ارسال رایگان برای خرید بالای 500 هزار تومان!

همه چیز درباره قرمزی چشم سگ ها؛ علل و درمان

بازدید: 104 بازدید
قرمزی چشم سگ

چشم‌ها از جمله مهم‌ترین و آسیب پذیرترین اعضای بدن جانوران و به ویژه حیواناتی مثل سگ و گربه هستند. مو و خز موجود در ناحیه اطراف چشم این جانوران، با به دام انداختن آلودگی‌های محیطی و باکتری‌ها، شرایط را برای بروز عفونت‌های شدید مساعد می‌کند. البته قرمزی چشم سگ می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد از عفونت‌های باکتریایی خفیف گرفته تا آسیب‌های شدید به اعصاب داخلی چشم که اصطلاحا با عنوان گلوکوم نیز شناخته می‌شود و می‌تواند موجب از بین رفتن قدرت بینایی سگ‌ها شود. با توجه به اهمیت سلامت چشمان سگ در حفظ سلامت روحی و روانی او، در این مقاله از پتولیکا قصد داریم شما را با دلایل قرمزی چشم و روش‌های درمان آن آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

التهاب و قرمزی چشم سگ ها

قرمزی و التهاب چشم، یکی از رایج‌ترین آسیب‌های سلامتی سگ‌های خانگی است دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. از جمله مهم‌ترین دلایل التهاب و قرمزی چشم سگ ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورود گرد و غبار و اجسام خارجی
  • هایفما یا تجمع خون در قسمت پیشین چشم به دلیل آسیب یا ضربه
  • سندرم خشکی چشم یا کراتوکونژونکتیویت سیکا (KCS)
  • حساسیت فصلی و یا آلرژی به برخی مواد شیمیایی و غذایی خاص
  • بیماری‌های مرتبط با دستگاه تنفس از جمله عفونت یا سرماخوردگی
  • التهاب ملتحمه به دلیل عفونت و یا محرک‌های خارجی
  • انتروپیون یا چرخش پلک به داخل چشم که در آن سطح چشم توسط مژه‌ها خراشیده می‌شود.
  • پارگی مویرگ‌های داخل چشم
  • وجود زخم باز روی قرنیه چشم
  • التهاب عنبیه در اثر آسیب، عفونت یا سرطان چشم
  • التهاب و عفونت پلک
  • وجود تومور خوش‌خیم در داخل یا پشت چشم
  • گلوکوم یا آب سیاه (افزایش فشار داخلی چشم و آسیب به عصب بینایی)

حال بیایید نگاهی به علائمی که به طور معمول همراه قرمزی چشم بروز می‌کنند، بیاندازیم.

علائم التهاب و قرمزی چشم سگ ها

علائم متعددی می‌توانند به همراه قرمزی چشم ظاهر شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چنگ زدن چشم‌ها و یا کشیدن سر روی زمین
  • حساسیت به نور
  • بسته نگه داشتن طولانی مدت یک یا هردو چشم
  • تار شدن سطح قرنیه
  • آبریزش چشم‌ها
  • وجود توده‌های ملتهب و قرمز در زیر پلک
  • وجود لکه‌های قرمز بر روی سفیدی چشم‌ها
  • متورم شدن پلک‌ها
  • تجمع ترشحات سفید یا سبز رنگ در گوشه داخلی چشم

در صورتی که سگ شما هر یک از این علائم را داشته باشد، باید هرچه سریع‌تر او را نزد یک دامپزشک ببرید. چراکه ممکن است سهل انگاری و به تعویق انداختن روند معاینه و درمان، آسیب‌های جبران ناپذیری به بینایی سگ شما وارد کند.

معمولا استفاده از یک پارچه خیس و یا دستمال مرطوب، بهترین راه برای پاک کردن ترشحات از ناحیه اطراف چشم سگ به شمار می‌رود. پت شاپ آنلاین پتولیکا با ارائه جدیدترین و باکیفیت‌ترین انواع دستمال مرطوب سگ، یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید لوازم سگ مورد نیاز دوستان پشمالوی شما است.

نحوه تشخیص علت التهاب و قرمزی چشم سگ ها
نحوه تشخیص علت التهاب و قرمزی چشم سگ ها

نحوه تشخیص علت التهاب و قرمزی چشم سگ ها

همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم، بهترین راه برای تشخیص و درمان بیماری‌ها و آسیب‌های چشمی در حیوانات خانگی چون سگ‌ها، مراجعه به دامپزشک است. هنگام مراجعه به دامپزشک باید تا حد امکان، تمام اطلاعات از قبیل زمان شروع التهاب و قرمزی چشم، علائم و دلایل احتمالی را به طور کامل به دامپزشک شرح دهید. برخی از معایناتی که دامپزشک جهت تشخیص علت قرمزی چشم سگ شما ممکن است انجام دهد عبارتند از:

معاینه و بررسی سلامت قسمت‌های مختلف چشم

در اولین مرحله، دامپزشک یک معاینه کامل از چشم سگ به عمل می‌آورد. طی این معاینه، سلامت قسمت‌های مختلف چشم از جمله قرنیه، ملتحمه، شبکیه، پلک‌ها و مجاری اشک مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در صورت وجود هرگونه تغییر نسبت به حالت عادی، اقدامات لازم جهت درمان انجام شود.

آزمایش اندازی‌گیری میزان تولید اشک Schirmer

آزمایش میزان تولید اشک Schirmer، یکی از آزمایشات مهم برای تشخیص علت قرمزی چشم سگ ها به شمار می‌رود. چشم انسان و سایر حیوانات، به طور مداوم در حال تولید اشک است تا سطح چشم همواره عاری از آلودگی‌های خارجی باشد و خشک نشود. زمانی که میزان تولید اشک به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد اصطلاحا به آن سندرم خشکی چشم گفته می‌شود. لذا دامپزشک به منظور تشخیص ابتلا به سندرم خشکی چشم معمولا آزمایش Schirmer را انجام می‌دهد. نحوه انجام آن نیز بدین صورت است که یک تکه نوار تست کاغذی مخصوص را برای مدت زمان مشخصی بین پلک و سطح چشم سگ قرار می‌دهند. این کاغذ‌ها با جذب اشک تولید شده توسط چشم سگ، مقیاس تولید اشک را اندازه‌گیری می‌کنند. سپس دامپزشک با مقایسه مقدار به دست آمده با حالت استاندارد، تشخیص می‌دهد که سگ شما دچار سندرم خشکی چشم شده است یا نه.

استفاده از قطره‌های مخصوص چشم سگ، می‌تواند تا حد زیادی از خشک شدن چشمان زیبای این موجودات جلوگیری کند. در پت شاپ آنلاین پتولیکا، انواع مختلفی از قطره سگ ارائه شده است که جست و جو برای خرید قطره سگ مناسب را برای شما بسیار راحت می‌کند.

تونومتری

از دیگر آزمایشات رایجی که در دامپزشکی‌ها به منظور تشخیص بیماری‌های چشم سگ‌ها انجام می‌شود، تونومتری است. همانطور که پیش از این نیز بدان اشاره کردیم، یکی از دلایل قرمزی چشم سگ ها، ابتلا به بیماری گلوکوم یا آب سیاه است که در آن، افزایش غیرطبیعی فشار داخل چشم، می‌تواند موجب آسیب به عصب بینایی شود. آزمایش تونومتری، روشی است که دامپزشک از آن برای اندازه‌گیری فشار داخل کره چشم استفاده می‌کند. طی این بررسی، یک آشکارساز مخصوص چشم، به آرامی روی کره چشم قرار می‌گیرد و دامپزشک فشارهای آرامی به سطح چشم وارد می‌کند. آشکارساز با ثبت فشار اندازه‌گیری شده، فشار داخل چشم را مشخص می‌کند. با مقایسه مقدار ثبت شده با حالت استاندارد، دامپزشک تشخیص می‌دهد که آیا سگ شما به گلوکوم مبتلا شده است یا نه.

آزمایش رنگ فلورسئین

وجد خراش یا زخم باز روی سطح چشم نیز از جمله دلایل قرمزی چشم سگ ها است که به منظور تشخیص آن، معمولا از نوعی رنگ حساس به نور استفاده می‌شود. طی آزمایش رنگ فلورسئین، مقداری رنگ زرد مایل به سبز مخصوص بر روی سطح چشم حیوان پخش می‌شود. سپس دامپزشک با تاباندن نور سیاه به چشم سگ، سطح چشم حیوان را بررسی می‌کند. اگر خراش یا زخمی روی سطح چشم و به خصوص قرنیه سگ وجود داشته باشد، نواحی آسیب دیده در زیر نور سیاه، به رنگ روشن می‌درخشند.

آزمایش خون

مشکلات زمینه‌ای همچون نارسایی کبد و کلیه نیز می‌توانند از جمله دلایل قرمزی چشم سگ ها باشند. برای تشخیص این بیماری‌ها دامپزشک معمولا از آزمایش خون استفاده می‌کند. نمونه‌های خون برای بررسی عملکرد کبد، کلیه، میزان تولید هورمون‌، غلظت خون و عدم تعادل الکترولیت‌های بدن سگ، مورد آزمایش قرار گرفته و نتیجه توسط دامپزشک مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در صورت وجود هرگونه مشکل در این موارد، دامپزشک به شما اطلاع می‌دهد تا در صورت موافقت شما، اقدامات لازم جهت درمان انجام شود.

روش‌های درمان قرمزی چشم سگ ها

پس از تشخیص علت قرمزی چشم سگ، حال باید اقدامات لازم جهت درمان بیماری انجام شود. بسته به نوع و شدت بیماری، روش‌های درمان متفاوتی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

استفاده از داروهای موضعی

یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان قرمزی چشم سگ ها که برای آسیب‌های سطحی و خفیف تجویز می‌شود، استفاده از داروهای موضعی است. این داروها معمولا شامل انواع پماد، قطره، آنتی بیوتیک‌ها، استروئیدها، مسکن‌ها، شل کننده‌ها و اشک مصنوعی است که اغلب به مدت یک تا دوهفته و تا سه بار در روز استفاده می‌شوند تا زمانی که علائم به طور کامل برطرف شوند.

استفاده از داروهای خوراکی

در صورتی که آسیب منجر به عفونت شده باشد، معمولا دامپزشک داروها و آنتی بیوتیک‌های خوراکی تجویز می‌کند. همچنین برای کاهش التهاب در ناحیه چشم و اطراف آن، برخی داروهای ضدالتهاب نیز ممکن است تجویز شود. در صورتی که علت قرمزی چشم سگ، ابتلا به بیماری‌های زمیه‌ای باشد نیز داروهای مخصوص همان بیماری تجویز می‌شود.

عمل جراحی

در مواقعی که آسیب جدی وجود داشته و یا عامل قرمزی چشم سگ، وجود تومور یا توده‌های غیرطبیعی در کره چشم باشد معمولا دامپزشک از روش عمل جراحی به منظور درمان استفاده می‌کند. البته در ابتدا، دامپزشک تلاش می‌کند با تجویز یک سری داروها، درمان را به نتیجه برساند. ولی اگر دارو اثر چندانی نداشته باشد، انتخاب دیگری جز عمل جراحی وجود نخواهد داشت. در مواردی مثل خم شدگی پلک روی چشم که با عنوان انتروپیون نیز شناخته می‌شود نیز اغلب دامپزشک با عمل جراحی، پلک حیوان را اصلاح می‌کند تا از برگشتن آن به داخل چشم جلوگیری شود. در برخی موارد نیز، آسیب وارد شده به بافت چشم به حدی است که دامچزشک مجبور می‌شود کل کره چشم را تخلیه کند. به هر حال، استفاده از عمل جراحی در آخرین اولویت قرار دارد و معمولا، دامپزشک‌ها، درمان دارویی را ترجیح می‌دهند.

مدت زمان بهبود قرمزی چشم سگ ها

مدت زمان بهبود قرمزی چشم سگ بسته به علت قرمزی چشم و روش درمان استفاده شده، برای هر بیمار متفاوت است. با این حال، استفاده صحیح و به موقع داروهای خوراکی، پمادها و قطره‌های چشمی می‌تواند روند بهبود را سرعت بخشد. به علاوه، معمولا برای جلوگیری از لمس یا خاراندن چشم آسیب دیده توسط سگ، از نوعی محافظ مخروطی پلاستیکی موسوم به یقه الیزابتی استفاده می‌شود که دور گردن سگ قرار گرفته و دسترسی آن به موضع آسیب دیده را محدود می‌کند. برای اطمینان از عملکرد صحیح داروها نیز بهتر است به صورت هفتگی، سگ خود را جهت معاینه نزد دامپزشک ببرید تا درمان به طور کامل، در کمترین زمان ممکن و با کمترین عوارض انجام شود.

جمع بندی

تشخیص به موقع علت و درمان قرمزی چشم سگ ها، یک امر ضروری و حائز اهمیت برای حفظ سلامت سگتان است. چراکه قرمزی چشم، می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و ممکن است آسیب از آنچه شما فکر می‌کنید جدی‌تر باشد. پس مراجعه مداوم به دامپزشک جهت انجام معاینات دوره‌ای سگتان، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید به عنوان صاحب یک سگ خانگی انجام دهید. علاوه بر این به همه علائم و رفتارهای سگتان را به دقت زیر نظر داشته باشید تا در صورت وجود هر نوع تغییر رفتار، سریعا متوجه شده و پیش از جدی شدن مسئله، بتوانید اقدامات درمانی لازم را انجام دهید. در نهایت، شما می‌توانید برای دریافت راهنمایی‌های بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما در تیم پتولیکا در ارتباط باشید.

سوالات متداول

قرمزی چشم سگ ها چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟

از جمله مهم‌ترین دلایل قرمزی چشم سگ ها می‌توان به ورود گرد و غبار و اجسام خارجی، تجمع خون در چشم به دلیل آسیب یا ضربه، سندرم خشکی چشم، حساسیت، التهاب ملتحمه، چرخش پلک به داخل چشم، پارگی مویرگ‌ها، وجود زخم باز روی قرنیه و گلوکوم یا آب سیاه اشاره نمود.

چه علائمی نشان دهنده آسیب به چشم سگ‌ها است؟

از جمله علائمی که نشان دهنده وجود مشکل در ناحیه چشم سگ‌ها است می‌توان به تلاش مکرر برای خاراندن چشم‌ها، بسته نگه داشتن طولانی مدت چشم‌ها، آبریزش چشم‌ها، وجود توده‌های ملتهب در زیر پلک، وجود لکه‌های قرمز بر روی سفیدی چشم و تجمع ترشحات سفید یا سبز رنگ در گوشه داخلی چشم اشاره نمود.

بیماری‌های چشم سگ چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

معمولا دامپزشک‌ها برای تشخیص بیماری‌های چشم سگ از روش‌هایی چون معاینه سلامت قسمت‌ها مختلف چشم، آزمایش اندازی‌گیری میزان تولید اشک Schirmer، آزمایش تونومتری، آزمایش رنگ فلورسئین و یا آزمایش خون استفاده می‌کنند.

به این مقاله امتیاز بدهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دسته‌بندی سلامت و پزشکی سگ
اشتراک گذاری
من ساناز کبیر هستم، مسئول سایت و تولید محتوای پت شاپ پتولیکا. من به نوشتن درباره حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها علاقه دارم. هدف من این است که اطلاعات و تجربیاتم را با شما به اشتراک بگذارم و به شما کمک کنم تا بهترین مراقبت‌ها را برای پت‌های خود داشته باشید. امیدوارم که محتوای من برای شما مفید باشد و بتوانم در سفر نگهداری از پت‌ها همراه شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت