ارسال رایگان برای خرید بالای 500 هزار تومان!

چطور به سگت یاد بدی کمتر پارس کنه؟

بازدید: 442 بازدید
جلوگیری از پارس کردن سگ

یکی از مشکلاتی که اغلب صاحبان سگ با آن مواجه هستند، پارس کردن وقت و بی وقت توله‌ها است. این موضوع، می‌تواند هم برای شما و اعضای خانوادتان و هم برای کسانی که در همسایگی شما زندگی می‌کنند مشکل ساز باشد. در چنین مواقعی، معمولا صاحبان سگ سعی می‌کنند با فریاد زدن بر سر توله خود از پارس کردن او جلوگیری کنند که البته باید بگوییم این راهکار، ابدا ایده خوبی برای جلوگیری از پارس کردن سگ نیست.

چرا که در این حالت، توله شما به خواسته خودش یعنی جلب توجه شما می‌رسد و برای ادامه این توجه، به پارس کردن ادامه می‌دهد. حتی ممکن است توله شما تصور کند که شما نیز قصد دارید با ایجاد صداهای بلند، او را در امر پارس کردن همراهی کنید. در نتیجه، فریاد کشیدن بر سر توله، نه تنها به جلوگیری از پارس کردن سگ کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند این رفتار را تشدید کند.

لذا، در چنین مواقعی، آشنایی با روش‌های جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به کنترل این رفتار نادرست توله شما بکند. از همین رو، در این مقاله از پتولیکا قصد داریم شما را با موثرترین روش‌های آموزش جلوگیری از پارس کردن سگ آشنا کنیم. پس اگر یک توله سگ پرسروصدا دارید که هم شما و هم همسایه‌هایتان را کلافه کرده است، حتما تا انتهای این مطلب با ما در تیم پتولیکا همراه باشید.

اهمیت جلوگیری از پارس کردن سگ

پارس کردن بیش از حد سگ‌ها می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال، برخی سگ‌ها به هنگام بیماری یا احساس درد، با پارس کردن‌های مداوم تلاش می‌کنند صاحب خود را از این موضوع آگاه کنند. همچنین توله‌ها معمولا هنگامی که متوجه می‌شوند شخص یا حیوان غریبه‌ای وارد قلمرو آن‌ها شده است، با پارس کردن تلاش می‌کنند خود را قدرتمندتر و ترسناک‌تر نشان دهند و به متجاوز بفهمانند که “این جا قلمرو من است!” برخی اوقات نیز توله‌ها به دلیل هیجان و خوشحالی که از دیدن صاحب خود دارند شروع به پارس کردن می‌کنند.

به هر حال، دلیل این موضوع هر چه که باشد، می‌تواند مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد. یکی از عمده‌ترین دلایل اهمیت جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها، کاهش نارضایتی اعضای خانواده و اطرافیان است. سروصداهای بلند به ویژه در آپارتمان، علاوه بر این که برای افراد داخل خانه می‌تواند ناخوشایند باشد، ممکن است موجب اعتراض همسایه‌ها نیز بشود.

علاوه بر این، وقتی سگ‌ها به پارس کردن عادت کنند، دیگر زمان و مکان برایشان مهم نخواهد بود و ممکن است نیمه‌های شب، به یک باره شروع به پارس کردن کنند. این موارد و بسیاری موارد دیگر، همه و همه از جمله عواملی است که جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها را به یک امر مهم تبدیل می‌کند. حال بیایید نگاهی به روش‌های موثر جهت جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها بیاندازیم.

** یکی از عمده‌ترین دلایل پارس کردن سگ‌ها این است که اغلب توله‌ها نمی‌توانند انرژی مضاعف خود را به درستی تخلیه کنند و از طریق پارس کردن، تلاش می‌کنند تا هیجان خود را بروز دهند. در چنین مواردی، چند ساعت بازی و تفریح به همراه صاحبشان در یک فضای باز، می‌تواند بهترین گزینه باشد. اما اگر امکان بیرون بردن توله خود را ندارید، می‌توانید با خرید پارک بازی سگ از پت شاپ آنلاین پتولیکا، در داخل خانه همان بازی‌ها را با دوست پشمالوی خود انجام دهید.

روش‌های جلوگیری از پارس کردن سگ

بهترین راه برای جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها، این است که هنگامی که شروع به پارس کردن کرد، او را نادیده بگیرید و زمانی که دست از پارس کردن برداشت، او را تشویق کرده و به او پاداش دهید. به علاوه، شما باید سعی کنید انرژی مضاعف توله خود را با انجام بازی‌ها و فعالیت‌های مختلف تخلیه کنید تا سگتان دیگر دلیلی برای پارس کردن نداشته باشد.

با این حال، مانند هر ترفند دیگری، برای جلوگیری از پارس کردن سگ‌ها نیز روش‌های متعددی وجود دارد که در این مقاله از پتولیکا، قصد داریم سه مورد از آن‌ها را برای شما شرح دهیم این روش‌ها عبارتند از:

جلوگیری از پارس کردن سگ با استفاده از عبارت دستوری "آروم باش"
جلوگیری از پارس کردن سگ با استفاده از عبارت دستوری “آروم باش”

جلوگیری از پارس کردن سگ با استفاده از عبارت دستوری “آروم باش”

یکی از موثرترین و رایج‌ترین روش‌ها جهت جلوگیری از پارس کردن سگ، استفاده از عبارت دستوری “آروم باش” است که به منظور متوقف کردن سگ از پارس کردن مداوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. اساس این ترفند بر انجام کار درست برای گرفتن پاداش دلخواه استوار است. بدین منظور کافی است مراحل زیر را دنبال نمایید:

  • برای جلوگیری از پارس کردن سگ در این روش، ابتدا باید دستور پارس کردن را به سگ خود آموزش دهید. شاید عجیب به نظر برسد ولی در این حالت، اثرگذاری این ترفند دوچندان می‌شود. برای شروع، باید سگتان را وادار به پارس کردن کنید. می‌توانید این کار را با چند بار ضربه زدن آرام به دیوار انجام دهید.
  • پس از آن به سگ خود بگویید “پارس کن” و زمانی که سگتان شروع به پارس کردن کرد با صدایی آرام او را تحسین کنید. چند بار دیگر این کار را تکرار کنید تا به شنیدن عبارت دستوری “پارس کن” و معنی آن، عادت کند.
  • حال مجددا به دیوار ضربه بزنید و این بار از عبارت دستوری “آروم باش” به جای “پارس کن” استفاده کنید. در این حالت، سگتان شروع به پارس کردن می‌کند ولی پس از مدتی متوجه می‌شود که دیگر از او تمجید و تحسین نمی‌کنید. در این حالت متعجب می‌شود که چرا شما مثل قبل از او تعریف نمی‌کنید.
  • زمانی که سگتان برای پی بردن به دلیل این موضوع، دست از پارس کردن کشید، بلافاصله او را مورد تشویق و تحسین قرار داده و با خوراکی به او پاداش دهید. با تکرار این روند، به تدریج توله شما متوجه می‌شود که اگر پارس نکند، پاداش بهتری نسبت به زمانی که پارس می‌کند، دریافت خواهد کرد.

اغلب سگ‌ها زمانی که حوصله‌شان سررفته و یا نیاز به توجه صاحب خود دارند، شروع به پارس کردن می‌کنند. وقتی سگتان زیاد پارس می‌کند، یکی از روش‌های پرت کردن حواس او این است که چند عروسک و اسباب بازی جدید را در اختیارش قرار دهید. برای خرید اسباب بازی سگ و عروسک سگ می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه نمایید.

جلوگیری از پارس کردن سگ به روش حذف یا به حداقل رساندن محرک‌های محیطی

روش دیگری که برای جلوگیری از پارس کردن سگ وجود دارد، حذف یا به حداقل رساندن محرک‌های محیطی است. آیا هنگامی که سگتان شروع به پارس کردن می‌کند، تلاش می‌کنید با ارائه خوراکی او را از این کار منصرف کنید؟ خب باید بگوییم که ارائه خوراکی برای پرت کردن حواس سگ و توقف پارس کردن او ابدا ایده خوبی نیست. چرا که با این کار به سگ خود این علامت را می دهید که “آفرین! این خوراکی پاداش پارس کردن تو است!”

جالب است بدانید که فریاد زدن بر سر توله به منظور جلوگیری از پارس کردن سگ نیز اغلب نتیجه عکسی در پی دارد و می‌تواند چنین به سگتان القا کند که شما نیز قصد همراهی کردن با او را دارید. بهترین روش در چنین مواقعی، این است که طبق مراحل زیر عمل نمایید:

  • برای جلوگیری از پارس کردن سگ در این روش، ابتدا لازم است بفهمید دلایل پارس کردن سگتان چیست و سپس نسبت به حذف آن اقدام نمایید. برای مثال، برخی سگ‌ها با دیدن رهگذرانی که از مقابل پنجره خانه می‌گذرند، احساس خطر کرده و شروع به پارس کردن می‌کنند. در چنین حالتی، پوشاندن پنجره می‌تواند بهترین راهکار برای محدود کردن دید سگ و حذف محرک‌های محیطی باشد.
  • از طرفی، برای جلوگیری از پارس کردن سگ، شما نباید به گونه‌ای رفتار کنید که سگتان تصور کند با پارس کردن می‌تواند توجه شما را داشته باشد. نادیده گرفتن توله به هنگام پارس کردن و یا بردن او به یک اتاق دیگر می‌تواند به توله بفهماند که در صورت پارس کردن بیش از حد، دیگر توجه و محبت شما را نخواهد داشت.
  • راهکار دیگر برای جلوگیری از پارس کردن سگ، این است که یک عبارت دستوری جایگزین را به او بیاموزید. برای مثال، هنگامی که سگتان شروع به پارس کردن کرد، یک توپ اسباب بازی را به سمت دیگر اتاق پرتاب کنید و از او بخواهید که آن را برایتان بیاورد. یا می‌توانید از او بخواهید که روی تشک مخصوص خودش دراز بکشد.
جلوگیری از پارس کردن سگ به روش جایگزین کردن یک فعالیت دیگر
جلوگیری از پارس کردن سگ به روش جایگزین کردن یک فعالیت دیگر

جلوگیری از پارس کردن سگ به روش جایگزین کردن یک فعالیت دیگر

آخرین روشی که در این مقاله از پتولیکا قصد معرفی آن را داریم، جلوگیری از پارس کردن سگ با استفاده از جایگزین کردن یک فعالیت دیگر است. در این روش، شما باید از سگ خود بخواهید که به جای پارس کردن، یک کار دیگر مثل دراز کشیدن روی یک تشک یا زیرانداز را انجام دهد. این حواس پرتی موجب می‌شود که پارس کردن را فراموش کند. بدین منظور کافی است مراحل زیر را دنبال نمایید:

  • برای جلوگیری از پارس کردن سگ در این روش، لازم است یک زیرانداز یا تشک را در قسمتی دور از پنجره پهن کنید. حال در حالی که با دست به تشک اشاره می‌کنید از سگ خود بخواهید که روی آن دراز بکشد. وقتی توله روی تشک دراز کشید، با دادن خوراکی او را تشویق کنید.
  • حال با گفتن کلمه دستوری “بمان” یا “صبر کن” از سگ خود بخواهید که روی تشک بماند. طی این آموزش باید بسیار صبور باشید و از عصبانی شدن بپرهیزید. با هر حرکت درست نیز توله خود را مورد تشویق قرار دهید تا برای بهبود عملکرد خودش مشتاق‌تر باشد.
  • حال تشک را به اتاق دیگری منتقل کنید و مجددا از توله خود بخواهید که روی تشک خودش دراز بکشد. چند بار دیگر این کار را در اتاق‌ها و نقاط مختلف خانه انجام دهید تا سگتان به این موضوع عادت کند. از ارائه پاداش و تحسین و تشویق توله خود نیز غافل نشوید.
  • پس از این که توله شما کاملا به دستورات مبتنی بر دراز کشیدن روی تشک خودش عادت کرد، او را کمی تحریک کنید تا شروع به پارس کردن کند. سپس از او بخواهید که به روی تشک خودش رفته و دراز بکشد. وقتی که سگتان دست از پارس کردن برداشت و روی تشک دراز کشید به او پاداش دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که سگتان بدون دریافت پاداش و تنها با شنیدن دستور، دست از پارس کردن برداشته و به روی تشکش برود.

استفاده از تشک سگ نه تنها برای خواب راحت بلکه به منظور آموزش توله‌ها نیز می‌تواند مناسب باشد. شما می‌توانید جهت خرید تشک سگ و همچنین خرید تخت سگ، به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

جمع بندی

پارس کردن سگ می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد ولی با این وجود، چندان خوشایند نیست و اغلب افراد ترجیح می‌دهند سگی سالم و شاداب و در عین حال کم سروصدا داشته باشند. سروصدای زیاد توله‌ها به ویژه در آپارتمان می‌تواند دردسرهای بسیاری را برای صاحبان آن‌ها به وجود بیاورد و همین موضوع، اهمیت جلوگیری از پارس کردن سگ را دوچندان می‌کند.

با توجه به این که پارس کردن یک امر طبیعی است و سگ‌ها اغلب به هنگام احساس خطر و تهدید شروع به پارس کردن می‌کنند، ترک این عادت می‌تواند کمی دشوار باشد. با این وجود، همچنان روش‌های متعددی برای آموزش پارس نکردن به سگ‌ها وجود دارد که در این مقاله از پتولیکا، به طور خلاصه، سه مورد از موثرترین و رایج‌ترین آن‌ها را برای شما شرح دادیم.

در نهایت، شما می‌توانید در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با نگهداری از سگ‌ها، نحوه آموزش صحیح آن‌ها و همچنین ترفندهای ضروری که هر توله سگ خانگی باید بیاموزد، می‌توانید با کارشناسان ما در پتولیکا در تماس باشید و راهنمایی‌های لازم را از آن‌ها دریافت نمایید.

سوالات متداول

چرا جلوگیری از پارس سگ یک امر مهم و حائز اهمیت است؟

پارس کردن سگ یک امر طبیعی است و در مواقع خاصی نیز می‌تواند یک امر ضروری باشد. با این وجود، در مناطق مسکونی و به ویژه آپارتمان‌ها، اغلب افراد ترجیح می‌دهند روز و شب خود را در آرامش بگذرانند تا با شنیدن صدای پارس یک سگ. لذا، صاحبان توله‌ها باید سگ خود را آموزش دهند که تنها در مواقع ضروری شروع به پارس کردن کند.

موثرترین روش‌هایی که برای جلوگیری از پارس سگ وجود دارد کدام است؟

مانند هر ترفند دیگری، برای آموزش عدم پارس کردن به سگ‌ها نیز روش‌های متعددی وجود دارد که از جمله موثرترین و رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از عبارت دستوری “آروم باش”، حذف یا به حداقل رساندن محرک‌های محیطی و همچنین جایگزین کردن یک فعالیت دیگر اشاره نمود.

سگ‌ها اغلب به چه دلیل شروع به پارس کردن می‌کنند؟

پارس کردن سگ یک امر طبیعی و غریزی است و اغلب سگ‌ها در هنگام مواجه با خطر یا تهدید، برای قوی‌تر و ترسناک‌تر نشان دادن خودشان، شروع به پارس کردن می‌کنند. این یک هشدار طبیعی به شخص مقابل است و به او می‌فهماند وارد قلمرو سگ شده است و باید هر چه سریع‌تر آن محل را ترک کند.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دسته‌بندی آموزش و تربیت سگ
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت