گیفت رایگان + تحویل رایگان + تخفیف درصدی

چرا سگ من غذا نمی‌خورد؟ دلایل و اقدامات ضروری

بازدید: 257 بازدید
غذا نخوردن سگ

موجودات زنده برای این که بتوانند به زندگی و فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهند، نیازمند انرژی هستند و این انرژی از طریق غذایی که می‌خورند، تامین می شود. سگ‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. البته گاه ممکن است توله شما میل خود به خوردن غذا را از دست بدهد و کمتر از حالت عادی غذا بخورد.

کاهش میل توله به غذا و یا غذا نخوردن سگ در کوتاه مدت اغلب امری طبیعی است و یک اتفاق خطرناک محسوب نمی‌شود. با این حال، به عنوان صاحب یک توله سگ، ممکن است این موضوع برای شما نگران کننده باشد. از طرفی، ادامه این روند در طولانی مدت می‌تواند مشکلاتی را برای سلامت توله شما به وجود بیاورد. دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند روی میزان اشتها و تمایل سگ به غذا خوردن موثر باشد.

با توجه به نقش مهمی که خوردن غذای کافی در سلامت جسم و روح سگ شما دارد، در این مقاله از پتولیکا قصد داریم علاوه بر بیان دلایل رایج غذا نخوردن سگ‌ها، علائمی که بروز آن‌ها همراه با عدم تمایل توله به خوردن غذا، می‌تواند نشانه وجود مشکلی جدی در سلامت توله باشد را نیز برای شما شرح دهیم. پس اگر به تازگی متوجه شده‌اید که توله‌تان کمتر از گذشته غذا می‌خورد و اغلب میل چندانی به غذا خوردن ندارد، تا انتهای این مقاله با ما در پتولیکا همراه باشید تا بیشتر با دلیل این موضوع و راهکارهای موجود آشنا شوید.

غذا نخوردن سگ؛ مکانیسم و نشانه‌ها

غذا نخوردن سگ؛ مکانیسم و نشانه‌ها
غذا نخوردن سگ؛ مکانیسم و نشانه‌ها

غذا خوردن یک فرآیند طبیعی برای بقا و ادامه حیات جانوران است و بدن موجودات زنده، برای فعالیت، رشد و تکامل، به انرژی تامین شده از این غذاها نیاز دارد. در این بین، دو احساس گرسنگی و سیری، مهم‌ترین نقش را در تنظیم انرژی ورودی بدن موجودات زنده‌ای نظیر سگ‌ها ایفا می‌کنند.

احساس گرسنگی در نتیجه یک فرآیند نسبتا پیچیده با دخالت معده و مغز به وجود می‌آید. هورمون گرلین که با عنوان هورمون گرسنگی نیز شناخته می‌شود، همان ماده‌ای است که در بازه‌های زمانی مشخص، توسط معده موجودات زنده نظیر انسان و سگ، ترشح و وارد جریان خون می‌شود. با رسیدن این هورمون به مغز از طریق جریان خون، احساس گرسنگی در سگ تحریک شده و توله برای خوردن غذا آماده می‌شود.

نقطه مقابل هورمون گرسنگی، هورمون سیری یا لپتین است که توسط سلول‌های چربی ترشح شده و با رسیدن به مغز توله، موجب احساس سیری و در نتیجه توقف غذا خوردن توله می‌شود. اختلال در ترشح این هورمون‌ها، می‌تواند روی میزان اشتها و میل توله به غذا تاثیرگذار باشد. البته، عوامل دیگری نظیر مشکلات رفتاری، بیماری‌های زمینه‌ای و تغییرات محیطی نیز می‌توانند روی اشتهای توله موثر باشند.

علاوه بر این، بی‌اشتهایی و غذا نخوردن سگ‌ها به دو صورت اتفاق می‌افتد؛ حالت اول یا هایپورکسی (Hyporexia) زمانی است که توله اشتهای خود نسبت به غذا را از دست می‌دهد ولی با این وجود، مقدار کمی غذا در طول روز می‌خورد. حالت دوم یا شبه بی‌اشتهایی (pseudo-anorexia) زمانی است که توله میل به غذا خوردن دارد ولی از نظر جسمی و به دلیل وجود مشکل در برداشتن، جویدن یا بلع غذا، نمی‌تواند غذا بخورد. در چنین مواقعی، دامپزشک با انجام معاینات لازم، می‌تواند تشخیص دهد که علت غذا نخوردن سگ و یا کاهش میل او به غذا چیست.

از طرفی، سگ‌های بالغ، می‌توانند تا پنج روز بدون غذا خوردن (تنها با نوشیدن آب) زنده بمانند ولی این بدین معنی نیست که شما می‌توانید پس از این که متوجه این موضوع شدید، پنج روز صبر کنید. بهترین راه این است که به محض این که متوجه غذا نخوردن سگ خود شدید (یا حداکثر تا دو روز بعد)، با دامپزشک خود در این مورد مشورت کرده و در صورت لزوم، توله خود را برای انجام معاینات بیشتر، نزد دامپزشک ببرید. به ویژه اگر سگ شما مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت باشد، نخوردن وعده‌های غذایی به طور مرتب، با مختل کردن اثر انسولین در بدن سگ، می‌تواند مشکلات جدی را برای سلامت توله به وجود بیاورد.

انتخاب غذای مناسب، نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و ترغیب توله به غذا خوردن دارد. شما می‌توانید در پت شاپ آنلاین پتولیکا، انواع غذای درمانی سگ، غذای تر سگ، غذای خشک سگ و همچنین غذا و شیر خشک توله سگ را با قیمت مناسب و بهترین کیفیت، خریداری نمایید.

دلایل غذا نخوردن سگ؛ چرا سگ من غذا نمی‌خورد؟

حال که با مکانیسم به وجود آمدن احساس گرسنگی، بی‌اشتهایی و نحوه اثرگذاری هر یک روی مغز توله آشنا شدید، بیایید نگاهی به دلایل عمده غذا نخوردن سگ‌ها بیاندازیم. از جمله رایج‌ترین و مهم‌ترین دلایل غذا نخوردن سگ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

دلایل پزشکی

بیماری‌ها و شرایط پزشکی خاص از جمله رایج‌ترین دلایل غذا نخوردن سگ‌ها محسوب می‌شوند. برخی از مهم‌ترین شرایط پزشکی که می‌توانند تشدید کننده بی‌اشتهایی و عدم تمایل توله به خوردن غذا باشند عبارتند از:

بیماری‌های گوارشی

ابتلا به برخی بیماری‌های دستگاه گوارش، می‌تواند از جمله دلایل غذا نخوردن سگ‌ها باشد. از مهم‌ترین بیماری‌های گوارشی موثر روی اشتهای سگ‌ها می‌توان به عفونت‌های دستگاه گوارش ناشی از ویروس پاروویروس، زخم معده ناشی از فعالیت باکتری‌های هلیکوباکتر پیلوری، آسیب جداره معده در اثر بلعیدن اشیا سخت غیرخوراکی، ابتلا به بیماری التهاب روده (IBD)، مشکلات روده بزرگ نظیر یبوست و دیگر عارضه‌های مرتبط با دستگاه گوارش توله اشاره نمود.

انسداد لوله گوارش

انسداد و گرفتگی لوله گوارش سگ نیز می‌تواند یکی از دلایل غذا نخوردن سگ شما باشد. گیر کردن اشیا غیرخوراکی نظیر قطعات اسباب بازی در معده یا روده سگ، در هم پیچیدگی روده و همچنین اختلال در حرکات طبیعی روده می‌تواند از دلایل این انسداد و گرفتگی باشد.

اختلال در عملکرد سایر اندام‌ها

اختلال در عملکرد سیستماتیک دیگر اندام‌های بدن توله نیز می‌تواند از جمله دلایل عمده غذا نخوردن سگ شما به شمار آید. برای مثال مشکلاتی نظیر نارسایی کلیوی، التهاب پانکراس یا پانکراتیت، نارسایی و بیماری‌های کبدی و کتواسیدوز دیابتی (DKA) می‌توانند روی اشتها و میل به غذا خوردن سگ‌ها موثر باشند.

مشکلات دهان و دندان

مشکلات و بیماری‌های مرتبط با سلامت دهان و دندان سگ نیز می‌توانند جزو دلایل موثر بر غذا نخوردن سگ شما به حساب آیند. ابتلا به بیماری پریودنتال یا التهاب لثه، شکستگی یا پوسیدگی دندان و همچنین وجود زخم یا آسیب در دهان توله می‌تواند مشکلاتی را در جویدن و بلعیدن غذا برای توله شما ایجاد کرده و در نتیجه موجب عدم تمایل سگ به خوردن غذا شود.

ابتلا به سرطان

ابتلا به سرطان و وجود هر گونه توده یا تومور در بدن توله، می‌تواند مستقیما با غذا نخوردن سگ مرتبط باشد. این تاثیر در سرطان‌ها و تومورهای مخصوص دستگاه گوارش نظیر سرطان دهان، گلو، معده، مری، روده و پانکراس حتی بیشتر از سایر اعضای بدن است و می‌تواند روی میل به غذا خوردن توله اثر منفی داشته باشد.

مشکلات ارتوپدی

شاید عجیب به نظر برسد ولی مشکلات ارتوپدی و بیماری‌های مرتبط با مفاصل و استخوان نیز می‌توانند موجب کم اشتهایی و غذا نخوردن سگ‌ها شوند. برای مثال، توله‌های مبتلا به آرتریت معمولا به دلیل احساس درد در ناحیه گردن، نمی‌توانند به راحتی دهان خود را به ظرف غذا نزدیک کرده و از آن بخورند. یا حتی توله‌هایی که با مشکلاتی نظیر دیسپلازی لگن دست و پنجه نرم می‌کنند، اغلب در حرکت به سمت ظرف غذا دچار مشکل شده و برای کاهش درد، معمولا از خوردن غذا منصرف می‌شوند.

مصرف برخی داروها

مصرف برخی داروها، چه با نسخه دامپزشک و چه بدون تجویز، می‌تواند عوارضی نظیر کاهش اشتها و میل سگ به غذا خوردن را در پی داشته باشد. برای مثال داروهایی مثل فلوکستین (نوعی داروی ضد استرس و اضطراب) و یا ترازودون (نوعی مسکن که برای سگ‌ها و گربه‌های مبتلا به CDS (اختلال عملکرد شناختی) تجویز می‌شود)، با ایجاد عوارضی نظیر بی‌اشتهایی و مشکلات گوارشی، علائم مرتبط با غذا نخوردن سگ را تشدید می‌کنند.

دلایل رفتاری و روانی

حیواناتی نظیر سگ و گربه نیز ممکن است تحت تاثیر اتفاقات و احساسات ناخوشایند، دچار فوبیاهایی مشابه آن چه که برای انسان‌ها رخ می‌دهد، شوند. این آسیب‌ها و مشکلات روانی، علاوه بر این که روی رفتار و عملکرد توله اثر می‌گذارد، می‌تواند موجب تشدید علائم مرتبط با بی‌اشتهایی و غذا نخوردن سگ نیز بشود.

از جمله مهم‌ترین دلایل رفتاری و روانی مرتبط با غذا نخوردن سگ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استرس و اضطراب (اعم از اضطراب فراگیر و اضطراب جدایی)
  • احساس ترس
  • فوبیا یا ترس‌های ریشه‌ای و بیش از حد
  • اختلال عملکرد شناختی (CDS)

در صورتی که اختلالات رفتاری و مشکلات روانی توله شما به حدی باشد که روند طبیعی زندگی او را مختل نماید، باید در سریع‌ترین زمان و با مراجعه به دامپزشک، نسبت به درمان این نوع اختلالات اقدام نمایید. در چنین مواردی، معمولا دامپزشک با تجویز داروهایی از قبیل فلوکستین و ترازودون، تلاش می‌کند تا مشکلات روانی و رفتاری توله را کنترل و درمان کند.

علاوه بر این، شما می‌توانید در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط دامپزشک، با انجام یک سری کارهای ساده، توله خود را از نظر روحی و روانی حمایت کنید. این اقدامات عبارتند از:

  • اجتناب از موقعیت‌هایی که موجب اضطراب توله می‌شود.
  • فراهم کردن یک فضای امن و خصوصی برای توله‌هایی که در حضور افراد غریبه دچار استرس و تنش می‌شوند.
  • استفاده از اسپری سگ و عطرهای آرام بخش مخصوص سگ‌ها
  • افزایش میزان فعالیت روزانه و ورزش توله در جهت کمک به تخلیه هیجانات و انرژی مضاعف توله
  • استفاده از بازی‌ها و فعالیت‌هایی که ذهن توله را به چالش وادارد.
  • توله خود را با دیگر حیوانات خانگی و کودکان آشنا کنید.
  • تا حد امکان جای ظرف آب و غذای سگ خود را ثابت نگه دارید تا توله دچار سردرگمی و اضطراب نشود.

بازی کردن با سگ‌ها، نه تنها موجب کنترل تنش و اضطراب توله می‌شود، بلکه با تخلیه انرژی مضاعف توله، در ترغیب او به غذا خوردن نیز نقش مهمی دارد. در این بین استفاده از اسباب بازی سگ به ویژه اسباب بازی‌های فکری، می‌توانند موثرتر از سایر لوازم بازی سگ عمل کنند. برای خرید اسباب بازی سگ و همچنین خرید عروسک سگ مخصوص، با کیفیت بالا و قیمت مناسب می‌توانید به پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

تغییرات محیطی

تغییرات محیطی نیز از جمله عواملی هستند که با تاثیر بر روی روح و روان توله، می‌توانند موجب کاهش اشتها و غذا نخوردن سگ شوند. این تاثیر، به ویژه در مورد تغییراتی که در محیط خانه به وجود می‌آید شدیدتر خواهد بود.

از جمله تغییرات محیطی موثر بر عادات غذایی سگ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اسباب کشی به خانه جدید
  • اضافه شدن یک حیوان خانگی جدید یا به دنیا آمدن یک نوزاد در خانواده
  • حضور مهمان‌های غریبه در خانه
  • ساخت و ساز جدید در خانه
  • تغییر دکوراسیون و چیدمان لوازم منزل
  • جابه‌جا کردن ظرف آب و غذای سگ

افزایش سن

میزان غذایی که سگ‌ها می‌خورند، معمولا به مرور و با افزایش سن، نسبتا کاهش می‌یابد چرا که سگ‌های مسن‌تر نسبت به توله‌های جوان، میزان فعالیت کمتری دارند و در نتیجه به میزان انرژی کمتری نیز نیاز خواهند داشت. با این وجود، بی‌اشتهایی و غذا نخوردن سگ به مدت چند روز، حتی برای سگ‌های مسن‌تر نیز امری طبیعی نیست و شما باید به محض این که متوجه تغییر غیرطبیعی در میزان غذایی که توله در طول روز می‌خورد شدید، بدون در نظر گرفتن سن و سال او، سریعا توله خود را نزد دامپزشک ببرید.

با انجام یک سری کارهای ساده نیز می‌توانید توله مسن خود را به غذا خوردن تشویق کنید. این اقدامات عبارتند از:

  • اگر توله شما نمی‌تواند به دلیل مشکلات مفصلی یا درد در ناحیه گردن به غذا دسترسی داشته باشد، ظرف غذا را روی یک سطح هم‌راستا با گردن توله قرار دهید تا توله بتواند بدون نیاز به خم کردن گردن خود، غذا بخورد.
  • اگر توله شما در ایستادن مشکل دارد، می‌توانید از یک تشک ضدلغزش در اطراف ظرف غذا استفاده کنید تا احتمال افتادن و آسیب دیدن توله را به حداقل برسانید.
  • سعی کنید تا حد امکان رژیم غذایی توله خود را از غذاهای نرم که به راحتی هضم می‌شوند، غنی کنید.
  • برای کاهش احتمال بی‌اشتهایی و غذا نخوردن سگ، طبق یک برنامه منظم و در ساعات مشخص به توله خود غذا دهید.

مشکلات مرتبط با غذای سگ

مشکلات و تغییراتی که در غذای توله به وجود می‌آید نیز می‌تواند از دلایل غذا نخوردن سگ شما باشد. اگر توله شما پیش از این طبق برنامه و به میزان کافی غذا می‌خورده است ولی اکنون به طور ناگهانی دیگر تمایلی به خوردن غذا از خود نشان نمی‌دهد، ممکن است مشکلی در غذای او وجود داشته باشد. از جمله مشکلات مرتبط با غذای سگ که می‌تواند موجب غذا نخوردن سگ شما شود، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ممکن است غذای توله شما، فاسد شده و یا از تاریخ انقضای آن گذشته باشد.
  • طعم و بوی غذای خشک سگ ممکن است به مرور با جذب رطوبت از هوای اطراف، تغییر کند. در نتیجه، انتخاب غذاهایی با بسته بندی مناسب و نگهداری غذا در ظروف در بسته پس از باز کردن بسته‌بندی غذا، یک نکته مهم در نگهداری از غذای سگ به شمار می‌آید.
  • ممکن است توله شما به یک طعم مشخص عادت کرده باشد و با تغییر ناگهانی طعم غذا، دیگر تمایلی به خوردن غذا از خود نشان ندهد. لذا، اگر قصد تغییر رژیم غذایی سگ خود را دارید، باید این کار را به تدریج و طی چند هفته انجام دهید تا توله بتواند به طعم غذای جدید خود، عادت کند. این کار، علاوه بر این که از غذا نخوردن سگ جلوگیری می‌کند می‌تواند مانع از مشکلات گوارشی نیز شود.
  • اگر با خانواده خود زندگی می‌کنید، ممکن است علاوه بر خودتان، سایر اعضای خانواده نیز به توله غذا داده باشند و همین موضوع موجب بی‌اشتهایی توله شده باشد.
  • تا حد امکان از دادن غذا، به ویژه غذای انسان، به توله خود در بین وعده‌های غذایی اصلی، خودداری کنید. این کار علاوه بر این که عملکرد سیستم گوارش توله را مختل می‌کند می‌تواند تمایل توله به خوردن غذا در وعده‌های اصلی را نیز کاهش دهد.
  • اگر از خوراکی و تشویقی سگ استفاده می‌کنید، به خاطر داشته باشید که میزان این نوع خوراکی‌ها، نباید از 10 درصد کالری دریافتی روزانه سگ بیشتر باشد.

مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دهان و دندان، می‌تواند نقش مهمی در عدم تمایل توله به خوردن غذا داشته باشد. لذا، یکی از مهم‌ترین وظایف هر سرپرست سگ خانگی، توجه و مراقبت از سلامت دهان و دندان توله است. استفاده از مسواک و خمیر دندان سگ در کنار یک رژیم غذایی سالم، می‌تواند سلامت و بهداشت دهان و دندان توله را تضمین کند. برای خرید و اطلاع از قیمت مسواک و خمیر دندان سگ، می‌توانید به صفحه فروشگاه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

راهکارهای مقابله با غذا نخوردن سگ

راهکارهای مقابله با غذا نخوردن سگ
راهکارهای مقابله با غذا نخوردن سگ

با انجام یک سری کارهای ساده و در عین حال موثر، می‌توانید توله سگ خود را تشویق به غذا خوردن کنید. این راهکارها عبارتند از:

  • گرم کردن و پختن غذا جهت هضم راحت‌تر و ارائه طعم بهتر
  • ارائه طعم‌های متفاوت و متناسب با ذائقه توله
  • افزودن چاشنی‌ها و طعم دهنده‌های غیرمضر برای سلامتی سگ
  • استفاده از تشویقی‌های متنوع با طعم‌های متفاوت و جدید جهت ترغیب توله به خوردن غذا
  • در کوتاه مدت، می‌توانید از مخلوط برنج و مرغ آب‌پز (ترجیحا بدون ادویه و چاشنی) به منظور بهبود عملکرد دستگاه گوارش توله استفاده کنید. البته این رژیم غذایی، حداکثر تا یک هفته قابل استفاده است و در صورت ادامه، ممکن است توله دچار کمبود مواد مغذی شود.
  • در صورتی که سگ شما سابقه ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، حساسیت غذایی و یا بیماری‌های کلیوی را دارد و علاوه بر این، تمایلی به غذا خوردن نیز ندارد، بهتر است پیش از هر گونه تغییر در رژیم غذایی او، با دامپزشک مشورت کنید.
  • اگر متوجه شدید که دلیل غذا نخوردن سگ شما، استرس، اضطراب و تنش‌های روحی و روانی است، بهتر است با مشورت دامپزشک، اقدامات لازم جهت کاهش استرس توله را انجام دهید.
  • اگر علت غذا نخوردن سگ شما، بی‌اشتهایی باشد دامپزشک ممکن است با تجویز یک سری داروهای اشتهاآور نظیر میرتازاپین و کاپرومورلین، تلاش کند تا اشتهای از دست رفته توله را بازگرداند.
  • چنانچه دلیل غذا نخوردن سگ شما، حالت تهوع مداوم باشد، دامپزشک ممکن است داروهای ضدتهوع همچون ماروپیتانت و اندانسترون را تجویز نماید.

چه زمانی غذا نخوردن سگ نیاز به مداخله دامپزشک دارد؟

زمان مداخله دامپزشک به علت غذا نخوردن سگ
زمان مداخله دامپزشک به علت غذا نخوردن سگ

همانطور که پیش از این نیز بدان اشاره کردیم، غذا نخوردن سگ برای چند ساعت یا چند وعده، می‌تواند طبیعی باشد و در صورت بازگشت توله به شرایط قبل، نیازی به نگرانی در این مورد نخواهد بود. با این حال، یک سری شرایط خاص وجود دارد که در صورت مشاهده آن‌ها، باید سریعا توله خود را نزد دامپزشک ببرید. این شرایط عبارتند از:

  • اگر بیش از دو روز است که متوجه غذا نخوردن سگ خود شده‌اید و طی این دو روز، هیچ بهبودی در علائم و تمایل توله به خوردن غذا به وجود نیامده است، بهتر است برای معاینات تخصصی‌تر، توله خود را نزد دامپزشک ببرید.
  • اگر توله شما به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت یا نارسایی کلیه مبتلا است، نخوردن غذا می‌تواند علائم بیماری را تشدید کند. لذا بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن توله خود را نزد دامپزشک ببرید.
  • اگر توله شما هنوز به سن بلوغ نرسیده است و تمایلی به خوردن غذا از خود نشان نمی‌دهد، باید او را نزد دامپزشک ببرید چرا که توله‌های زیر یک سال، مقاومت بسیار کمی در برابر غذا نخوردن دارند.
  • اگر توله شما هیچ مشکل زمینه‌ای ندارد و کاملا سالم است ولی چند روز است که وعده‌های غذایی خود را نمی‌خورد، بهتر است او را نزد دامپزشک ببرید.
  • اگر علاوه بر غذا نخوردن توله خود، متوجه علائم دیگری چون اسهال، استفراغ، بی‌حالی، افتادگی عضلات شکم و یا افزایش حساسیت توله نسبت به لمس شدن به ویژه در ناحیه شکم شده‌اید، باید برای انجام معاینات بیشتر توله خود را نزد دامپزشک ببرید. این علائم، ممکن است نشانه‌ای از ابتلای توله به عفونت‌های باکتریایی و ویروسی نظیر پاروویروس باشد.
  • اگر ضمن غذا نخوردن سگ، متوجه شده‌اید که توله‌تان بیش از حد معمول آب می‌نوشد، احتمالا مشکل جدی برای سلامت او به وجود آمده است. برای مثال، توله‌های مبتلا به کتواسیدوز دیابتی معمولا میل چندانی به خوردن غذا ندارند و در مقابل، به دلیل احساس تشنگی شدید، بیش از حالت عادی آب می‌نوشند.

جمع بندی

بی‌اشتهایی و غذا نخوردن سگ می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که برخی از این دلایل نگران کننده و برخی دیگر نیز چندان جدی نیستند. برای پی بردن به دلیل اصلی عدم تمایل توله به خوردن غذا، شما باید به طور مرتب علائم و رفتارهای او را زیر نظر داشته باشید. برای مثال، توله‌ای که به منبع غذا دسترسی دارد و بین وعده‌های غذایی اصلی خود، به منبع غذا دستبرد می‌زند، طبیعی است که در وعده اصلی تمایل چندانی به خوردن غذا نداشته باشد.

نقطه مقابل این موضوع نیز زمانی اتفاق می‌افتد که توله بدون خوردن هیچ غذایی در بین وعده‌های اصلی، باز هم تمایلی به خوردن غذا نداشته باشد. در این صورت، شما باید به وجود یک مشکل اساسی در سلامت جسمی یا روحی توله خود شک کنید. همچنین ممکن است دلیل غذا نخوردن توله شما، وجود مشکل در غذایی باشد که در هر وعده به او می‌دهید. در حالت کلی، غذا نخوردن توله، به ویژه برای بیش از یک روز، اتفاقی نیست که به راحتی بتوان از آن چشم‌پوشی کرد.

لذا، در این مقاله از پتولیکا و با توجه به این نکته مهم، تلاش کردیم تا اطلاعات نسبتا جامعی را در مورد دلایل عمده غذا نخوردن سگ و زمان مراجعه به دامپزشک، در اختیار شما قرار دهیم. علاوه بر مطالب فوق، شما همواره می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین دریافت راهنمایی‌های لازم در رابطه با نگه داری سگ و دیگر حیوانات خانگی، با کارشناسان ما در تیم پت شاپ پتولیکا در ارتباط باشید. در نهایت، از شما خوانندگان عزیز برای انتخاب پتولیکا متشکریم.

سوالات متداول نهایی

یک سگ به طور معمول تا چه مدت می‌تواند بدون غذا دوام بیاورد؟

غذا نخوردن سگ در طولانی مدت می‌تواند روی کل سیستم بدن توله اثر منفی داشته باشد. در سه روز اول غذا نخوردن توله، دستگاه گوارش سگ دچار مشکل می‌شود و در نتیجه دیگر اعضای بدن مرتبط با دستگاه گوارش نیز عملکرد طبیعی خود را از دست می‌دهند. در نهایت، کمبود انرژی و مواد مغذی موجب اختلال در عملکرد الکترولیت‌های بدن سگ و در نتیجه مشکل در فعالیت قلب و مغز توله می‌شود و این موضوع، می‌تواند منجر به آسیب‌های جبران ناپذیر به سلامت توله و یا حتی مرگ او شود. در نتیجه، بهتر است در همان 24 ساعت اول که متوجه این موضوع شدید، توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.

احساس سیری و گرسنگی در سگ چگونه به وجود می‌آید؟

به طور کلی احساس سیری و گرسنگی در سگ‌ها، مانند اغلب موجودات زنده، یک فرآیند مرتبط با مغز و دستگاه گوارش با دخالت هورمون‌ها است. هورمون گرسنگی که توسط معده ترشح می‌شود، موجب ایجاد احساس گرسنگی در مغز می‌گردد و هورمون سیری که توسط سلول‌های چربی ترشح می‌شود، حس سیری را در مغز برمی‌انگیزد.

دلایل غذا نخوردن سگ‌ها چیست؟

از جمله رایج‌ترین دلایل غذا نخوردن سگ‌ها می‌توان به دلایل پزشکی و بیماری‌ها، مشکلات رفتاری و بیماری‌های روانی، تغییرات محیطی، افزایش سن توله و مشکلات مرتبط با غذای سگ از جمله تغییر ناگهانی رژیم غذایی یا تغییر در بافت، مزه و بوی غذا به دلیل فاسد شدن و مواردی از این دست اشاره نمود.

برای ترغیب توله به غذا خوردن چه می‌توان کرد؟

برای این که بتوانید توله خود را به خوردن غذا تشویق کنید می‌توانید از راهکارهایی نظیر ارائه غذای پخته شده، استفاده از طعم دهنده‌ها و چاشنی‌ها، غذا دادن به سگ طبق یک برنامه زمانی مشخص، تغییر رژیم غذایی سگ به غذاهایی با طعم و مزه بهتر، استفاده از داروهای اشتهاآور زیر نظر دامپزشک و موارد مشابه استفاده کنید.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دسته‌بندی سلامت و پزشکی سگ
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت