تحویل سفارشات در اولین روز کاری در سال جدید انجام خواهد شد!

چرا سگ من همیشه گرسنه است؟

بازدید: 638 بازدید
گرسنگی مداوم سگ

سگ‌ها معمولا علاقه زیادی به خوردن غذا دارند و از هر خوراکی اضافه‌ای نیز استقبال می‌کنند. با این وجود، اشتها و میل بیش از حد توله به خوردن غذا حتی بعد از یک وعده کامل، می‌تواند نشانه وجود یک مشکل جدی در سلامت توله شما باشد. بیماری‌های زمینه‌ای و اختلالات موجود در سوخت و ساز بدن سگ، می‌توانند میل توله به خوردن غذا را از حالت طبیعی بیشتر کنند. به طوری که توله حتی پس از یک وعده غذایی کامل نیز احساس گرسنگی کرده و شروع به التماس و ناله می‌کند تا به او غذا دهید.

این موضوع، در صورت عدم تشخیص علت و درمان به موقع، می‌تواند وزن توله را تا حد قابل توجهی بالا ببرد و این افزایش وزن کنترل نشده، می‌تواند مشکلات متعددی را برای سلامت توله شما به وجود بیاورد. تشخیص علت افزایش اشتهای توله علاوه بر این که به درمان سریع و موثر بیماری‌های زمینه‌ای که دلیل این عارضه بوده است کمک می‌کند، می‌تواند از عوارض چاقی و اضافه وزن ناشی از این اتفاق نیز جلوگیری نماید.

در همین راستا در این مقاله از پتولیکا، تلاش کرده‌ایم علاوه بر بیان دلیل گرسنگی مداوم سگ‌ها، روش‌های تشخیص و درمان علت این موضوع توسط دامپزشک را نیز برای شما شرح دهیم. لذا اگر توله شما هم به تازگی دچار این مشکل شده است و نگران سلامت او هستید، این مقاله از پتولیکا می‌تواند به شما در تشخیص به موقع علت این موضوع و در صورت نیاز، اقدام به درمان آن کمک کند. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

گرسنگی مداوم سگ؛ دلایل عمده افزایش اشتها در سگ‌ها

گرسنگی مداوم سگ؛ دلایل عمده افزایش اشتها در سگ‌ها
گرسنگی مداوم سگ؛ دلایل عمده افزایش اشتها در سگ‌ها

یکی از مشکلاتی که ممکن است به عنوان صاحب یک توله با آن درگیر شوید، گرسنگی مداوم سگ و یا تمایل بی‌حد و اندازه سگتان به خوردن غذا است که در علم پزشکی با عنوان پلی فاژی یا هایپر فاژی نیز شناخته می‌شود. توله‌هایی که دچار این مشکل می‌شوند، معمولا بیش از حالت عادی غذا می‌خورند و حتی بعد از یک وعده کامل، باز هم احساس گرسنگی کرده و جهت درخواست غذا نزد صاحب خود می‌روند.

این موضوع، در صورتی که به سرعت درمان نشود، می‌تواند مشکلات جدی‌تری را برای توله به وجود بیاورد. به بیان بهتر، گرسنگی و میل مداوم توله به غذا خوردن، نه تنها می‌تواند موجب افزایش وزن و چاقی سگ شما شود، بلکه در موارد شدیدتر، ممکن است توله برای سرکوب میل شدید خود به خوردن غذا، به خوردن و بلعیدن مواد غیرخوراکی و حتی زباله و غذاهای فاسد شده روی بیاورد.

این موضوع، در وهله اول می‌تواند صدمات غیرقابل بازگشتی را به سلامت دستگاه گوارش توله وارد کرده و موجب مسمومیت یا حتی مرگ توله شما شود. به صورت کلی، دلایل متعددی وجود دارد که می‌تواند موجب بروز این مشکل برای توله شما شود؛ از دلایل روانی گرفته تا دلایل مرتبط با مسائل پزشکی و سلامت جسمانی توله.

با این حال، بهترین راه برای تشخیص علت گرسنگی مداوم سگ‌ها، مراجعه به دامپزشک است. دامپزشک می‌تواند با انجام برخی معاینات و آزمایشات تخصصی‌تر، دلیل واقعی افزایش غیرطبیعی اشتهای توله شما را تشخیص دهد. برخی از دلایل رایجی که ممکن است موجب افزایش غیرطبیعی و غیرقابل کنترل اشتهای توله شما شود عبارتند از:

  • مسائل و مشکلات روانی نظیر استرس و اضطراب
  • عادات تغذیه‌ای نامناسب (تغذیه کم‌تر یا بیشتر از حالت عادی)
  • افزایش سن (برخی توله‌ها ممکن است با افزایش سن به تدریج، اشتهای بیشتری نسبت به غذا داشته باشند)
  • مصرف برخی داروها نظیر پردنیزون
  • اختلالات متابولیک نظیر دیابت شیرین (عدم تولید و یا مقاومت بدن توله در برابر انسولین) و هیپوگلیسمی (افت غیرطبیعی قندخون)
  • ابتلای توله به بیماری کوشینگ (هایپرکورتیزولیسم)
  • اختلالات گوارشی که مانع از جذب کامل مواد مغذی توسط بدن سگ می‌شود مانند سرطان دستگاه گوارش، سندرم روده التهابی، نارسایی اگزوکرین پانکراس (عدم تولید آنزیم‌های گوارشی توسط پانکراس)، عفونت‌های باکتریایی و انگل‌های گوارشی

داشتن یک رژیم غذایی مناسب، می‌تواند توله شما را از ابتلا به بیماری‌های مختلف مرتبط با تغذیه در امان نگه دارد. در این بین، تهیه و خرید غذای سگ مرغوب و استاندارد که با انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن سگ‌ها غنی شده باشد، جزو اصلی‌ترین نکات به شمار می‌آید. شما می‌توانید برای خرید انواع غذای سگ از غذای تر سگ و غذای خشک سگ گرفته تا غذای درمانی سگ و حتی شیرخشک توله سگ، به پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه فرمایید.

علائم و نشانه‌های هشدار دهنده مرتبط با گرسنگی مداوم سگ

گرسنگی مداوم سگ، اگر با علائم و نشانه‌های دیگری همراه نباشد، معمولا چندان نگران کننده نخواهد بود و احتمالا با چند جلسه مشاوره با دامپزشک یا متخصص تغذیه حیوانات، می‌توانید این مشکل را رفع کنید. اما اگر گرسنگی مداوم سگ شما تنها به ولع سیری ناپذیر توله به غذا ختم نشود و علائم و نشانه‌های دیگری نیز وجود داشته باشد، لازم است توله خود را نزد دامپزشک ببرید تا با انجام بررسی‌ها و معاینات لازم، علت واقعی این عارضه را تشخیص داده و روش درمانی مناسب را در پیش بگیرید.

از جمله مهم‌ترین علائم هشدار دهنده‌ای که بروز آن‌ها در کنار گرسنگی مداوم سگ می‌تواند نشانه وجود مشکل جدی در سلامت توله باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افزایش میل توله به نوشیدن آب
  • افزایش تعداد دفعات ادرار کردن سگ
  • بروز حالت تهوع، استفراغ و اسهال
  • تغییر غیرطبیعی در وزن توله (اعم از افزایش یا کاهش غیرطبیعی وزن توله)
  • تغییر در شکل ظاهری بدن توله مانند بزرگ‌تر شدن شکم و یا کاهش توده عضلانی بدن توله
  • افزایش تمایل توله به خوردن مواد غیرخوراکی

روش‌های تشخیص علت گرسنگی مداوم سگ‌ها

روش‌های متعددی برای تشخیص علت گرسنگی مداوم سگ و تمایل غیرطبیعی توله به خوردن غذا وجود دارد که دامپزشک با استفاده از آن‌ها می‌تواند به دلیل این عارضه پی برده و بهترین روش درمانی را تجویز کند. به عنوان مثال، در اولین مرحله، وقتی به دلیل پرخوری توله خود به دامپزشک مراجعه می‌کنید، دامپزشک ابتدا سوابق پزشکی توله را جهت وجود هرگونه بیماری زمینه‌ای بررسی می‌کند و در صورت نبود هیچ نوع سابقه بیماری مرتبط با این عارضه، تلاش می‌کند با انجام یک سری معاینات اولیه، به دلیل این رفتار توله پی ببرد.

حال اگر در معاینات اولیه، دلیل گرسنگی مداوم توله مشخص نشود، دامپزشک به سراغ معاینات و بررسی‌های تخصصی‌تر می‌رود تا به طور دقیق‌تر، شرایط توله را مورد ارزیابی قرار دهد. از جمله آزمایشات و روش‌های تشخیصی که معمولا توسط دامپزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آزمایش خون جهت بررسی تعداد گلبول‌های قرمز، سفید و پلاکت‌های خون، ترکیب شیمیایی و میزان اسیدیته خون
  • آزمایش ادرار جهت بررسی عملکرد کلیه‌ها و سطح الکترولیت‌های بدن توله
  • آزمایش مدفوع جهت بررسی احتمال وجود انگل‌های گوارشی در روده توله (نظیر فلوتاسیون مدفوع و انجام تست تشخیص ژیاردیا)
  • انجام تست تحریک هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) یا تست سرکوب دگزامتازون با دوز پایین (LDDS) جهت بررسی احتمال ابتلای توله به بیماری کوشینگ
  • تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس، اولتراسوند یا دستگاه ام آر آی
  • تست تریپسینوژن سرم (TLI) جهت بررسی احتمال آسیب یا نارسایی برون‌ریز پانکراس
  • آندوسکوپی جهت بررسی احتمال مشکلات روده بزرگ

روش‌های درمان گرسنگی مداوم سگ‌ها

روش‌های درمان گرسنگی مداوم سگ‌ها

روش درمانی که توسط دامپزشک به منظور درمان گرسنگی مداوم سگ شما تجویز می‌شود، به طور کامل به علت زمینه‌ای این عارضه بستگی دارد. به بیان بهتر، بسته به علت هایپرفاژی یا گرسنگی مداوم سگ، معمولا دامپزشکان از روش‌های حمایتی و درمانی زیر استفاده می‌کنند:

  • اگر علت گرسنگی و میل بیش از حد توله به غذا، عادات و رفتارهای تغذیه‌ای غلط باشد، معمولا دامپزشک توصیه می‌کند که تعداد وعده‌های غذایی توله را افزایش داده و میزان غذای ارائه شده در هر وعده را کاهش دهید. برای مثال، میزان غذایی که توله در حالت عادی در سه وعده می‌خورد را به شش وعده غذایی تسقسیم کنید. نظارت بر غذا خوردن توله و جلوگیری از خوردن غذا در بین وعده‌های اصلی نیز در این موارد می‌تواند کمک کننده باشد.
  • اگر علت گرسنگی مداوم سگ شما، ابتلا به بیماری‌های متابولیکی نظیر دیابت باشد، می‌توان با تغییر رژیم غذایی و یا تزریق روزانه انسولین به توله، این مشکل را رفع نمود.
  • در صورتی که علت گرسنگی مداوم سگ شما، ابتلا به بیماری کوشینگ باشد، معمولا دامپزشک با تجویز یک سری داروها، تلاش می‌کند عوارض ناشی از این بیماری را کنترل کند.
  • اگر دامپزشک تشخیص دهد که دلیل گرسنگی مداوم سگ شما، ابتلا به عفونت‌های باکتریایی یا انگلی است، با تجویز یک سری داروی ضدانگل و یا آنتی بیوتیک‌ها تلاش می‌کند این عفونت‌ها را درمان کند.
  • اگر طی معاینات صورت گرفته، مشخص شود که علت گرسنگی مداوم سگ شما، نارسایی برون ریز پانکراس است، دامپزشک یک برنامه غذایی جدید با یک سری دارو جهت بهبود عملکرد پانکراس برای توله شما تجویز می‌کند.
  • اگر علت افزایش اشتها و گرسنگی مداوم سگ شما، ابتلا به سرطان باشد، معمولا از روش‌های درمانی نظیر شیمی درمانی، پرتودرمانی و یا جراحی برداشتن غده سرطانی استفاده می‌شود.

استرس و اضطراب، از جمله دلایل اصلی پرخوری و اشتهای بیش از حد در سگ‌ها به شمار می‌آید که می‌تواند توله شما را هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی، بیمار کند. یکی از راه‌های کاهش استرس توله، وقت گذراندن با او است. بدین منظور شما می‌توانید از انواع اسباب بازی سگ، عروسک سگ و حتی پارک بازی سگ استفاده کنید. به علاوه، یک پیاده‌روی دو نفره نیز می‌تواند ایده خوبی باشد. برای خرید اسباب بازی سگ و همچنین خرید قلاده سگ می‌توانید به صفحه رسمی پت شاپ آنلاین پتولیکا مراجعه کنید.

سوالات رایج در مورد گرسنگی مداوم سگ‌ها

در این بخش، به بررسی پاسخ برخی از سوالات رایجی که معمولا در رابطه با گرسنگی مداوم سگ‌ها مطرح می‌شود، خواهیم پرداخت.

سوال اول: آیا سگ‌ها با افزایش سن، میل بیشتری به غذا خوردن پیدا می‌کنند؟

پاسخ: بله. سگ‌ها معمولا با افزایش سن، میل بیشتری به خوردن غذا پیدا می‌کنند و دلیل این امر می‌تواند ابتلای آن‌ها به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت یا بیماری کوشینک و یا مصرف برخی داروها نظیر پردنیزون باشد.

سوال دوم: چرا سگ من مدام احساس گرسنگی می‌کند؟

پاسخ: دلایل پسیاری وجود دارد که می‌تواند موجب افزایش میل توله به غذا خوردن و گرسنگی مداوم سگ شما شود. برای مثال، عادات غذایی نادرست نظیر عدم تغذیه کافی یا شرایط تغذیه‌ای استرس‌زا، ابتلا به برخی بیماری‌های متابولیکی، عفونت‌های باکتریایی و انگلی و دیگر مشکلات سلامتی مرتبط با تغذیه، می‌توانند از جمله دلایل عمده اشتهای سیری ناپذیر توله به غذا باشند. بهترین راه برای تشخیص علت این عارضه، مراجعه به دامپزشک و انجام معاینات و آزمایشات مربوطه است.

سوال سوم: چه زمانی اشتهای بیش از حد سگ می‌تواند نگران کننده باشد؟

پاسخ: پرخوری در سگ‌ها همواره به عنوان یک رفتار ناسالم در نظر گرفته می‌شود چرا که در صورت ادامه این روند، می‌تواند موجب افزایش وزن و بروز مشکلات متعدد برای سلامت توله شود. لذا، هر گونه تغییر در میزان غذایی که توله شما در هر وعده غذایی می‌خورد، می‌تواند یک علامت هشدار برای شما باشد تا سریعا جهت تشخیص علت این تغییر، توله خود را نزد دامپزشک ببرید.

جمع بندی

گرسنگی مداوم توله که با عنوان پلی فاژی یا هایپرفاژی نیز شناخته می‌شود، یک اختلال تغذیه‌ای است که موجب اشتهای بیش از حد و سیری ناپذیر توله نسبت به غذا می‌شود؛ به طوری که توله حتی پس از خوردن یک وعده غذایی کامل، باز احساس گرسنگی کرده و ناله کنان از صاحب خود درخواست غذای بیشتری می‌کند. این موضوع، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از مشکلات و عادات غلط تغذیه‌ای تا بیماری‌های زمینه‌ای و مشکلات حاد سلامتی.

به هر صورت، دلیل این رفتار توله هر چه که باشد، باید به سرعت تشخیص داده و درمان شود تا موجب بروز مشکلات بیشتر برای سلامت توله نشود. با توجه به این که این مسئله ممکن است برای هر توله سگ در هر سن و سالی اتفاق بیوفتد، در این مقاله از پتولیکا، تلاش کردیم تا شما را با دلایل گرسنگی مداوم سگ‌ها، علائم و دلایل بروز این اتفاق و روش‌های تشخیص و درمانی که دامپزشکان در این شرایط از آن استفاده می‌کنند، آشنا کنیم.

شما عزیزان می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و آشنایی با دیگر بیماری‌های مرتبط با سلامت حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه، با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید. در نهایت، از این که پتولیکا را انتخاب کردید، مفتخر و سپاسگذاریم.

سوالات متداول نهایی

گرسنگی مداوم سگ به چه معنی است؟

گرسنگی مداوم سگ یا هایپرفاژی به حالتی گفته می‌شود که در آن، توله علی رغم خوردن غذای کافی، مجددا میل به خوردن غذای بیشتری دارد و با ناله کردن، تلاش می‌کند از صاحب خود غذای بیشتری بگیرد. اگر این حالت توله کنترل نشود، ممکن است توله به خوردن مواد غیرخوراکی، زباله و حتی غذاهای فاسد نیز روی بیاورد.

مشاهده کدام علائم همزمان با اشتهای بیش از حد توله، می‌تواند نگران کننده باشد؟

مشاهده یک سری علائم همزمان با گرسنگی بیش از حد توله، می‌تواند نشانه وجود یک مشکل نگران کننده در سلامت توله شما باشد. از جمله این علائم می‌توان به تکرر ادرار، نوشیدن آب زیاد، تغییر در شکل ظاهری بدن توله، استفراغ و اسهال، کاهش یا افزایش غیرطبیعی وزن توله و همچنین افزایش تمایل سگ به خوردن مواد غیرخوراکی اشاره نمود.

جهت تشخیص علت گرسنگی مداوم توله از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟

دامپزشکان برای تشخیص علت گرسنگی مداوم سگ‌ها معمولا از روش‌هایی مثل بررسی سوابق پزشکی توله، انجام معاینات فیزیکی اولیه، آزمایش خون، آزمایش ادرار، آزمایش مدفوع، عکس برداری اولتراسوند و اشعه ایکس، تست ACTH و LDDS جهت تشخیص بیماری کوشینگ، تست TLI جهت تشیص نارسایی پانکراس و همچنین آندوسکوپی روده استفاده می‌کنند.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دسته‌بندی سلامت و پزشکی سگ
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت