گیفت رایگان + تحویل رایگان + تخفیف درصدی

لیس زدن، جویدن و تمیز کردن بیش از حد در سگ‌ها

بازدید: 258 بازدید
رفتارهای بیش از حد سگ

یکی از رفتارهای طبیعی سگ‌ها، لیس زدن قسمت‌های مختلف بدنشان است. این حرکت، یک امر کاملا طبیعی است و معمولا به منظور نظافت، خاراندن قسمت‌های مختلف پوست بدن سگ و همچنین جدا کردن خز‌های ریخته و گره‌هایی که معمولا در خز توله به وجود می‌آید، توسط خود توله یا دیگر سگ‌ها انجام می‌شود. با این وجود، گاه پیش می‌آید که این رفتار طبیعی به یک مشکل اساسی تبدیل می‌شود. به بیان دیگر، برخی مواقع، لیسیدن و تمیز کردن مداوم و بیش از حد سگ، می‌تواند موجب بروز برخی مشکلات پوستی و حتی حرکتی برای توله شود.

به همین دلیل، در این مقاله از پتولیکا، قصد داریم شما را با دلایل رفتارهای بیش از حد سگ نظیر لیسیدن، گاز گرفتن و تمیز کردن بیش از حد بدن، آشنا کرده و راهکارهایی جهت مقابله با این مشکل به شما ارائه دهیم. پس اگر به تازگی متوجه شده‌اید که توله شما، زمان بیشتری نسبت به گذشته را به تمیز کردن و لیس زدن بدن خودش اختصاص می‌دهد و نگران رفتارهای بیش از حد سگ خود هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

رفتارهای بیش از حد سگ؛ علائم و نشانه‌ها

رفتارهای بیش از حد سگ؛ علائم و نشانه‌ها
رفتارهای بیش از حد سگ؛ علائم و نشانه‌ها

لیس زدن و گاز گرفتن گاه و بی‌گاه برخی قسمت‌های بدن، از جمله رفتارهای طبیعی سگ‌ها است که به منظور خاراندن و تمیز کردن این قسمت‌ها توسط سگ انجام می‌شود. پنجه و بین انگشتان دست و پا، امتداد ساعد، نواحی روی مفاصل و همچنین شکم، بخش‌هایی از بدن سگ هستند که معمولا همه توله‌ها به طور مشترک، اقدام به لیس زدن آن‌ها می‌کنند.

با وجود این که این حرکت، یک رفتار کاملا طبیعی است ولی اگر موجب بروز ناراحتی و اثرات منفی روی سلامت توله شود، به عنوان رفتارهای بیش از حد سگ در نظر گرفته می‌شود و باید پیش از وخیم‌تر شدن اثرات آن، نسبت به درمان این عارضه اقدام کرد.

از جمله اثرات منفی که لیس زدن بیش از اندازه و یا به طور کلی، رفتارهای بیش از حد سگ می‌تواند برای توله به همراه داشته باشد می‌توان به ریزش مو، التهاب و قرمزی پوست بدن، ایجاد ضایعات پوستی مشابه جوش، خشکی و پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ پوست یا خز توله در ناحیه مورد نظر، نالیدن و ابراز ناراحتی هنگام لیس زدن خود و در مواقع جدی‌تر تراوش ترشحات زرد یا سبزرنگ و حتی مشکل در حرکت اشاره نمود.

البته، رفتارهای بیش از حد سگ از جمله لیس زدن و گاز گرفتن افراطی نقاط مختلف بدن، یک اتفاق ناگهانی نیست و به مرور و در نتیجه تکرار مداوم این رفتارها، اتفاق می‌افتد. لذا، بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری و اختلال وسواس‌گونه، این است که در همان ابتدا و با مشاهده علائم اولیه، نسبت به درمان آن اقدام نمایید. از جمله علائمی که معمولا می‌تواند از جمله نشانه‌های اولیه درگیری سگ با این اختلال باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به تازگی متوجه ریزش یا کم‌پشت شدن موهای بدن توله خود در برخی قسمت‌ها شده‌اید.
  • متوجه شده‌اید که توله شما در طول شب، بارها از خواب بیدار می‌شود و شروع به لیس زدن و گازگرفتن بخش‌های مختلف بدنش می‌کند.
  • توله شما به هنگام لیس زدن یک ناحیه خاص از بدنش، ناله می‌کند و با وجود آزاردهنده بودن، باز هم به این کار ادامه می‌دهد.
  • هنگام بازی کردن، به دفعات از بازی دست می‌کشد و شروع به لیس زدن خودش می‌کند.
  • هنگام شانه زدن خز توله خود متوجه شده‌اید که میزان گره‌ها و توده‌های مو روی خز توله نسبت به قبل افزایش یافته است.
  • توله شما به قدری به لیس زدن خودش عادت کرده است که دیگر مثل قبل نمی‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد و این رفتار، موجب بروز اختلال در روند طبیعی زندگی توله شده است.

تمامی این علائم نشان می‌دهد که توله شما در معرض ابتلا به اختلال رفتارهای بیش از حد سگ، قرار دارد و باید هر چه سریع‌تر نسبت به درمان این اختلال اقدام نمایید.

یکی از روش‌های تمیز نگه داشتن و جلوگیری از ابتلای توله به بیماری‌های پوستی، شانه زدن خز و حمام کردن سگ در بازه‌های زمانی مشخص است. در چنین مواردی استفاده از برس، پرزگیر و ماساژور سگ و همچنین شامپو و لوازم حمام سگ می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. برای خرید برس سگ، خرید شامپو سگ مخصوص و خرید لوازم حمام سگ می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

دلیل رفتارهای بیش از حد سگ

همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، لیس زدن خز و بدن، یک رفتار کاملا طبیعی در سگ‌ها است که معمولا به منظور نظافت بدن انجام می‌شود. با این وجود، یک سری دلایل نظیر بیماری‌های پوستی، آلودگی‌های انگلی و حتی مشکلات روانی نیز وجود دارند که می‌توانند موجب تغییر روند طبیعی لیس زدن به یک اختلال وسواس‌گونه در سگ شما شوند.

در چنین مواقعی، معمولا دامپزشک ابتدا با در نظر گرفتن علائم و انجام معاینات لازم، دلیل رفتارهای بیش از حد سگ را مشخص کرده و سپس، راهکار درمانی موثر را به صاحب توله پیشنهاد می‌کند. از جمله رایج‌ترین دلایل رفتارهای بیش از حد سگ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

بیماری‌ها و مشکلات پوستی

یکی از عمده‌ترین دلایل بروز رفتارهای بیش از حد سگ‌ها، ابتلا به بیماری‌های پوستی و عفونت‌های باکتریایی و قارچی است. این نوع بیماری‌ها و عفونت‌ها با تحریک پوست و ایجاد خارش، موجب می‌شوند تا سگ به طور مرتب ناحیه درگیر را لیس زده و یا حتی گاز بگیرد. التهاب و قرمزی پوست و همچنین ترشح عفونت، از جمله علائمی است که نشان می‌دهد دلیل لیس زدن و رفتارهای بیش از حد سگ، ابتلا به نوعی بیماری پوستی است.

با وجود این که در داروخانه‌ها، داروها و پمادهای ضدخارش بسیاری وجود دارد که می‌تواند مانع از خارش و در نتیجه لیسیدن بیش از حد سگ شود ولی تا زمانی که دلیل اصلی این مشکل مشخص نشود، استفاده از دارو، تنها یک روش برای تسکین موقت این مشکل خواهد بود. در نتیجه، دامپزشک برای این که تشخیص دهد منشا خارش و مشکل پوستی توله چیست، یک سری معاینات دقیق‌تر را روی پوست توله انجام می‌دهد.

از جمله مواردی که می‌تواند موجب بروز مشکلات پوستی در سگ‌ها و در نتیجه،  لیس زدن و رفتارهای بیش از حد سگ شود، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلوده شدن توله به انگل‌های پوستی نظیر کک و کنه

یکی از رایج‌ترین مشکلات پوستی که معمولا موجب بروز خارش و در نتیجه رفتارهای بیش از حد سگ مانند لیس زدن و گاز گرفتن می‌شود، آلوده شدن توله به انگل‌های پوستی نظیر کک و کنه است. لذا، در اولین اقدام و در جهت تشخیص علت مشکل پوستی سگ، دامپزشک یک معاینه دقیق در سطح پوست توله انجام می‌دهد تا احتمال وجود هر گونه انگل پوستی را بررسی نماید.

با توجه به این که برخی از انواع کک و کنه‌ای که روی بدن سگ زندگی می‌کنند، جزو انگل‌های مشترک بین انسان و حیوان به شمار می‌آیند، در نتیجه تشخیص و درمان این انگل‌ها، هم برای جلوگیری از رفتارهای بیش از حد سگ و هم برای جلوگیری از گسترش آن‌ها، بسیار حائز اهمیت است.

عفونت‌های باکتریایی و قارچی

در صورتی که احتمال آلوده شدن توله به انگل‌های پوستی نظیر کک و کنه، طی معاینات اولیه رد شود، دامپزشک به سراغ بررسی عامل دیگری که می‌تواند موجب التهاب و رفتارهای بیش از حد سگ شود می‌رود؛ یعنی احتمال ابتلا به عفونت‌های باکتریایی و قارچی. قارچ‌ها، مخمرها و باکتری‌ها، بیشتر در محیط‌های گرم، مرطوب و تاریک رشد می‌کنند و از همین رو، نقاطی از بدن سگ همچون کشاله ران، بین انگشتان دست و پا و داخل گوش‌ها، جزو شایع‌ترین نواحی وجود عفونت‌های قارچی و باکتریایی به شمار می‌آیند.

وجود ترشحات قرمز مایل به قهوه‌ای رنگ، تغییر رنگ خز، التهاب و قرمزی پوست و همچنین ریزش موی مقطعی، از جمله علائم رایج عفونت‌های قارچی و باکتریایی به شمار می‌روند. به منظور تشخیص ابتلای توله به عفونت‌های باکتریایی و قارچی، دامپزشک از یک نوار کشت آزمایشگاهی استفاده می‌کند.

جهت نمونه‌برداری، دامپزشک با دقت این نوارها را روی نقاطی که گمان می‌رود درگیر عفونت باشند، می‌کشد. سپس نمونه‌ها به منظور تایید وجود عفونت به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند و در صورتی که نتیجه کشت، مثبت باشد، مشخص می‌شود که توله دچار عفونت باکتریایی یا قارچی شده و علت بروز رفتارهای بیش از حد سگ نیز همین است. سپس براساس نتایج به دست آمده، دامپزشک بهترین روش و دوره درمان را برای توله شما تجویز می‌کند. داروهایی که در این موارد مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا شامل انواع آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضدقارچ و انگل، استروئیدها و یا تعدیل کننده‌های سیستم ایمنی هستند.

آلرژی یا حساسیت

در صورتی که طی معاینات انجام شده روی پوست سگ، مشخص شود که رفتارهای بیش از حد سگ شما منشا پوستی ندارد، دامپزشک در گام بعدی، احتمال وجود آلرژی را مطرح و بررسی می‌کند. آلرژی یا حساسیت از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین علل خارش و التهاب پوست در سگ‌ها است که به دو نوع محیطی و غذایی تقسیم می‌شود. توله‌های درگیر آلرژی، علاوه بر رفتارهایی نظیر لیس زدن و گاز گرفتن بیش از حد پوست، ممکن است دچار یک سری مشکلات گوارشی نیز بشوند.

برای کنترل و تسکین علائم خفیف آلرژی در خانه، معمولا دامپزشک یک روش درمانی ترکیبی، متشکل از چندین روش درمانی دارویی و غیردارویی را تجویز می‌کند. البته درمان‌های بدون نسخه نیز بدین منظور وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اسیدهای چرب امگا 3، شامپوهای مخصوص ضدالتهاب، پمادهای موضعی ضدحساسیت، انواع آنتی هیستامین‌های خوراکی و حتی دستمال مرطوب‌های ضدحساسیت اشاره نمود.

با این وجود، همواره بهتر است پیش از استفاده از هرگونه دارو و روش درمانی، ابتدا دامپزشک خود را در جریان امور قرار داده و طبق نظرات و مشورت‌های او پیش بروید. در بسیاری مواقع، روش‌های درمان خانگی نمی‌توانند آنطور که باید، علائم ساسیت توله را تسکین دهند.

در چنین مواردی، دامپزشک معمولا نسخه‌ها و داروهای قوی‌تری نظیر آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضدالتهاب با دوز بالا را تجویز می‌کند تا در سریع‌ترین زمان، علائم حساسیت توله برطرف شده و رفتارهای بیش از حد سگ اصلاح شود. حال بیایید نگاهی به انواع آلرژی و حساسیتی که توله شما ممکن است دچار آن شود، بیاندازیم.

آلرژی یا حساسیت غذایی

یکی از انواع آلرژی که می‌تواند موجب التهاب پوست، خارش و در نتیجه رفتارهای بیش از حد سگ مانند لیس زدن و گاز گرفتن شود، حساسیت غذایی است. به منظور تشخیص و درمان این نوع آلرژی، دامپزشک یک رژیم غذایی ضدحساسیت را برای توله شما تجویز می‌کند. البته، احتمال بروز عفونت‌های ثانویه در گوش و پوست توله در اثر آلرژی نیز وجود دارد که باید همزمان با حساسیت غذایی، درمان شود.

رژیم غذایی آزمایشی ضدحساسیت سگ، معمولا 1 تا 3 ماه مورد استفاده قرار می‌گیرد و حین این پروسه، توله نباید غذای دیگری مصرف کند. به بیان بهتر، طی این روند، شما باید عوامل حساسیت زا برای توله خود را به حداقل برسانید. استفاده از رژیم غذایی حاوی پروتئین‌های هیدرولیز شده یکی از این روش‌ها است. پس از این که توله شما، دوره آزمایشی را با موفقیت پشت سر گذاشت، دامپزشک به تدریج به شما می‌گوید که یک سری غذاهای جدید را به توله خود ارائه دهید تا واکنش سیستم ایمنی بدن او را مشاهده نمایید.

بروز رفتارهای بیش از حد سگ همچون لیس زدن و گاز گرفتن پوست بدن بلافاصله پس از ارائه خوراکی جدید، نشان دهنده این است که توله شما به ماده غذایی جدید، آلرژی دارد. با تکرار این روند و کمی صبر و حوصله، در نهایت شما می‌توانید مواد غذایی و خوراکی‌هایی که توله شما به آن‌ها حساسیت دارد را شناسایی کنید.

استفاده از غذای سگ مخصوص و استاندارد نقش مهمی در کاهش احتمال حساسیت غذایی سگ دارد. در این بین، غذای درمانی سگ، می‌تواند بهترین گزینه برای توله‌های مشکوک به حساسیت غذایی باشد. برای خرید غذای درمانی سگ و همچنین خرید غذای سگ معمولی، می‌توانید به پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

آلرژی‌های محیطی

پس از این که مشخص شد علت التهاب و رفتارهای بیش از حد سگ شما، حساسیت غذایی نیست، دامپزشک به سراغ بررسی عوامل محیطی حساسیت زا می‌رود. آلرژی محیطی یا اصطلاحا آتوپی، یکی از دلایل زمینه‌ای خارش و التهاب در پوست سگ و در نتیجه بروز رفتارهای بیش از حد نظیر لیس زدن و گاز گرفتن است که درست مانند حساسیت غذایی، می‌تواند موجب بروز عفونت‌های ثانویه در گوش و پوست توله شود که باید همزمان با آلرژی محیطی سگ، این عفونت‌ها نیز درمان شوند.

به منظور کنترل و درمان آلرژی محیطی، معمولا از داروهایی مثل Apoquel، Cytopoint و Atopica استفاده می‌شود ولی به طور معمول این داروها به منظور تسکین علائم تجویز می‌شوند و در بلندمدت، تاثیری روی پروسه درمان حساسیت محیطی توله نخواهند داشت. لذا، بهترین راه برای درمان قطعی و موثر حساسیت محیطی در سگ‌ها، به ویژه توله‌های جوان‌تر، انجام تست‌های مربوط به حساسیت پوستی و سپس اقدام برای ایمونوتراپی یا حساسیت زدایی از توله است.

احساس درد

رفتارهای بیش از حد سگ به علت احساس درد
رفتارهای بیش از حد سگ به علت احساس درد

چنانچه دامپزشک هیچ نشانه‌ای از مشکلات پوستی یا حساسیت را شناسایی نکند، در مرحله بعدی، بدن توله، به ویژه مناطقی که بیشتر توسط او لیسیده یا گاز گرفته می‌شود را از نظر وجود زخم یا احتمال ابتلای توله به آرتریت و مشکلات مفصلی، مورد بررسی قرار می‌دهد. سگ‌ها معمولا مناطقی از بدن خود را که درد می‌کند، با امید بهبود و تسکین درد، می‌لیسند و همین موضوع، احساس درد را به یکی از محرک‌های اصلی بروز رفتارهای بیش از حد سگ‌ها تبدیل می‌کند.

برای این که متوجه شوید که آیا دلیل رفتارهای بیش از حد سگ شما، احساس درد است یا نه، باید مناطقی که سگتان معمولا اقدام به لیسیدن آن‌ها می‌کند را به دقت از نظر وجود اثرات پارگی پوست، زخم‌های باز و یا حتی جای نیش حشرات بررسی کنید. این کار در نواحی که دچار ریزش مو شده‌اند نسبتا راحت است ولی اگر در مراحل اولیه رفتارهای بیش از حد سگ متوجه این موضوع شوید، احتمال ریزش مو کم خواهد بود.

در نتیجه، برای بررسی دقیق موضع، ممکن است مجبور شوید موهای ناحیه مورد نظر را بتراشید. اگر متوجه زخم‌های سطحی و غیرجدی در پوست ناحیه مدنظر شدید، بهتر است محل آسیب را با یک شوینده ملایم یا صابون‌های مخصوص سگ شست و شو داده و باندپیچی نمایید تا دیگر سگتان نتواند روی زخم‌ها را بلیسد.

هرگز از مواد ضدعفونی کننده نظیر الکل پزشکی یا محلول هیدروژن پراکساید برای تمیز کردن زخم‌های توله استفاده نکنید چرا که ممکن است برای توله مضر باشد و بیشتر موجب تحریک و التهاب زخم‌ها شود. در موارد جدی‌تر که عمق زخم‌ها بیشتر است و یا نشانه‌هایی از عفونت در زخم‌ها وجود دارد، احتمالا به مراقبت‌های تخصصی دامپزشکی و یا حتی جراحی نیاز خواهد بود.

لیس زدن بیش از حد مفاصل توسط سگ نیز می‌تواند نشانه‌ای از وجود درد و مشکلات مفصلی در این نواحی باشد. آرتریت، شکستگی، کشیدگی تاندون‌ها، پارگی رباط‌های صلیبی، رگ به رگ شدن اعصاب حرکتی پاها، آسیب دیدگی بافت نرم مفصل و همچنین ابتلا به بیماری دژنراتیو مفصل از جمله مواردی است که می‌تواند موجب احساس درد و بروز رفتارهای بیش از حد سگ شود.

علائمی نظیر تورم در ناحیه مفصل، لنگیدن و عدم تمایل به راه رفتن نیز می‌تواند از نشانه‌های وجود مشکل در مفاصل سگ شما باشد. درمان‌های دارویی، پیروی از رژیم‌های لاغری جهت کاهش وزن توله، لیزر درمانی، شرکت در جلسات فیزیوتراپی و همچنین طب سوزنی از جمله روش‌های درمان مشکلات مفاصل سگ‌ها هستند که معمولا توسط دامپزشک و بسته به شدت و نوع مشکل، تجویز می‌شوند.

حالت تهوع

یکی دیگر از دلایل رفتارهای بیش از حد سگ، احساس حالت تهوع است. اگر توله شما مدام لب‌ها، فرش، ملافه یا تشک خودش را لیس می‌زند و یا مدام به سمت علف‌های داخل حیاط رفته و آن‌ها را می‌خورد، می‌تواند نشانه‌ای از حالت تهوع و احساس ناخوشایند در او باشد. علاوه بر این، در موارد شدیدتر ممکن است علائمی نظیر افزایش ترشح آب دهان، استفراغ، اسهال، کاهش اشتها و افزایش صدای معده نیز وجود داشته باشد.

دلایل بسیاری وجود دارد که می‌تواند موجب حالت تهوع و در نتیجه بروز رفتارهای بیش از سگ شود. از جمله رایج‌ترین این دلایل می‌توان به انسداد لوله گوارش در اثر بلعیدن اشیا سفت غیرخوراکی، در هم پیچیدگی روده‌ها، حساسیت غذایی، التهاب، عفونت، آلوده شدن به انگل‌های دستگاه گوارش، پانکراتیت، مسمومیت با سموم گیاهی و حیوانی و وجود مشکلات سلامتی در دیگر اعضای بدن اشاره نمود.

اگر توله شما، علاوه بر علائم گفته شده، به شدت بی‌حال بود و میل چندانی به خوردن آب و غذا از خود نشان نمی‌داد، باید سریعا او را نزد دامپزشک ببرید تا تحت مراقبت‌های اورژانسی تخصصی قرار گیرد. در چنین مواردی، دامپزشک به منظور تشخیص علت و درمان این حالت، معمولا از روش‌های تشخیصی تخصصی نظیر آزمایش خون یا عکس برداری با اشعه ایکس استفاده می‌کند.

در هر زمانی، احتمال این که توله شما زخمی شود وجود دارد و شما باید اقدامات لازم برای ضدعفونی و تمیز کردن زخم‌های توله را انجام دهید. خرید لوازم سلامت سگ می‌تواند به شما در مواقع ضروری کمک کند. به علاوه، برای پاکسازی زخم‌های توله خود در مواقع اضطرار، می‌توانید از دستمال مرطوب سگ نیز استفاده کنید. برای اطلاع از قیمت لوازم سلامت سگ و همچنین خرید دستمال مرطوب سگ، می‌توانید به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

مسائل و مشکلات رفتاری

در صورتی که همه دلایل پزشکی از قبیل مشکلات پوستی، عفونت، آلرژی، حالت تهوع و درد در معاینات پزشکی رد شود، دامپزشک تشخیص می‌دهد که علت اصلی رفتارهای بیش از حد سگ، مسائل رفتاری است و ریشه در مشکلات روانی توله دارد. از جمله مسائل رفتاری و مشکلات روانی که می‌تواند موجب بروز رفتارهای بیش از حد سگ شود می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

بی‌حوصلگی

یکی از مسائل رفتاری که می‌تواند منشا بروز رفتارهای بیش از حد سگ شود، بی‌حوصلگی و کسالت توله است. سگ‌ها معمولا زمانی که حوصله‌شان سر می‌رود شروع به لیس زدن و گاز گرفتن خود می‌کنند. اگر متوجه شده‌اید که به تازگی توله شما در زمان‌های بیکاری خود، شروع به لیس زدن خود می‌کند، بهتر است زمان بازی سگ خود را در طول روز افزایش دهید.

علاوه بر فعالیت‌های فیزیکی، انجام یک سری فعالیت‌ها و بازی‌های ذهنی که بتواند مغز توله را تحریک کند نیز می‌تواند برای جلوگیری از سر رفتن حوصله سگ مفید باشد. می‌توانید از بازی‌های فکری، انواع پازل‌ها و یا بازی‌های ساده مثل پنهان کردن خوراکی در نقاط مختلف خانه استفاده کنید تا ذهن سگ خود را به چالش بکشید و از بروز رفتارهای بیش از حد سگ جلوگیری نمایید.

استرس و اضطراب

سگ‌ها وقتی دچار استرس و اضطراب می‌شوند، معمولا به منظور آرام کردن خود، شروع به لیس زدن و گاز گرفتن نقاط مختلف بدن خود می‌کنند. این حرکت ممکن است در کوتاه مدت موثر باشد ولی در دراز مدت می‌تواند به بروز رفتارهای بیش از حد سگ بیانجامد. در چنین مواقعی، معمولا از یک سری روش‌های غیر تجویزی به منظور کاهش اضطراب توله استفاده می‌شود.

برای مثال، یک سری جلیقه‌های ضداسترس موسوم به Thundershirt توسط شرکت‌های تولید محصولات سگ عرضه و تولید شده است که با اعمال یک میزان فشار ملایم به صورت مداوم، به کاهش اثرات اضطراب، ترس و هیجان بیش از حد سگ‌ها کمک می‌کنند. این جلیقه‌ها دقیقا همان حسی را به توله شما می‌دهند که توله هنگام در آغوش گرفته شدن تجربه می‌کند.

اسپری سگ به دلیل مواد معطری که دارد می‌تواند تاثیر بسزایی روی کاهش استرس و اضطراب توله شما داشته باشد. مصرف آرام‌بخش‌های خوراکی نیز می‌تواند علاوه بر ایجاد تنوع در رژیم غذایی توله، موجب کاهش اثرات سوء ناشی از اضطراب در سگ شما شود. در برخی موارد نیز ممکن است یک سری داروهای ضداضطراب مانند Prozac برای سگ‌ها تجویز شوند. این نوع داروها، بسته به شدت و نوع مشکل، ممکن است دوره درمان متفاوتی داشته باشند.

سایر مسائل بهداشتی

اگر هیچ یک از موارد فوق برای توله شما صادق نباشد، دامپزشک سعی می‌کند با در نظر گرفتن محلی که توله معمولا لیس می‌زند، به علت رفتارهای بیش از حد سگ شما پی ببرد. برای مثال، اگر توله به طور مداوم پنجه و ناخن‌های خود را لیس می‌زند، دامپزشک، روی مشکلاتی که ممکن است در این نواحی وجود داشته باشد متمرکز می‌شود. در اغلب موارد، کوتاه کردن ناخن‌های توله می‌تواند مشکل رفتارهای بیش از حد سگ شما را رفع کند.

با این وجود، خشکی و شکستگی ناخن‌های سگ نیز می‌تواند موجب التهاب و تحریک این نواحی شود. لذا، دامپزشک، سعی می‌کند با انجام بررسی‌های لازم، علت خشکی و شکنندگی ناخن‌های توله را تشخیص دهد. کمبود یک سری مواد مغذی ضروری و ابتلا به برخی بیماری‌های خودایمنی، از جمله دلایلی هستند که می‌توانند موجب خشکی ناخن‌های سگ شوند. در چنین مواردی، معمولا دامپزشک یک سری مکمل‌های غذایی نظیر اسیدهای چرب امگا 3 تجویز می‌کند که می‌تواند به کاهش خشکی و التهاب ناخن‌های توله و در نتیجه جلوگیری از رفتارهای بیش از حد سگ کمک کند.

در مقابل، اگر توله شما بیشتر نواحی انتهای بدن و کشاله ران خود را لیس می‌زند، ممکن است دچار عفونت غده مقعدی، دستگاه ادراری و یا اندام‌های تناسلی شده باشد. این مورد نیز می‌توان از دلایل بروز رفتارهای بیش از حد سگ‌ها به شمار آید. در این حالت، دامپزشک ابتدا غده مقعدی و ناحیه مقعد توله را مورد معاینه قرار می‌دهد تا وجود هرگونه نشانه مبنی بر ابتلا به عفونت را بررسی نماید.

برای بررسی احتمال عفونت دستگاه ادراری، دامپزشک نمونه ادرار توله را از نظر وجود خون، کریستال‌های مواد معدنی و نشانه‌های التهاب مورد آزمایش قرار می‌دهد. معاینات دستگاه تناسلی از نظر وجود عفونت، به ویژه در توله‌های ماده‌ای که تحت عمل عقیم‌سازی قرار نگرفته‌اند نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که ممکن است شدت عفونت به حدی زیاد باشد که سلامت رحم و در نهایت کل بدن توله را به خطر بیاندازد.

در آخرین مرحله، دامپزشک به منظور تشخیص علت رفتارهای بیش از حد سگ، ممکن است بیوپسی یا نمونه‌برداری از ناحیه آسیب دیده را تجویز نماید. نمونه برداری توسط یک پاتولوژیست انجام می‌شود تا در صورت وجود سلول‌های غیرطبیعی، نوع آن‌ها را تشخیص و ارتباط آن‌ها با رفتارهای بیش از حد سگ را مشخص کند.

جمع بندی

رفتارهای بیش از حد سگ، اعم از لیس زدن گاز گرفتن و خراشیدن قسمت‌های مختلف پوست، می‌تواند مشکلات بسیاری را برای توله شما به وجود بیاورد. علاوه بر این، خود این رفتارها نیز معمولا به دلایل مختلفی به وجود می‌آیند. برای مثال، ممکن است دلیل رفتارهای بیش از حد توله، ابتلا به بیماری‌های پوستی، عفونی، استرس و اضطراب، آلرژی و حساسیت و دیگر مشکلات مرتبط با سلامت و بهداشت باشد.

به هر صورت، این نوع رفتارها باید به سرعت تحت درمان قرار گیرند چرا که علاوه بر عوارض رفتارهای بیش از حد سگ نظیر لیس زدن و گاز گرفتن، عوارض بیماری و مشکلی که دلیل این رفتارها بوده است نیز در صورت عدم درمان به موقع، می‌تواند شدت یافته و مشکلات بسیاری را برای توله شما به وجود آورد.

در ضمن، بسیاری از توله سگ‌ها، به دلیل ترس از فضای بیمارستان و دامپزشک، معمولا در هنگام مراجعه هیچ علامت یا نشانه‌ای از خود بروز نمی‌دهند. لذا، بهتر است پیش از مراجعه، از رفتارها، حرکات و علائم توله خود فیلم بگیرید تا دامپزشک بتواند با بررسی این ویدیوها، بهترین تشخیص و روش درمان را برای توله شما تعیین کند.

با توجه به این که بروز این نوع رفتارها می‌تواند در طولانی مدت برای توله شما مشکل ساز باشد، در این مقاله از پتولیکا تلاش کردیم علاوه بر بیان علائم و دلایل بروز رفتارهای بیش از حد سگ، روش‌های درمانی رایجی که معمولا توسط دامپزشکان در چنین مواردی تجویز می‌شود را نیز برای شما شرح دهیم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید. در نهایت، از این که پتولیکا را برای کسب اطلاعات در زمینه نگهداری از حیوانات خانگی انتخاب کرده‌اید، متشکریم.

سوالات متداول

دلیل بروز رفتارهای بیش از حد سگ چیست؟

از جمله دلایل بروز رفتارهایی نظیر لیس زدن و گاز گرفتن بیش از حد می‌توان به بیماری‌ها و مشکلات پوستی، انواع آلرژی محیطی و حساسیت غذایی، احساس درد ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای، حالت تهوع، مسائل و مشکلات رفتاری مثل استرس و بی‌حوصلگی و مواردی مثل بلند شدن بیش از حد ناخن‌ها اشاره نمود.

مهم‌ترین علائم بروز رفتارهای بیش از حد سگ چیست؟

علائمی نظیر ریزش مو، التهاب و قرمزی پوست بدن، ایجاد ضایعات پوستی مشابه جوش، خشکی و پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ پوست یا خز توله در موضع مورد نظر، نالیدن توله در هنگام لیس زدن خود، تراوش ترشحات زرد یا سبزرنگ و حتی مشکل در حرکت از جمله علائم شایع این نوع رفتارها محسوب می‌شوند.

برای تشخیص علت رفتارهای بیش از حد سگ معمولا از چه روش‌هایی استفاده می شود؟

روش تشخیص دلیل بروز رفتارهای بیش از حد در سگ‌ها، بسته به نوع بیماری که دامپزشک مشکوک به وجود آن است، متفاوت خواهد بود. با این حال، در اغلب موارد، انجام معاینات بالینی،، نمونه برداری عمقی جهت بررسی نوع عفونت، انجام آزمایش خون و ادرار و دیگر روش‌های تشخیصی می‌تواند به دامپزشک کمک کند تا دلیل این رفتارها را تشخیص دهد.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
دسته‌بندی رفتار و روانشناسی سگ
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت