌های خانگی نیز صدق می‌کند. با انجام یک سری کارها و اقدامات ساده، می‌توانید از آسیب‌های احتمالی که می‌توانند موجب لنگیدن سگ شما شوند پیشگیری کنید. این اقدامات عبارتند از:

  • تصادف با وسایل نقلیه موتوری یکی از اصلی‌ترین دلایل آسیب دیدن اندام‌های حرکتی و در نتیجه لنگیدن سگ‌ها به شمار می‌رود. لذا اگر حیاط خانه شما حصارکشی استانداردی ندارد، بهتر است توله خود را در حیاط تنها نگذارید و یا با یک قلاده او را از دویدن به سمت خیابان منع کنید.
  • اقدامات بهداشتی لازم جهت جلوگیری از آلوده شدن توله به انگل‌هایی نظیر کنه را به درستی انجام دهید تا احتمال انتقال بیماری‌هایی که می‌توانند روی توانایی حرکتی سگ شما اثر بگذارند، از کنه به سگ را، به حداقل برسانید.
  • مراجعه دوره‌ای به دامپزشک جهت انجام معاینات لازم، می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و در نتیجه درمان سریع‌تر و موثرتر آن‌ها کمک کند.
  • یک رژیم غذایی و برنامه فعالیت مناسب برای توله خود داشته باشید تا بتوانید وزن او را کنترل کنید. اضافه وزن، یکی از عواملی است که می‌تواند روی سلامت مفاصل و در نتیجه نحوه حرکت توله اثر منفی داشته باشد.
  • هر دو الی چهار هفته یک بار (بسته به سرعت رشد ناخن‌های توله) ناخن‌های دست و پای سگتان را کوتاه کنید تا از بلند شدن بیش از حد آن‌ها جلوگیری نمایید. ناخن‌های بیش از حد بلند، می‌توانند موحب اختلال در حرکت توله شوند و یا با فرورفتن در پنجه سگ، موجب عفونت و التهاب شوند.

بلند شدن بیش از حد ناخن‌های سگ، علاوه بر این که بر ظاهر و زیبایی توله تاثیر منفی می‌گذارد و می‌تواند عامل انتقال بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌های باکتریایی و قارچی باشد، می‌توان راه رفتن توله را نیز مختل کرده و موجب لنگیدن او شود. لذا، ناخن گیر سگ، یکی از مهم‌ترین لوازم نگه داری سگ‌ها محسوب می‌شود. برای اطلاع از قیمت و خرید ناخن گیر سگ در انواع اندازه‌ها و کاربردها، می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

سوالاتی که مشتریان در مورد لنگیدن سگ می‌پرسند

در این بخش قصد داریم به پاسخ برخی از سوالات رایج و متداولی که معمولا سرپرستان سگ‌های خانگی در رابطه با لنگیدن توله خود از دامپزشک می‌پرسند، بپردازیم.

اگر توله من شروع به لنگیدن کرد باید چکار کنم؟

به طور معمول، همه انواع لنگیدن سگ، خطرناک نیستند و نیاز به مراجعه فوری به دامپزشک ندارند. با این حال، استراحت دادن به توله سگ و ارزیابی اولیه آن‌ها از نظر وجود هر نوع زخم یا آسیب قابل توجه، یکی از اولین اقدامات پس از پی بردن به لنگیدن سگ محسوب می‌شود. در مقابل، اگر توله شما هر یک از علائم ذکر شده در مقاله فوق را داشت و یا به شدت می‌لنگید، باید در سریع‌ترین زمان ممکن او را نزد دامپزشک ببرید.

چرا توله من با وجود لنگیدن شدید، ناله نمی‌کند؟

لنگیدن سگ در هر حالتی نشانه وجود درد است حتی اگر سگتان سعی کند با ناله نکردن، درد خود را پنهان کند. البته در برخی موارد نیز ممکن است علت ناله نکردن توله، میزان کم درد باشد. به هر حال، چه توله شما ناله کند و چه نه، بهترین اقدام پس از دیدن لنگیدن سگ، بردن او نزد دامپزشک است.

 چه زمانی باید توله‌ام را به دلیل لنگیدن پیش دامپزشک ببرم؟

اگر سگ شما حین لنگیدن درد می‌کشد یا هر یک از علائم ذکر شده در مطالب فوق را دارا است، بهتر است فورا او را نزد دامپزشک ببرید تا اقدامات لازم را انجام دهد. در مقابل، اگر توله به جز لنگیدن هیچ علائم دیگری ندارد و در حالت کلی، خوب به نظر می‌رسد، بهتر است با دامپزشک خود تماس بگیرید تا او در مورد این که توله به معاینه نیاز دارد یا نه تصمیم بگیرد.

در بسیاری موارد چند روز استراحت می‌تواند به بهبود شرایط توله کمک کند ولی همواره یک ارزیابی کلی از وضعیت سگ بهتر از این است که صبر کنید تا ببینید چه اتفاقی می‌افتد. در ضمن، بهتر است قبل از مراجعه به دامپزشک، از دادن هر گونه داروی بدن نسخه به به توله خود بپرهیزید.

لنگیدن سگ به طور معمول چقدر طول می‌کشد؟

لنگیدن سگ‌ها، بسته به دلیلی که باعث آن بودهپ، ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد اگرچه ممکن است در تمام طول زندگی خود بلنگند. به طور کلی، زمان‌بندی بهبود علائم توله برای هر سگ متفاوت است و کاملا به دلیل لنگیدن توله بستگی دارد. در نهایت، همچنان بهترین کار در چنین مواقعی این است که به دامپزشک مراجعه کنید.

جمع بندی

لنگیدن سگ ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیوفتد که برخی از آن‌ها چندان خطرناک نیستند و برخی می‌توانند ناشی از وجود مشکلات سلامتی جدی در بدن توله باشند. وقتی برای اولین بار متوجه لنگیدن توله خود می‌شوید، اولین اقدام این است که شخصا یا به کمک دامپزشک، علت لنگیدن توله خود را مشخص کنید چرا که تشخیص علت بیماری، مهم‌ترین گام در تعیین بهترین روش درمان و بهبود سریع‌تر به شمار می‌رود.

به هر صورت، علت لنگیدن توله هر چه که باشد، شما به عنوان صاحب توله، موظفید در اولین فرصت او را نزد دامپزشک ببرید تا معاینات و در صورت لازم درمان‌های لازم را انجام دهد. به یاد داشته باشید که روش‌های درمانی خانگی تا زمانی می‌توانند مفید باشند که علت لنگیدن توله، یک مشکل جدی نباشد. وگرنه در غیر این صورت، استفاده از هر روش درمان یا دارو بدون تجویز دامپزشک، ممکن است سلامت توله را با خطرات جدی مواجه کند.

با توجه به این که اغلب توله‌ها در طول زندگی خود دچار لنگش می‌شوند، آشنایی با انواع لنگیدن سگ، دلایل، علائم و روش‌های درمان آن جهت حفظ سلامت توله یک ضروری است. بر همین اساس، در این مقاله از پتولیکا، سعی کردیم اطلاعات جامع و مفیدی را در رابطه با این عارضه و اقدامات کلی که به عنوان صاحب یک توله سگ در این شرایط باید انجام دهید، در اختیار شما قرار دهیم.

بدیهی است که اطلاعات یاد شده در این مطلب، تنها جهت آگاهی شما عزیزان گردآوری و ارائه شده است و بهترین راه برای این که بتوانید سلامت توله خود را تضمین کنید، این است که مرتبا او را جهت انجام معاینات و بررسی‌های لازمه، نزد دامپزشک متخصص ببرید. در نهایت، شما خوانندگان عزیز می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و به طور کلی، نگهداری از سگ‌ها و دیگر حیوانات خانگی، با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید.

سوالات متداول نهایی

چه دلایلی می‌تواند موجب لنگ زدن توله سگ‌ها شود؟

دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند موجب لنگ زدن توله سگ‌ها شود که از جمله آن‌ها می‌توان به شکستگی یا دررفتگی استخوان، آسیب به تاندون‌ها یا رباط‌ها، کشیدگی ماهیچه‌های پا، آسیب به مفاصل، بلند شدن بیش از حد ناخن‌ها، فرورفتن اجسام خارجی داخل پنجه، عفونت‌های باکتریایی یا قارچی، سرطان و موارد اینچنینی اشاره نمود.

در چه مواقعی باید لنگیدن توله را جدی گرفت؟

اگر لنگیدن توله شما با علائمی نظیر ناله کردن، لرزش و بی‌حالی، عدم تمایل به حرکت، شکستگی یا زخم مشخص، خونریزی، التهاب و تورم اندام آسیب دیده، حالت تهوع و استفراغ، مشکل در تنفس، تغییرات رفتاری و افزایش حساسیت نسبت به لمس شدن ناحیه آسیب دیده همراه بود، باید بدون فوت وقت، توله خود را جهت درمان نزد دامپزشک ببرید.

معمولا برای درمان لنگ زدن توله از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟

به منظور درمان لنگ زدن توله سگ‌ها، دامپزشکان معمولا از داروهایی نظیر گالیپرانت، کارپروفن و درامکس، مکمل‌های غذایی مانند گلوکوزامین، کندرویتین سولفات، اسیدهای چرب از خانواده امگا 3، صدف لبه سبز نیوزیلندی و همچنین روش‌های درمانی چون بستن بانداژ و آتل، عمل جراحی، شیمی درمانی و طب سوزنی استفاده می‌کنند.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دسته‌بندی سلامت و پزشکی سگ
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت